Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość ważne pytanie

wazne pytanie

Polecane posty

Gość ważne pytanie

witam Bardzo proszę osoby mające wiedzę lub doświadczenie w podobnym przypadku o pomoc co zrobić z tą sprawą razem z 8 letnim synem mieszkamy w Uk 1,5 roku.Syn chodzi do szkoły ja pracuje .Sąd polski wydając zgodę na wyjazd na stałe syna wydał też postanowienie odnośnie jego kontaktów z ojcem .2razy w roku miał syn odwiedzać ojca.na chwilę obecną syn oświadczył mi że nie chce jechać do ojca (mimo że ja chciałabym by do niego pojechał) a wynika to z bardzo skomplikowanej sytuacji która miała miejsce związku z synem...ojciec nie oddawał syna po kontaktach mimo że było ustalone sądownie ze syn mieszka ze mną.Syn wciąż obawia się że ojciec nie dopuści żeby wrócił z powtotem do UK. i teraz sedno problemu 1) który sąd jest właściwy do zmiany kontaktów ojca z synem? 2)gdyby ojciec chciał egzekwować kontakty z synem w obecnej formie który sąd jest włąściwypol czy ang? 3)dla osób mających doświadczenie co ja jako matka moge zrobić by nie narazić się na zarzuty o utrudnianie kontaktów? bede wdzięczna za wszelkie sugestie.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować