Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klaudka16x

pomocy!! dobór ubrań do sylwetki!!

Polecane posty

Gość klaudka16x

witam. nie mam pojecia jak dobrze sie ubrac, nigdy nie potrafilam dobrac sobie ubran do mojej sylwetki. mam 160cm wzrostu i waze 60kg wiec jestem troszke przy kosci, niedawno urodzilam i co nieco mi zostalo, przed coaza wazylam 53/54 kg. aktulanie mam dosc spory biust, nosze miseczke DD a szerokosc w biuscie to 93cm, pod biustem 80. w talii 70cm, na wysokosci kosci biodrowych 92 a w najszerszym miejscu w biodrach 103, w ramionach jakies 80cm. mam krotkie i masywne nogi, nie lubie ich zbytnio pokazywac. chciala bym sie dowiedziec jakie spodnie byly by dla mnie najlesze, bluzki, spódnice, sukienki oraz inne czesci garderoby, czy pasowaly by mi leginsy, tuniki, marynarki, płaszcze, jakie swetry itd. w butach na ocasie chodze bardzo rzadko, na codzien najwygodniej mi na płaskim i nie wyobrazam sobie spedzic kilku godzin dziennie na obcasie wiec od razu chciala bym sie tez dowiedziec jakie buty pasowały by mi do kazdego stroju. chodzi mi bardziej o ciuchy takie na codzien, zeby bylo i wygodnie i stylowo i odrobine elelgancko. jesli mozecie to wrzucajcie jakies zdjecia.

Gość klaudka16x
jestem ciekawa tez dodatkow. i kolorystyk ubran, włosy mam krotkie takie do brody w kolorze kasztanowym i niebieskie oczy, karnacja jasna, nie zupełnie biała ale jasna.

Gość klaudka16x
up

Gość klaudka16x
up

Gość klaudka16x
up

Krótkie nogi optycznie wydłuży kilka trików: - obcasy (nie muszą być przesadnie wysokie) - wysoki stan w spodniach (odpadają wszelkie biodrówki) - długa, prosta lub lekko rozszerzana nogawka - nogawka zaprasowana w kant Co do reszty: - podkreślaj biust, skoro jest twoim atutem - biorąc pod uwagę jego rozmiar są stworzone dla ciebie bluzki/tuniki/sweterki/sukienki kopertowe (zakładane z przodu) - na co dzień najwygodniejszymi butami są chyba baleriny - wybór jest ogromny, więc znajdziesz wersję wyjściową, jak i na spacer ze szkrabem do parku - to uniwersalne buty i możesz zaszaleć z kolorem :) - unikaj butów na koturnie - to zwiększa masywność nóg - wybieraj jasne kolory, które nadadzą sylwetce lekkości (i przy okazji odmłodzą :) ) - wiele osób uważa, że czarny wyszczupla, ale to mit - czarny kolor pochłania światło, więc ciemne rzeczy wydają się cięższe niż w rzeczywistości

- kobiety z dużym biustem i krótkimi nogami wyglądają niekorzystnie w marynarkach, więc może zrezygnuj - kupuj ciuchy z podwyższonym stanem (bluzki, tuniki, sukienki) - optycznie wydłużysz nogi - pasek podkreśli talię Nie wiem czy twoja figura jest podobna, ale znalazłam artykuł, który może ci pomoże: http://blog.intymna.pl/marynarka-a-duzy-biust-2600.html