Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mimi18

DO TYCH KTORZY NIE WIERZĄ W BOGA ...PODAJCIE SWOJE ARUMENTY I DOWODY!!!!

Polecane posty

Gość ue56e5
I otóż to, gdyby żyła na jakimś afrykańskim zadupiu nawet by nie wiedziała że cos takiego jak biblia istnieje a co za tym idzie dla niej by bóg nie istniał. To że wierzy w kogo wierzy to przypadek, wpływ środowiska w którym żyje. W innym kraju zamiast teraz siedzieć przed kompem i wertować biblie, teraz by bawiła 10 swoich dzieci i czekała aż jej mąż wróci od 3 żony.

Gość delgina
pozatym historycy , najwięksi , na całym w świecie zrobili kiedys wyliczenia kto wybił, zamordował najwięcej ludzi na świecie , tzn z czyjej przyczyny zgineła najwieksza populacja ludzka okazało się u wszystkich że na pierwszym miejscu jest religia chrzesciajańska - zrozumie tylko ten co zna choć troszkę historii na drugim miejscu jest Mao Zetong , na trzecim Stalin - słynna zagłodzona ukraina gdzie ludzie jedli ludzi i na czwartym Hitler taka jest prawda historyczna poparta dowodami

Gość mikikun
sam byłem świadkiem w Częstochowie jak dziecko zostało uzdrowione z ślepoty urodziło się niewidome babcia miała papiery od lekarzy a wiecie ze w czestochowie jest ksiega cudów sa zapisywane jakie sie wydarzyły od 16 wieku kruz zygmunt kazał ja stworzyć

Gość different***
Dokładnie,religia chrześcijańska jest jedną z najgorszych na świecie,chyba żadna inna nie jest tak nastawiona na kasę i nawet się nie powstrzyma od mordowania niewinnych ludzi aby jak najwięcej zarobić.

Gość mikikun
zapomniałaś o islamie oni do tej pory mordują katolików to ze ktoś napisał nie znaczy ze faktycznie było hitler , napoleon walczyli z katolikami napoleon bonaparte nawet uwięził papieża

Gość different***
Ale pomyśl dla czego mordują.

Gość mikikun
ty jesteś uprzedzona do ludzi nie boga czytałem o tym ze jak ktos został skrzywdzony to potem wyładowuje swój gniew na bogu i przedstawicielach kościele a nawet rodzicach

Gość mikikun
dlaczego mordja bo tak nakazuje im religia

Gość mikikun
Imam nawołuje do likwidacji Żydów. Czescy chadecy chcą zatem likwidacji gmin muzułmańskich, Czechy są krajem ateistycznym, gdzie chrześcijaństwo zostało wyplenione przez komunistów. Jak widać natura nie znosi próżni i w miejscu Jezusa pojawia się Mahomet, co jest zaskakujące i niepokojące. Problem antysemityzmu i nienawiści do Żydów nie jest oczywiście niczym nowym w meczetach nawet europejskich. To w końcu tutaj swoje „kariery zaczynali zamachowcy z Madrytu, Londynu i nawet Nowego Jorku. To nie jest zaskakujące, zdarzyło się to samo na zachodzie

Gość ncdnvkwgefnsvkbi
z chrześcijaństwem to chyba najśmieszniejsze jest to, że Jezus nie wspomina nic o nowej religii, tylko o odnowie duchowej w ramach judaizmu "bo królestwo bliskie itd." a formalny rozdział z żydami nastąpił po 1. soborze w Jerozolimie w 45. roku z inicjatywy Piotra i Pawła :D że nie wspomnę, że pierwsza ewangelia powstała też kilkadziesiąt lat po śmierci Jezusa, który żadnej księgi osobiście nie spisał. w tamtych czasach takich grupek jak Jezus plus apostołowie było pełno, i to bardziej z przyczyn politycznych- ludzie mieli dość okupacji Rzymu. Poczytajcie coś na temat początków religii, to zobaczycie jaka to ściema ;)

Gość mikikun
sa też cuda W stanie Orissa w Indiach, w którym cztery lata temu doszło do brutalnego ataku na chrześcijan (m.in. do gwałtów i palenia żywcem), dzieją się rzeczy niezwykłe: wiara prześladowanych umacnia się, a dawni oprawcy masowo się nawracają! Korespondent National Catholic Register w Indiach, Anko Akkara donosi, że tegoroczny Nowy Rok we wsi Gadragam, położonej w indyjskim stanie Orissa był szczególnie radosny. Mieszkańcy wioski będący ofiarami brutalnego ataku fundamentalistycznych hindusów, w wyniku którego śmierć poniosło ponad 100 osób, radowali się wraz z nowo nawróconymi oprawcami. - Nasi ludzie już się nie boją. Są gotowi do odważnego wyznawania swojej wiary przekonuje Rabindra Pradhan, starszy brat 28-letniego Rasananda Pradhana, który został spalony żywcem w swoim domu podczas antychrześcijańskiego ataku w dystrykcie Kandhamal. - Męczeństwo mojego brata nie poszło na marne. Pół tuzina rodzin hinduskich regularnie bierze udział we Mszy św. dodawał. Cierpiący na udar mózgu młodszy brat Rasananda, był pierwszym męczennikiem wśród chrześcijan z Kandhamal, którzy ponieśli śmierć za wiarę, w czasie największego pogromu chrześcijan w historii Indii. Co dokładnie wydarzyło się w Kandhamal? 23 sierpnia 2008 r. hinduiści oskarżyli chrześcijan o morderstwo hinduskiego przywódcy Swami Saraswati Lakshmanananda, mimo że do zabójstwa przyznali się maoistowscy rebelianci. W wyniku trwającej kilka tygodni fali przemocy, zginęło ponad 100 osób, spalono 300 kościołów i ponad 6 tys. domów, pozbawiając dachu nad głową 54 tys. wyznawców Chrystusa. Śmierć i cierpienie chrześcijan nie poszły na marne. Lokalni kapłani donoszą, że coraz więcej hindusów chce stać się wyznawcami Chrystusa. Z prośbą o chrzest zwracają się byli oprawcy, którzy teraz co tydzień uczestniczą w niedzielnej Mszy św. Jeden z hindusów, który przetrzymywał kosztowności chrześcijan, Kartick Behra, dzięki postawie wyznawców Chrystusa wraz z całą rodziną nawrócił się i od roku regularnie uczestniczy w nabożeństwach. Wiara tych ludzi nas zainspirowała, dlatego zdecydowaliśmy się zostać chrześcijanami tłumaczy. Wyjaśnił, że nawrócenie nastąpiło po chorobie. Gdy zachorowałem, zacząłem przychodzić do kościoła, a moja choroba uzdrowiła mnie duchowo. Dodał, że nie boi się ataków ze strony fundamentalistów hinduskich. Twierdzi, że wielu byłych prześladowców teraz widuje regularnie w kościele katolickim w Tiangia. Chrześcijanie z Orissy po dokonanej w ich środowisku rzezi, nie tylko się nie przerazili, ale zyskali większy zapał do praktykowania religii. Przyznają, że uczestnictwo we Mszy św. umacnia ich i uspokaja. Nie obawiają się męczeńskiej śmierci, która wciąż im przecież zagraża. Ta postawa wprawiła w zakłopotanie ich prześladowców, którzy tłumnie przychodzą z przeprosinami. Hipolita Nayak, emerytowany urzędnik państwowy i katolik, powiedział, że otrzymał w tym roku jedne z najpiękniejszych życzeń. Lakhno Pradhan, jeden z liderów hinduistycznych fundamentalistów, którzy przewodzili atakom tłumu na chrześcijan i kościoły w Tiangia, rankiem 1 stycznia br. przywitał go z kwiatem pod drzwiami jego odbudowanego domu.- Przeprosił za to, co tłum hinduistów uczynił chrześcijanom mówi. Jak widać Bóg kruszy zatwardziałe serca dodał.

Gość delgina
ok roku 1400 do 1600 gdy np rządził Karol Wielki organizował najazdy i krucjaty , mordowali regularnie wszystkich którzy nie byli chrzescijanami , święta ikwyzycja z nawiedzonymi dychownymi którzy upatrywali w każdym diabła, jak ktoś miał inne poglady na świat , naukę, nie wolno było leczyć ludzi bo jak ktoś został wyleczony to czarownica , konszachty z diabłem, mordowali i torturowali ludzi żeby przyznali się do diabła Galileusz tak zginął bo poparł Kopernika w obecnych czasach religia chrześcijańska nadal robi z ludzi ciemnote i mozna wymieniać 2000 powodów, nie ma sensu np zakaz uzywania prezerwatyw bo to grzech organizacje świtowe już od kilkunastu lat kieruja sie do Watykanu żeby przestali głosic że prezerwatywa to grzech

Gość different***
Religia nakazuje im bronić swojej religii a chrześcijaństwo wlazło do nich z butami i się panoszy. Ps napisałem,że jest jedną z najgorszych dla tego że uważam,że każda religia niesie ze sobą coś złego. Nie bronię islamu,obie te religie są do likwidacji tak samo jak 10tyś pozostałych.

Gość mikikun
znam historie i początki jej powstania liczą się cuda a nie słowa w tamtych wiekach mozna było wybierac bogów greckich rzymskich czy egipskich ale tylko jeden bóg robił cuda i to dlatego rozwinęło sie chrześcijaństwo zwłaszcza ze byli prześladowani przez rzymian i żydów ciekawe czy ty bys została katoliczka gdyby ci groziło ci pożarcie przez lwa ps IDE teraz na msze

Gość mimi walnij sie w dekliel
Mimi czytac nie mozna tego co piszesz, jak typowy moher :-o

WIDZE ZE NIK TUTAJ NIE PISZE OD SIBIE TYLKO KUPJUJECIE Z INNYCH STRON

Gość delgina
ja pisze od siebie do mnie cos masz ?

Gość ncdnvkwgefnsvkbi
bogowie egipscy i rzymscy też mieli swoje "cuda", a dowody naukowe są jakie są i to im wierzę. chrześcijaństwo po prostu wbiło się w niszę polityczną i społeczną- początkowo to była wspólnota złożona głównie z sierot, wdów i chorych, którymi nikt się szczególnie nie zajmował. ergo, chrześcijaństwo to religia ludzi słabych, biednych i ułomnych.

Gość mikikun
przeczytaj sobie książkę Jean Alcader, Prawdziwe oblicze islamu

delgina- a co sie tak odzywasz napisałem ze ty ? chyba ze masz cos na sumieniu ? widze titaj wpisy z innych forów.

kurrr kto sie pode mnie podszywa ? :/

Gość mikikun
zapomniałaś napisać nie dla tchórzy

Gość ixixpixxi
hahhahahah :D najbardziej mnie śmieszą te cuda jednego Boga? ;D niby jakie cuda? :D :D :D jeśli już to największym materialnym cudem zdaje się są piramidy - także Ci egipscy wydają się być najbardziej wiarygodni 🖐️

Gość delgina
politycy strasznie sie boja coś powiedzieć na religie bo to by był ich koniec jak juz powiedziałam najwiecej zarabia sie na biednych i niewykształconych to jest fundament forsy państwa gdyby w jakimś kraju narazili sie religi to tracą poparcie masy społeczeństwa i nie wygrają wyborów wiadomo że kościoł bedzie miał spoko w polityce , w społeczności i wszędzie no u nas jedynie palikot nie boi się kościoła ale to njuz jego wybór i zbija na tym kapitał bo wszyscy co maja dosyc klechów poprą jego :D

Gość delgina
politycy strasznie sie boja coś powiedzieć na religie bo to by był ich koniec jak juz powiedziałam najwiecej zarabia sie na biednych i niewykształconych to jest fundament forsy państwa gdyby w jakimś kraju narazili sie religi to tracą poparcie masy społeczeństwa i nie wygrają wyborów wiadomo że kościoł bedzie miał spoko w polityce , w społeczności i wszędzie no u nas jedynie palikot nie boi się kościoła ale to njuz jego wybór i zbija na tym kapitał bo wszyscy co maja dosyc klechów poprą jego :D

Gość mikikun
zapomniałaś napisac nie dla tchórzy

Gość delgina