Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lologia.

jakie dobre wino polecacie kupić na komunię ?

Polecane posty

Gość lologia.

?

Gość pajda
U nas alkoholu nie bedzie:)To komunia:)

Gość achuuuuuuuuuuujek
Ja doradzam wino ''Patykiem Pisane''

Gość już nic nie wiem
a komunie nie są dopiero w maju przypadkiem?

Gość lologia.
nie interesuje mnie że u was nie będzie u mnie będzie bo mam takie życzenie pytam o dobra markę a nie o siki

Gość ladacełe kosmatełe,,,,,
na komunii się alkoholu nie piję

Gość szzz
różowe carlo rossi. Pasuje do ciast i lekkiego obiadu. Bodajze californian rose. mogą byc tez inne różowe wina pół-słodkie, np el sol

Ja polecam CIN&CINa ORANGE CINI i ROSSO to są wina które chyba każdemu przypadną do gustu a to pomarańczowe jest poprostu rewelacyjne

Gość hfhggh
portugalskie PORTADA 2009 medium sweet- bardzo dobre. butelka kosztuje koło 30 zł

Gość lologia.
ostatnio piłam też witosha i też mi smakowało coś jeszcze ?

Gość gość
Na komunii ksiądz pije wino..a po komunii do posiłku można napić się zawsze..jak komuś brakuje kultury to i jedzenia bym nie podawał..sugestie, żeby pić el sol, czy carlo rossi to taczej infantylne podpowiedzi..ja bym zestawił wino z tym co będzie się jadło..a słuchanie, że to komunia to sie nie pije wina to też zabawne..racze się nie uchlewa jak to w polskim zwyczaju się przyjęło..ale to moje zdanie i kwestia kultury..do tematu wracając to do kawy i ciasta: prosseco (włochy), albo cava (hiszpania), oba musujące i dobre cenowo do jakości, szampan rzecz jasna też dobry strzał. Różowe wytawne, półwytrawne fajny wybór z włoch. Dlaczego carlo rossi nie polecam i el sol? Bo to trunki które są produkowane w takich ilościach i traktowane są jak tanie wina tam gdzie je robią..u nas reklama zrobiła swoje i brak obycia w temacie. To jak pieczywo z biedronki..robione w rumunii..odmrażane w Polsce, bardziej obrazowo tego nie opisze. Białe wina tak samo włochy: pinot grigio, nowa zelandia: sauvignon blanc, niemcy: riesling, gewurztraminner (alzacja dokładnie na pograniczu z Francją) i te wina fajnie skomponują sie z rybami, ziołami, delikatnie doprawioną wieprzowiną..do ciężej strawnych mięs czerwone, włochy: sangivese (chianti), montepulciano, nero davola z Sycylii, portugalskie czerwone każde ma moc dopasowania jak i hiszpańskie..to moja podpowiedź..celowo nie pisze o francji bo tu łatwo wpaść na mine, trzeba pytać. Do tego dodam, że na morawach robi się super białe wina, dobra jakość przyjeżdza z Mołdawii (tam przecież zaczęła się historia wina wogóle). Teraz vo gdzie kupić jeśli sie nie idzie do sklepu specjslistycznego? Do lidla po niemieckie i włoskie, do keclerca po francuskie, do biedronki po portugalskie, do tesco po różowe, a najlepiej co można zrobić to pójść do sklepu specjalistycznego i tam coś wybrać albo po prostu podpytać.. Ps. Nie umiesz suę zachować? Nie pij i nie komentuj :)