Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fghjkjhgfdcfvgh

CO SADZICIE O PRZEDLUZENIU WIEKU EMERYTALNEGO ??

Polecane posty

Gość fghjkjhgfdcfvgh

plusy i minusy ??

Gość a ja myślę, że....
powinni obniżyć emerytury tym co mają po 2-3 tyś. miesięcznie bo to wstyd, żeby człowiek tyrał jak wół za 1 tyś. a stary człowiek bez wygórowanych potrzeb miał tyle kasy a młodzi muszą na nich robić

Gość zboczona seksuolożka
pracować trzeba do śmierci! KTO CHORY TO DO SPÓŁDZIELNI INWALIDÓW IDZIE TYRAĆ ALBO DO SZPITALA SIĘ KŁADZIE POLEŻEĆ! WIĘŹNIOWIE WSZYSCY POWINNI W PJERDLU PRACOWAĆ 10 godzin iwszystkie soboty po 8 h za 30 groszy na godzinę!

Gość moooooonnkkkkkkkkkkkkkkaaaaaaa
Wiecie kto jest za? kobiety które siedza z dupami i nic nie robia takie moga siedziec na stolkach ale osoby pracujace fizycznie?? wyobrazacie sobie kobiete ktora zapierdziela do 67 roku zycia np. szyjac ciuchy no sory bo ja nie

Gość dkaidjsadad
NIEEEEEEEEEEEE

Gość mala ropuszka
i tak bedzeimy wszyscy robic do grobowej deski patrzac na ilosc dzieci w Europie, kazdy kto zna statystyki i ma choc troche oliwy w glowie zdaje sobie z tego sprawe!

Gość a ja myślę, że....
pracować to mogą nawet do setki ci co w rządzie siedzą albo w biurach, zusie , urzędach miasta, skarbówce itp. bo gówno sie narobią

Gość donald jest zajebisty i sie
odpierdolcie od niego mohery zasrane.

Gość floreciita
mala ropuszka A dlaczego tak sie dzieje ze panuje niz demograficzny ze wzgledu na nasze zarobki nie dziw sie ludziom ktorzy zarabiaja po 1000zl. ze nie maja dzieci gdyz ich po prostu nie stac taka jest polska rzeczywistosc

Gość a ja myślę, że....
to wejdź mu w dupę

Jestem przeciw. Nie wyobrażam sobie 67-letniej sprzątaczki czy opiekunki do dziecka, pracownika budowy. Chore :)

Gość stara kupa
Uważam że ta ustawa jest po to by w imię prawa okradac polaków z ich emerytur . Po 50 -tce pracodawcy nie chca zatrudniać ludzi więc gdzie tacy maja dopracowac do 67 lat jak oczywiście dozyja .Tylko posłowie pracują w tym wieku . Ta ustawa to zwykle złodziejstwo.!!!!!!!.Ale.ludzie którzy teraz są młodzi nie chcą o tym rozmawiac bo myślą że ciągle będą młodzi.

Gość POIUYTDXSDCFGHJ
ja rozmowailam dzisiaj z koelzanka na ten temat tak mnie zdenerwowala ze niestety przez na tak sie dzieje po ludzie wola pracowac ksztalcic sie niz miec dzieci no tak sie wkurzylam ze szokkkk. Ona chyba nie zna polskich realii wiec gada glupoty ze głowa mała

Gość ja jestem przeciw......
i życzę tym "genialnym":P posłom żeby trafili w szpitalu na 67 letnią pielęgniarkę która będzie robić im zastrzyk trzęsącymi sie ręcami:P

Gość sluchajcie mlodzi
ta ustawa nie dotyczy m o c h e r o w. .tylko was !!!!!!! Zamiast gadać o dupach i cipach pomyslcie o swojej przyszłości. !!! .

Gość a ja myślę, że....
a to wszystko po to, bo kto z naszego pokolenia dożyje do emerytury ? coraz młodsi ludzie umierają a oni pieeerdolą, że długość życia sie wydłuża to samo co teraz dzieje sie z lekami ludzi nie stać na leki i będą wiecej umierać i problem z chorymi, bezrobotnymi się sam rozwiąże

Gość floreciita
sa zawody gdzie wydluzenie tego wieku doprowadzi ze jeszcze nizsze beda te swiedczenia kobieta 67 letnie przejdzie na zasilki i chyba o to im chodzi. Premier szuka pieniedzy do zalatania dziury budzetowej, ale nie tedy droga. Rzad podyzsza akcyze na benzyne, podwyzka vatu poziom zycia sie natomiast obniza ,po prostu szydza z Polakow robia z nami co chca.

Gość mala ropuszka
oni juz przepier*** nasze emerytury i teraz beda wydluzac ten czas, zebysmy ich kur** w ogole nie dozyli, do tego te aspartamy,e cos tam i caly inny syf w zarciu, jakies gazy rozpryskiwane, maszy, satelity i juz malo kto dozyje swojej emerytury, wspoomnicie moja slwoa, w tym tyg chlop 32 umarl na zawal w bloku obok tak bedzie wygladala nasza emerytura!!!

Gość ewelalka
ustawa ma na celu odebranie nam prawa do emerytury , taka jest prawda i myślę ze rządowi to się uda bo społeczeńswo polskie jest glupie i nawet na tym forum woli rozmawiać o pierdołach .

Gość a ja myślę, że....
nie trzeba wojny, żeby zgnębić najbiedniejszych i najsłabszych a i tak bedzie syf w Polsce, bo jak kradli i kradną tak kraść dalej będą dla siebie

Gość ewelalka
jak ktoś po 50 tce straci pracę to co będzie jak jej już nie znajdzie ? Jak dopracuje do 67 lat ?

Gość cvbncvbnm
dlaczego ludzie nie decyduaja sie na dziec?i bo ich po prostu nie stac a wina lezy po stronie panstwa.Zywnosc i inne dobra materialne poszly w góre natomiast zarobki pozostaly bez zmian . Polski rzad ma nas obywatlei w dupie

Gość merida ida
patrząc ze strony systemu to słuszne rozwiązanie. społeczeństwo się starzeje i trzeba na to reagować. ale to tylko pozorne korzyści bo: patrząc ze strony ludzi jest to fatalne- pominę, że w PL mało kto lubi swoją pracę, więc będzie rosła frustracja. ale 1. jeśli i rodzice i dziadkowie będą w pracy, kto zajmie się dziećmi i często niedołężnymi pradziadkami?. na cudowne rozmnożenie przedszkoli i domów opieki bym nie liczyła. 2. kto zatrudni osobę mającą np. wykształcenie zawodowe, albo ogólne maturalne i 60 lat? obecnie nawet 30-latki są traktowane na rynku pracy jak staruszki... efekt będzie taki, że będzie się rodziło mniej dzieci, więcej osób pójdzie na zasiłki, będzie mniej młodych na rynku pracy- mniejsze wpływy z podatków. ergo: skarb państwa straci, społeczeństwo straci, więzi międzypokoleniowe też stracą. słowem- trzeba się zapytać- czy to system jest dla ludzi, czy ludzie dla systemu.

Gość I dalej będą nas
okradać dokąd będzie nasze przyzwolenie . Trzeba się temu stanowczo sprzeciwić .

Gość punkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
cvbncvbnm dokladnie a oni sie dziwia ze wyz demograficzny sie obniza smiech na sali

Gość eeee-tam
Ja tam zamiast ZUS-u wolałbym utrzymywać swoją matkę. Aktualnie statystyczny pracujący utrzymuje 0,7 emeryta - ja bym sobie chętnie wziął całego (1 koma zero) I niech się to chore Państwo wypcha ze swoim gównianym systemem ubezpieczeń.

Gość a ja myślę, że....
robią z ludzi głupków większych niż oni sami razem wzięci niech oddadza swoje diety poselskie zwolnią nierobów i darmozjadów z urzędów i dziury w budżecie nie będzie

Gość oni sami nigdy dobrowolnie
z niczego nie zrezygnują i dotąd będą kraść doputy się da !

Gość a ja myślę, że....
zobaczycie, że kiedyś wybuchnie z tego wojna i będzie to 3 światowa i ostatnia