Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaraz sieee porycze chyba

Pomóżcie proszę - komputer !!!

Polecane posty

Zdaje się że mój stary komp całkiem mi padł :O Nie wiem co dokładnie się zepsuło, ale znajomy powiedział że wogóle nie ma sensu naprawiać, bo za naprawę wybulę tyle że prawie starczyłoby na nowego kompa... W każdym razie na szczęście dysk twardy jest cały, no i tutaj mam pytanie - da się w jakiś sposób przenieść zawartość tego dysku do laptopa ? (jestem laikiem w tych kwestiach) Niestety od kilku lat wszystko zapisuję tylko na dysku, a nie na płytach (wiem, mój błąd) tam mam cholernie ważne rzeczy i chyba się załamie jak nie da się nic zrobić :( Ps. Wiem że na innego kompa przeniosłabym to bez problemu, ale niestety tak się składa iż nie mam drugiego a najbliżsi znajomi mają laptopy :O

No jeszcze pytanie, czy dysk był ATA, czy Sata, ale też na bank jakąś przejściówkę dostaniesz

Szczerze to pierwsze słyszę o czymś takim jak "przejściówka" ale już się wewnątrz raduję słysząc że jednak jest jakaś nadzieja! Nie wiem jaki to jest typ dysku, mogę tylko dodać że komputer stary - 6-letni, a laptop dopiero co zakupiony

I jeszcze o jedno zapytam- czy taka "operacja" uda się przy praktycznie niedziałającym kompie? Tzn. Jedyne co, to da się go uruchomić- tyle że jakieś dziwne odgłosy przy tym wydaje, no i obraz -albo słaby albo wcale

Komputera w ogóle nie włączasz. Wyciągasz z niego dysk i podłączasz do jednego z tych ustrojstw. Jeśli nie ogarniasz - poproś bardziej zaznajomionego kolegę / koleżankę :) Powodzenia 🖐️

Eeeh nie znam się na tym, ale popytam innych :P no i dzięki!