Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zwyczajna ania 000

Dziewczyny, ciągle zabrudzam prześcieradło i pościel krwią okresową.

Polecane posty

Gość zwyczajna ania 000

Kupiłam te najdłuższe podpaski, mimo wszystko zawsze mam przecieki, dużo sie wierce podczas snu. Tamponów nie używam bo jestem dziewicą i aplikacja nie jest dla mnie komfortowa - boli, nawet najmniejszy rozmiar. Krew nie schodzi z prześcieradeł i mam już tego dość. Co doradacie? Może krew schodzi jakimś specyfikiem o którym nie wiem?

Gość najlpiej siedziec cicho niech
kup sobie dlugie podpaski i dopasowane zakryte majtki. do tego ciemne przescieradlo a po zaplamieniu wkladaj przed praniem do zimnej wody.

Gość sipsi
zawsze namaczaj prześcieradło w zimnej wodzie najlepiej na świeżo jak masz obfite miesiączki kup może takie jakby pieluchy dla starszych kobiet , to jest taka duża podpaska

Gość pewnie zamiast lange miało
kładź sobie coś na ten czas :O albo jakąś szmatę czy stary ręcznik na prześcieradło albo kup podkłady po prostu http://www.bebesklep.pl/_var/gfx/affa28501222703371d755629f614042.jpg ubieraj się może lepiej - majtki + podpaska + grube spodnie, spróbuj wstać w nocy jak się przebudzisz do kibla t troche scieknie z ciebie

Gość bycie dziewicą nie oznacza
że tampony to od razu ból - coś źle robisz lub masz negatywne podejście dlatego od razu jesteś na nie. nawet nie zdajesz sobie sprawy jakim komfortem są tampony. Zawsze dzięki tamponom mam spokojną noc i tobie polecam się przestawić, przemóc

Gość pewnie zamiast lange miało
aha no i nie wiem jak krew ci nie schodzi? to jak Ty to pierzesz? ja tysiac razy prałam krew czy to z ran czy dostalam okres wczesniej i sie zalałam - do pralki na zimna temperature, proszek plus vanish i zawsze czysciutki nawet jak jakies białe majtki

Gość też mam z tym kłopot
niekiedy leci jak z kranu, i używam.... jednorazowych siateczkowych majtek,zakładam wpierw dużą wkładkę taką wielką podpaskę poporodową i na to jeszcze większą ilość waty i nie przecieka ... spróbuj tak,napewno pomoże i nie przecieknie

Boże jaki zaścianek, ciemne prześcieradło, majtki, ciemna pościel... ja pierdziele :/

pewnie mniejszym zasciankiem jest biales przescieradlo z niedopranymi plamami :O

kuźwa nigdy nie miałam plam na prześcieradle, a mam obfite krwawienie! W nocy mam się wyspać a nie myśleć o jakiejś podkładce pod dupę!

Gość aefe
kup sobie porodowe podpaski

Gość pomarańcza ty durniu
Tampon se wsadź i nie wymyślaj, nic ci się od niego nie stanie, a pościel uchroni, no i podpaskę też, majty obcisłe i nie ma prawa się pościel zapaprać. A zaplamioną najpierw do zimnej wody i jakiegoś odplamiacza daj, potem pierz.

Gość żabka zdrapka
kup wybielacz z biedronki, jest o niebo lepszy niz vanish i spierze wszystko .

Gość też tak miałam kiedyś
na majty zakładałam na noc jeszcze obcisłe spodenki, kolażówki czy coś, pomagało:P

najlepiej to pieluchy i będzie git... Tak tak już się nie będę udzielć w tym temacie bo się nie znm więc z mojej strony EOT

jest cos takiego jak tampon mini, zawsze mozesz miec podwojne zabezpieczenie ;) podpaska i mini tampon

kup sobie podklady do przewijania dla niemowląt :P chyba babydream z rossmana ma cos takiego ;) a krew schodzi tylko w bardzo zimnej wodzie i w takiej nalezy namaczac plamy

kup sobie tampony z aplikatorem. sa takie o wiele latwiej sie je montuje niz te bez

Gość tez kiedys mialam ten problem
ale przelamalam sie zaczelam uzywac tamponow i moje zycie podczas okresu stalo sie cudowne, nawet nie wiem ze go mam a jesli to nie wchodzi w gre to ciasne majtki zeby bokami sie nie wylewalo i cala noc spij an brzuchu. kiedys jak nie uzywalam jeszcze tamponow to spalam te najgorsze 2 noce calusienkie na brzuchu i sie nie wylewalo:P

Gość rabbit junk
ja też jestem dziewicą, ale udało mi się przerzucić na tampony. Kilka pierwszych prób było nieudanych, ale w końcu mi się udało. Pochwa musi być "ślizga" to wtedy nie czuć tarcia tamponu. Teraz jest mi o wiele bardziej komfortowo :)

Gość prosze o rady..
Ja mam always ze skrzydelkami i ciasne gacie, wiec nie ma mowy o zabrudzeniu.poza tym z bolu nie daje rady sie wiercic,moze dlatego nie brudze.a odnosnie tamponow to niewygodne sa,i mam wrazenie ze nasiakna a ja nie bd w stanie tego kontrolowac ,sznurek sie urwie i po mnie

Gość rabbit junk
Tampony nie mogą być niewygodne, jeśli są to znaczy, ze są źle włożone! To podpaski są niewygodne, tamponów w ogóle nie czuć.

jeszcze sie nie spotkalam z urwanym sznurkiem. takze to nie jest takie czeste :D

Gość haha ale masz strachy
uzywam tyle lat i nigdy sie nic nie urwalo:P a poza tym jakim cudem sa niewygodne skoro ich w ogole nie czuc i nawet nie odczuwasz okresu

Gość opiopi
exacyl - lek przeciwkrwotoczny, nie działa od pierwszej miesiaczki ale warto, poza tym usg żeby zbadać przyczynę obwitych miesiączek.

Gość gdyby nawet zdarzyl sie cud
i ten sznurek by sie urwal to jaki problem , ginekolog wyciaga a ty wsadzasz do wyciagniecia podpaske i tyle, przeciez tampon ci nie zatka tylko krew przecieka przez niego

Gość opiopi
przecież to grozi zakażeniem bakteryjnym, co ty gadasz???

Gość a po co sie ma truc lekami
skoro moze wlozyc wiekszego tampona i spac normalnie jak poza okresem, jak sama sie boisz wlozyc to popros chlopaka ;) on sie nie bedzie bal i cie rozluzni a pozniej sie juz sama nauczysz

Gość ja nie mowie zeby
czekac z tym wyciagnieciem miesiac tylko od razu sie udac, przeciez od kilku godzin nic jej nie bedzie