Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocy pomocy!!!!!!!!!!!!!

Pieczenie jakby pękanie pochwy....

Polecane posty

Witajcie, mam nadzieje, że tutaj znajdę pomoc, bo już 2 lekarzy nic nie zdzialało. Od grudnia czuej parzenie, pieczenie pochwy, jakby się dosłownie rozrywała. Poszłam z tym do lekarzy dali mi leki mocne na grzybice, ale to nadal trwa. Próbowałam tantum rosa, ale to pogorszyło sprawę. To sie dzieje podczas seksu, nawet jak zakładam tampon, ból nie do wytrzymana. Używamy żelu ale nic nie pomaga:(

Gość z jakiej okolicy jesteś
bo może mogę ci podać adres dobrego gabinetu.

Gość Grzybinka ;)
Grzybicę możesz zwalczyć tylko i wyłącznie dietą !!! zero cukru, zero nabiału, jedynie jogurty naturalne i kefiry, dużo czosnku. Dieta antygrzybicza znajdziesz w google. Kup sobie liść oliwny i tabletki z oregano, czosnek niedźwiedzi to wszystko działa antygrzybiczo, antybakteryjnie itd do tego to naturalne leki więc nie narobisz sobie szkody. Kup do tego jakieś tabletki probiotyczne i glinkę zieloną. Wodą z glinka przemywaj intymne miejsca a po za tym codziennie pij łyżkę glinki z wodą. Glinkę też możesz uzywac jako maseczki. Jak się do tego wszystkiego zastosujesz to będziesz miała spokój. Zanim sobie kupisz w/w rzeczy to od dzisiaj już zacznij zajadać się czosnkiem, dodawaj do potraw, a na wieczór przed pójściem spać zjedz 2 ząbki, jak nie lubisz czosnku to zmieszaj sobie z jogurtem naturalnym. Odstaw cukier i nabiał natychmiast bo grzyb się tym żywi. http://www.jaworek.net/kosmetyki/fascynacja_glinka_zielona.php

Gość Grzybinka ;)
lekarze zwykle przpisują antybiotyki co tylko pogarasza sytauacje.

a może masz uczulenie na lateks, jeśli używacie gumek? wiesz, radzę iść do lepszego ginekologa i powiedzieć, że brałaś wiele rzeczy na grzybicę i nic nie pomaga... może jakiś krem na złagodzenie bólu Ci dadzą... ja tam diety nie zmieniałam jak miałam grzybicę (tylko początki, bezobjawowe) i antybiotyk od razu pomógł, może dostajesz nieodpowiednie?

Gość Grzybinka ;)
Taaa antybiotyki pomagają zejść z tego świata.

Gość Albert 1980
Dokładnie :D antybiotyki to zabójstwo ale nie dla grzyba tylko dla organizmu. Nie słuchaj autorko podpowiedzi tego typu bo nie wyleczysz się w zyciu. JA się leczyłem antybiotykami swego czasu i moge powiedziec ze gdbym robił to w dalszym ciagu to teraz pewnie bym lezał 2 ,etry pod ziemia. Tez leczyłem sie dieta i roznymi ziołkami.

dzięki za odpowiedzi, prezerwatyw nie używamy, więc na lateks uczulona nie jestem. W środe kolejna wizyta u ginekologa mam dość;./

ja juz nie raz mialam taki problem, troche trzeba sie nameczyc ale wszystko da sie wyleczyc:) stosowalam clotrimazol glob pozniej krem i do tego doustnie (to przyjemniejsza forma) paleczki kwasu mlekowego provag, mnie zapiasal lekarz wiec pewnie tez powinnas odwiedzić swojego, teraz czasem tez stosuje jak jestem osłabiona albo przed okresem provag i nie mam problemow:)

Gość mohito1980
spróbuj z provagiem, na pewno nie zaszkodzi, bo to dobry probiotyk, ale skoro leki nie pomogły pewnie diagnoza była zła.