Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magda Kowalewska

Do Pań w 1 trymestrze ciaży.

Polecane posty

Gość Magda Kowalewska

Hej dziewczyny, mam takie dość osobiste pytanie. ;) Kochacie się ze swoimi meżami, chłopakami? Jeśli tak to czy pozostajecie bierne czy bardziej, hmmm..aktywne? Bo ja się zastanawiam czy my trochę nie za bardzo szalejemy, a nie chciałabym zaszkodzić... Ciaża nie jest zagrożona. Czy dziecku może się coś stać przez np.moje zbyt gwałtowne ruchy?

Jeżeli ciąża nie jest zagrożona, nie plamisz nie poroniłaś wcześniej to można kochać się normalnie;-) Dziecko jest w worku owodniowym nic do niego na tym etapie nie dociera.

Gość Magda Kowalewska
Nawet bardzo hmmm szybkie,nie żemocne ruchy?

Gość mordkopotam
W jaki sposób te szybkie ruchy miałyby zaszkodzić dziecku? Chyba nie sądzisz, że COŚ do niego dociera, zwłaszcza, że wielkość zarodka jest mikroskopijna.

Gość Magda Kowalewska
No właśnie nie mam pojęcia, to moja pierwsza ciąża i czasem różne rzeczy mnie zastanawiają.:) Nie plamię,nie biorę leków na podtrzymanie, nie roniłam. Czyli wychodzi na to, że kochając się z facetem,nie muszę być bierna jak kłoda, bo dziecko jest bezpieczne w worku owodniowym i niewiele odczuwa, tak? :)

Gość mordkopotam
A co ma odczuwać na tym etapie ciąży? Poczytaj o jego wielkości i budowie macicy.

Gość a ja was nierozumie
uczylam sie ze dziecko jest w macicy a penis tam raczej nie dochodzi :D :D

Gość Magda Kowalewska
Mi nie chodzi o dochodzącego penisa, bo to zrozumiałe, ale o gwałtowne ruchu -moje,góra dół. No dziecko jest malutkie, mierzy około5 cm.

Gość mordkopotam
Po to jest taka a nie inna budowa ciała kobiety, żeby dziecku nic się nie stało. Nie wiem, jaki to musiałby być seks, żeby tak małemu zarodkowi zaszkodzić - jakiś hardkor chyba :O Skoro nawet na dużo późniejszych etapach ciąży, w III trymestrze, kobiety kochają się na jeźdźca, to czym ty się teraz martwisz?

Gość Magda Kowalewska
To już teraz niczym, dziękuję bardzo za wyjaśnienie.:)

Gość wiktoriasz
ja jestem w 9ty i póki co mam zakaz seksu ze względu na zbyt twardą macicę i jej tyłozgięcie. w pierwszej ciąży lekarz nie zabraniał mi uprawiania seksu ale radził by partner raczej wykonywał wolniejsze ruchy i bardziej płytkie ponieważ ostry seks może doprowadzić do krwawienia.

Gość Magda Kowalewska
No u nas na szczęście nie doprowadza :)

Gość księzniczka jolanta
e tam. mnie bolalo od razu:( az trza bylo inaczej zaczynac. teraz nic nie robie, bo on dostal uczulenia nie powiem gdzie i sie boje ze to zarazliwe

Gość zapominajka766666666
przepraszam ze tak sie wbijam ze swoim pytaniem ale nie chce zakladac nowego tematu.mam nadzieje ze autorka mi wybaczy.chcialam zapytac czy jesli w ciazy nie bola piersi to znaczy ze cos jest nie tak???dzis zrobilam test i wyszly dwie kreseczki.staralismy sie ponad dwa lata.pierwsza ciaze poronilam w 8 tyg. ale pamuetam ze wtedy od poczatku bardzo bolaly mnie piersi a zwlaszcza sutki. teraz nic.wg.moich obliczen to jest jakis 5 tydzien.prosze pomozcie

piersci wcale nie musza boleć w ciązy nie które kobiety nie maja rzadnych objawów bez nerwów jeszcze po porodzie będą cie boleć:-)

dzieki za odpowiedz.slyszalam ze moga nie bolec.tylko martwi mnie ze w tej pierwszej tak bardzo bolaly a teraz nic.przestaly bolec dopiero jak wyszlo ze malenstwu jednak nie boje serduszko.nie przezyje jesli to sie powtorzy

Gość Bajuaa
My szaleliśmy w 1tr. z mężem :) I dobrze bo potem miałam zakaz bo miałam lekkie skurcze a teraz z wielkim brzuchem się mi nie chce. Szalej póki możesz:)

wiem rze sie martwisz ja tez shizowałam dopatrywała sie wszystkiego sama siebie dołowałam mi koleżanka powiedziała ze jak poroniła to dzień wcześniej bolała ja strasznie głowa była w drugiej ciązy dzwoniłam do niej ona spanikowana ze teraz tez ja boli bardzo głowa i sie boi jak ja byłam w ciazy to jak mnie zabolała głowa to takie dziwne myśli ale przecież ciaza a ciaza to są różne musisz troche wyluzowac wiem ze sie łatwo mówi ale nic innego nie możesz zrobić i zobaczysz jaki troche zapomnisz to wszystkie objawy będą bedzie dobrze i powtarzaj sobie a czemu ma byc żle już przeszłam swoje

dzieki jeszcze raz:) bede sie starala choc ciezko sie zdystansowac

Gość Magda Kowalewska
zapominajka766666666 mnie bolały jak do okresu,a później przeszły i teraz nie bolą. :)

Gość Magda Kowalewska
A np doczytałam się, że podczas orgazmów, także męskiego, wydziela się oksytocyna,która może powodować skurcze. W związku z tym, - sex tylko z prezerwatywą?

Tu są zdania podzielone. Np mój lekarz zaleca seks z prezerwatywą bo chroni przed bakteriami. Ale inni pozwalają normalnie.

Gość Magda Kowalewska
Hmm, to w sumie bezpieczniej z prezerwatywą. A koszt niewielki.