Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona nie on

kiedy zbladna rozstępy?

Polecane posty

Gość ona nie on

po jakim czasie zbladły Wam rozstępy? ja jestem juz prawie 3 miesiąc epo porodzie i dopiero minimalnie zbladły:(

Gość przecie
białe rozsteoy sa na cale zycie mozna je drogami kremami wybielac ale tylko stana sie troche jasniejsze

a duze masz te rozstepy?? moim zdaniem nie powinnas czekac az zbledna tylko kupic sobie cos co ci je troche zredukuje poki sa w miare świeże, bo potem kaplica.

zbledną :) to trochę potrwa bądź cierpliwa i używaj produktów ujędrniających

Gość ona nie on
nie są aż takie strasznie duże że na cały brzuch no ale jednak;/ pojawiły się na dole brzucha. Z jednej strony nawet słabo ale z drugiej głębokie;/ Stosuje już od początku jak się pojawiły revitol stretch mark i jest coś lepiej. wiem że nie znikną całkowicie:( Ale kurcze kiedy stana się choc troche mniej widoczne:(

Gość hej autorko
ja mam takze ten samo problem co ty, identycznie jak Tobie, rozstepy pojawily mi sie na jedej stronie u dolu brzucha, na drugiej prawie wcale. z tym ze ja jeszcze nie urodzilam, termin mam na koniec lutego. Jak sobie z tym radzisz? dbalas o cialo przez cal okres ciazy ? ile masz lat? ja dbalam/dbam o cialo, mam 20 lat i rozstepy masakryczne...

Gość okłamują nas...
a ile przytyłaś w ciąży i od jakiej wagi wyjściowej????

dziewczyny mnie zrobiły się na brzuchu pod spodem parę dni przed porodem

Gość hej autorko
ja przytylam 12 kg od wagi wejsciowej takze nie jest to jakas drakonska waga. a Ty? jestem zawiedziona bo o cialo dbalam/dbam systematycznie takze przed porodem a tu takie cos.... a czytalam na innym topiku ze rozstepy jasnieja ok rok po porodzie jesli sie codziennie smarujesz... ehhh szkoda ze cialo sie tak szybko popsulo.

Gość pik and size
czyli masakra, wiem, że niektórzy tego nie zrozumieją ale ja nie chcę mieć dzieci właśnie przez to, jak zmienia się ciało:( czy po porodzie można mieć ładny, płaski brzuch jak przed? czy już zawsze taki flaczek będzie?

Gość hej autorko
ja mam lat 20, tak jak juz wczesniej napisalam dbalam o cialo zawsze, przed ciaza takze, moze nie raz zdarzyło się po imprezie ze bylam zmeczona i nie posmarowalam ciala balsamem ale to naprawde wyjatki.... mi rozstepy pojawily sie ok 3 tygodnie temu co wprowadzilo mnie w jeszcze wieksze rozgoryczenie... myslalam, mialam taka cicha nadzieje ze moze uda mi sie ich jakos uniknac. wiele wpisow tutaj mowi, ze rozstepy to glownie geny, ale jakos nie chce mi sie w to wierzyc. moja mama po 3 ciążach nie ma na brzuchu ani jednego rozstepu, ja w czasie raptem 1 ciazy -owszem. Szkoda autorko, rowneiz jestes mloda dziwczyna i pewnie masz zniszczone cialo. Ja nigdy nie mialam nadwagi, moje BMI z okresu przed ciąży wynosilo 21, przytylam 12 kg takze.... Obecnie smaruje ciało oliwka bambino, kilka razy dziennie, czasami balsamem neutrogena vichy... po porodzie kupie jakis krem na roztepy (wczesniej uzywalam perfecta mama) ale na pewno nic drogiego bo watpie zeby to cos zmienilo

Gość hej autorko
czy flak to nie wiem, zależy od samej siebie. jesli lubisz uprawiac sporty, jestes aktywna to dlaczego am byc flak ? jesli robisz brzuszki itd, cwiczysz miesnie brzucha to zadnego flaka miec nie bedziesz... a flak i tlusty kałdun można miec i bez ciazy. Sa rozne kobiety, niektore tyja jak slonice i o siebie nie dbaja, inne wrecz przeciwnie takze reguły na to nie ma.

Gość hej autorko
tak widzialam juz ta strone, ale nie warto chyba sie nia sugerowac. kazdy jest indywidualnością, jesli zdrowo się odrzywiasz, dbasz o diete to dlaczego mialabys tak wygladac? cialo kobiety sie zmienia, to jasne i nieuniknione. Ale jesli ktos nie dbal o siebie juz przed ciaza, wpierdalal fast foody, mial malo ruchu itd to czego wymagac? niby jakis cudow ? niestety ale wiele kobiet wyglada jak wyglada na wlasne zyczenie... Ja narazie nie wiem jak to bedzie ze mna, ale mam zamiar rozpoczac ostry trening po porodzie. Mysle ze jest to szansa aby byc chudszym niz przed tym jak zaszlam w ciąze

Gość pik and size
jestem szczupła, 60 kg/173 wzrostu, jem zdrowo, żadnych świństw, po prostu myśl, że mogę wyglądać jak przebity balon jest dla mnie okropna, wiem, że niby powinno się siebie akceptować, facet też powinien jeśli kocha ale tak naprawdę wielu z nich ucieka od widoku swojej ślubnej po porodzie:(

Gość hej autorko
Slyszlam ze bardzo dobry na rozstepy jest balsam Mustela 9 miesiacy i o połowe tanszy od tego co obecnie uzywasz autorko. Dla mnie to i tak za drogo i nie mam zamiaru tyle inwestowac bo idomo zr rozstepy i tak nigdy nie znikna, dlatego kupie jakis balsam gora do 20 zl

Gość achooooooooooooojek
Nigdy!

Gość hej autorko
Wiesz to pewnie dlatego ze nie doroslas jeszcze do ciązy i bycia matka, ale zapewniam cie ze kiedys nadejdzie dla ciebei taki dzien ze w zyciu poczujesz pustke i nie bedziesz przejmowac sie tym ze mozesz miec kilka rozstepow na brzuchu. Mi tez jest sie ciezko pogodzic z faktem ze nie bede miec juz nigdy takiej skory jak przed ciaza, ze rozstepy nigdy nie znikna, ale czy warto sie tym zamartwiac i frustrowac? Uroda chocby byla najbardziej wyjatkowa i tak kiedys przeminie i niestety taka jest prawda. Nie mozna byc proznym i zapatrzonym w siebie. Nie mowie zeby tyc po 30 =40 kg i w ogole zaprzestac kontaktow z rzeczywistoscia, ale zeby nie popadac w skrajnosci.

Gość hej autorko
facet moze i ucieka w skrajnych przypadkach, ale wiekszosc z nich, z wygladu znacznie odbiega od standardów 'modeli' takze smieszne to dla mnie jest

Gość dvsvsdfvsvs
DPOÓK SA CZERWONE MOŻESZ DZIAŁAĆ JE ZLIKWIDOWAĆ!! NAJLEPIEJ ZABIEGI,KREMY, MASAŻE JAK ZBLEDNĄ TO JUZ KAPLICA

Gość pik and size
ja już na pewno dojrzałam wiekiem do ciąży ale tak do końca nie wiem czy chcę, nie mówię teraz o wyglądzie, naprawdę, nie wiem po prostu czy to takie szczęście i radość...wiem, że na pewno ciężka praca, wysiłek i wyrzeczenia (ma podstawie obserwacji np. u rodziny i przyjaciół),boję się, że to się stanie, pojawi się człowiek i będę bez wyjścia, jak w pułapce, już na zawsze, zastanawiam się często, jak to jest, że niektóre kobiety po prostu wiedzą, że chcą dziecka, skąd wiedzą? nie boją się tego, że ich życie od tej pory będzie podporządkowane tej małej istotce? jak to było z wami?

Gość ona nie on
no troche wpisów się tu pojawiło pod moja krótką nieobecnośc. Ja czułam że chcę miec dziecko i to bardzo .dlatego staraliśmy się. Teraz jestem zakochana w moim syneczku choc fakt że wszystko zmieniło się całkowicie. jest mniej czasu dla siebie. w pierwszej kolejności stawiane śa potrzeby dziecka. Ciało też inne no ale synka bym juz nie oddała za żadne skarby!!!:) Z brzuszkiem staram się walczyc bo zostało mi jednak kilka centymetrów więcje niż przed ciążą. nie jest to takie łatwe bo jestem łasuchem no ale staram się ograniczac. Ja ważyłam przed ciąża tak 58-59 kg no a teraz nadal mam 62-63 kg i waga narazie stoi strasznie cięzko to zgubic...;/

Ja rozstępy mam w sumie od okresu dojrzewania, bo w pewnym momencie strasznie wystrzeliłam do góry i szybko urosłam. Skóra nie zdążyła się naciągnąć no i wiadomo... Kremy nie pomagają, to już wiem. Są jeszcze zabiegi laserowe, np. Alma Harmony XL. One kosztują ale to mnie jakoś nie przeraża. Ciekawią mnie fekty. Któraś z Was się zdecydowała na taki?