Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama chorowitka:(

Stawiacie swoim dzieciom bańki?

Polecane posty

koniec ferii a moje słoneczko chore:( jutro idziemy do lekarza ale zastanawiam sie nad postawieniem jej baniek...zastanawiam się czy zapytać o to lekarza czy postawić bez jego wiedzy

up

Gość około roczku
zapytaj lekarza, a co zrobisz to już twoja sprawa. jak ja byłam mała to miałam stawiane bańki w szpitalu, więc to jakaś normalna metoda jest leczenia, chociaż może kojarzyć się z medycyną typowo ludową:p

Lepiej zapytaj. Doradzi ile sztuk i gdzie. Ja kilka miesięcy temu musiałam postawić dwie bańki mojemu dziesięciomiesięcznemu synkowi. Poniżej łopatek. Bezogniowe oczywiście.

zapytaj się czy jest sens pamiętaj, że musisz wtedy zatrzymać dziecko przynajmniej 3 dni w łóżku, bo jeśli przyziębi te bańki to.....

pewnie i tak będziemy siedziały w domu bo z takim kaszlem nie puszczę jej do szkoły:(

mi lekarka powiedziala ze przy kazdym przeziebieniu moge stawiac banki, moja córa ma dwa lata i ciagle choruje od wrzesnia jak poszla do zlobka. mamy stawiac 4 banki na jakies 5-7 min i za dwa dni znowu. i koniec. czyli stawiamy 2 razy w ciagu 4 dni i powiem ci ze efektu zadnego nie daly i tak. choc mi pamietam ze pomagaly jak bylam dzieckiem. pamietaj tylko ze nie mozna ich stawiac jak dziecko ma temp bo one i tak podwyzszaja juz temp ciala

w piatek wieczorem odebrałam ja od babci po feriach i pokasływała ale jest coraz gorzej:( robię jej inhalacje z soli fizjologicznej,daje Neosine ...od jutra pewnie będę musiała iść na zwolnienie:(