Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lajna82

Co jecie w pracy?

Polecane posty

jw. Bo mi kończą się pomysły, żeby byto zdrowo, dietetycznie i smacznie - bez konieczności zabijania nagłego głodu ciastkami albo gorącym kubkiem. Ja ostatnio zabieram pokrojona marchewkę i jabłko w małej miseczce a Wy?

Gość akashanet
do wyboru * kiwi, mandarynki * kanapka z chleba z ziarnami z twarogiem lub serem żółtym * drożdżówka z serem, budyniem, jabłkiem itp * sucha bułka lub bułka maślana lub rogal * ciastka lu petitki lub jakieś zbożowe * czasami nic nie jem :p ostatnio mi się kanapki znudziły i jem drożdżówki

Fajnie, ale ja chciałabym właśnie drożdżówek i głodówki unikać. Pomysły , kobiety. Bo mi się marchewka nudzi:} Choć gdyby np naprzemiennie z kapustą i porem....

Gość misiaaa852000
jem kupe zapijam psikami

Gość 3przerwy
Ja mam w pracy 3 przerwy. Na szczescie jest lodowka gdzie moge sobie cos wlozyc i przewaznie jem: 1 przerwa- jablko lub kiwi (jakis owoc, ktory latwo zjesc) 2 przerwa- ta przerwa jest najdluzsza wiec zazwyczaj mam ciemmna bulke z chuda wedlina i ogorkiem lub rzodkiewka itd, czasami przygotowuje rozmaite salatki (z tunczykiem, makaronem, ryzem, czasem taka zwykla z roznych salat, ogorkiem i dressingiem) 3 przerwa- jogurt

3przerwy. I nie jesteś po takich posiłkach głodna i nie czujesz potrzeby dojadania? Bo menu bardzo fajne

Gość dfvx
nie mam czasu na jedzenie :O jak jem kanapke o 6rano przed wyjsciem tak dopiero po 17tej albo 18tej jem dopiero obiad.

Gość ladjfrhbc
pewnie jestes chuda

Gość 3przerwy
przed praca jem 2 kanapki, pozniej to co napisalam i po powrocie do domu obiad i lekka kolacje. Na poczatku musialam sie przyzwyczaic do takiego menu, ale teraz nie wyobrazam sobie jesc inaczej. Jem 6 posilkow dziennie, nie czuje sie glodna i ciezka.

Gość dfvx
nie tak jakbym chciala :P

Gość ladjfrhbc
ja nic nie jem w [pracy bo nie pracuje :)

Gość akashanet
ja też nie mam za bardzo czasu na jedzenie, nie mamy lodówki, nie mam możliwości podgrzania jedzenia.. dlatego jem coś co nie wymaga przygotowania i szybko zjem, a dodatkowo nie wydziela zapachu. więc są to kanapki albo właśnie drożdżówki i owoce.

a macie tam mikrofalowke?;) ja zazwyczaj rano robie sobie w domu warzywa na patelnie i doprawiam,albo ryz z czyms(z warzywami,piersia)to jadam nawet na zimno salatke z tunczykiem-daje lyzke majonezu a reszte jogurt(na cala miske) twarog chudy z pomidorem i szczypiorkiem twarozek wiejski i chlebek ryzowy(tylko taki jadam)

Gość sefcsdf
jogurty z musli, danio z musli, lub z otrębami

Ja mam i lodówkę, i mikrofale i bufet na miiejscu :P i supermarket po drugiej stronie ulicy a obok cukiernię 😭 nie jest lekko!

nie mam mikrofali, z trudem można doprosić się o naprawienie drzwi do toalety a Ty mi o mikrofali:} NO nic, wzięłam na jutro marchewkę z jabłuszkiem, to tego tabliczkę gorzkiej czekolady ( na pięć dni), musli i plasterki sera- wszamię je z waflami ryżowymi, polecam bo smaczniejsze od chlebka. wzieło mnie na odchudzanie Czy to możliwe żeby jednoczenie mieć taką figurę, żeby nosić spódniczkę rozmiar 34 ( obcisłą, ołówek) ale spodnie 38040?

- jablka - czasami kanapki - ale nagminnie jogurty naturalne z dodatkami musli, platkow, otrebow - jest tyle tego, ze sie nie nudzi, ciagle inne smaki - a jak cos na szybko to wafle ryzowe jem przy komoie, nie mam czasu na przrwe dlatego tez to musi byc jedzenie bez zapachu - dlatego z salatek zrezygnowac musialam

Gość lepsza wizja świata
serek wiejski serki homogenizowane jogurty pitne nisko tłuszczowe tuńczyka z pomidorem wędlina i chrupki graham ser capri typu wloskiego, cos jak biały twaróg z pomidorem pomarańcze - jedne z nieliczych owoców jakie jadam czasem sałatkę, ale taką z sałatą i warzywami, serem mozarellą i tuńczykiem, ew filetem z kurczaka...bez makaronu i ryżu bo to tuczy

Gość ja piernicze dziewczyny
z samego rana kanapka potem serek, jogurt, deser lub kefir następnie sałatka czasem jeszcze owoc albo pieczywo chrupkie z czymś tam

Gość kjjgda
pączki

Gość lepsza wizja świata
moja koleżanka przynosi z domu jajka gotowane. Trochę je potem czuś jak do kuchni się wchodzi, ale co tam. Może i ja się skuszę :P Musli nie cierpię, ani tych jogurtów owocowych, ani tych innych "pacianek" typu jakieś deserki czekoladowe, budyniowe, z bitej śmietany itd... A najlepiej właśnie chudłam na tej sałacie. Kupuję taką mieszankę sałat w biedronce, dodaję tuńczyka, pomidor, mozarellę, oliwki...miska spokojne na cały dzień wystarcza.

tez lubie ryzowy z serem zoltym;) a najlepiej ryzowy posmarowany ketchupem,ser zolty,piers wedzona z biedrony i pomidor lub ogoras kiszony(wlasnej roboty) mniam:)

Gość akashanet
no właśnie ja też jem przy kompie, nie mamy kuchni ani żadnego pokoju w którym można by było zjeść. Dlatego przy braniu jedzenia do pracy kieruję się głównie tym, żeby było bez zapachowe... Jogurty też jem z musli, ale tylko naturalne albo kefir albo maślanka naturalna ew. serek wiejski jogurtów owocowych, jakiś deserów itp nie lubię.

Gość qwervm
kanapki wazowe z serkiem lub pasztetem sojowym , jablko jogurt

Gość 3przerwy
lepsza wizja swiata---> makaron i ryz nie tucza jesli je sie je w rozsadnych ilosciach. Ja dodaje do salatek troszke ryzu/makaronu brazowego i jest ok. Tak samo gdy sie odchudzalam jadlam normalne obiady (wiadomoc czasem jest ryz, makaron, ziemniaki i rowniez chudlam. Trzeba panowac nad porcjami.

3 przerwy zgadzam sie zupelnie jem wszystko,naet piwko pilam a przez 2 tyg -2kg mniejsze porcje,czesciej ale to co wczesniej no i cwiczylam ale wczesniej tez sie ruszalam:)

zapomnialam jeszcze o - serki wiejskie - owsianki - ryz na mleku

Gość mamanaobcasach
kisiel, kanapki z chleba pełnoziarnistego z serem, szynką lub ogórkiem koszonym musli z płatkami kukurydzianymi, 2 razy w tygodniu sałatka