Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xEvelinax

Czy test ciążowy może się pomylić pokazując ciążę?

Polecane posty

Gość xEvelinax

Witam Was , na samym początku przesyłam pozdrowienia. Otóż od pewnego czasu staramy się z mężem o dziecko. 2 dni temu(10.02) coś mnie tknęło i zrobiłam test ciążowy wieczorem, wynik był pozytywny, kolejnego dnia z pierwszego porannego moczu zrobiłam kolejny test znowu pozytywny i jeszcze 2 . ktore znowu byly pozytywne. Myślałam, że Q powinnam dostać 10 jednak po pewnym momencie stwierdziłam, że powinnam dostać 12 czyli dziś. Aczkolwiek testy były raczej wykonane przed datą planowanej mieściaczki. Myślicie , że testy mogły się aż tak pomylić i pokazać ciązę mimo jej braku i, że to wina hormonów? Q dalej nie ma a testy leżą przed moimi oczami i martwie się czy pokazują prawdę czy to tylko fałyszywy alarm :( proszę o odpowiedź, pozdrawiam

Gość tratata2525
U mnie zawsze było negatywny brak ciąży pozytywne jest a 4raczej się nie pomyliły.

Gość starościna32
Testy sią nie pomyliły! GRATULUJĘ jesteś w ciąży:-)

Gość jadzia5841
A ja nigdy tego testu nie umiem zaliczyć na 30% aby mieć dopuszczający.

Gość xEvelinax
naczytalam się bzdur na internecie :( i raz piszą , że to 100 % ciąża raz że mogą to być hormony związane z nadchodzącą miesiączką :( i sobie tak pogmatwałam w głowie :( jednak faktycznie robiłam 4 testy każdy z innego moczu i wszystkie takie same. obydwie kreseczki na każdym teście bardzo widoczne. Jednak wiedzie jak to z facetami ciężko romawiac, oni widzą wszystko czarno na białym jednak mnie dalej męczą jakieś wątpliwości :( dziękuję za odpowiedź. Miałyście kiedyś taką sytuacje, że test był pozytywany a ciąży nie było ?

Gość starościna32
test ciążowy wykrywa hormon (hcg) który mają tylko i wyłącznie kobiety w ciąży, owszem może się on "pomylić" ale w drugą stronę tzn. nie pokaże ciąży a ona jednak jest (chodzi o zbyt małą ilość hormaony hcg)

Gość xEvelinax
aaaaaaj !!! ale mi dodajecie otuchy ! za dużo siedzę na internecie hiihi teraz mam już coraz więcej pewności , że ten maluszek jest we mnie ! z jednej strony fakt tyle testów jednak miałam kiedyś sytuacji, w której test pokazał mi drugą kreseczkę słabą jednak pokazał gdy powtórzyłam test ciąży już nie było. boję się znowu rozczarować :( stąd liczba testow wykonanych przeze mnie :D

Gość nie wiem ile w tym
prawdy,ale kumpeli pokazaly ciaze,a nie byla niestety

Gość xEvelinax
czyli się to zdarza ... ;/ a wiesz może ile wykonała testów? czy to tylko jeden ją zawiódł ? czy raczej większa ilość ?

Gość ui00
Ciąża jak nic!!!!!:))) Gratulacje:)) Jeśli chcesz mic 100% pewnosci zrob jutro test na beta hcg w kazdym laboratorium-koszt ok 30 zl

Gość xEvelinax
właśnie sęk w tym , że aktualnie mieszkam za granicą. mianowicie w Anglii gdzie oni nie mają nawet ginekologów ... czytałam, że badanie krwi też daje 100 % pewność dziękuję Ci !

Gość ui00
do tego badania nie potrzebujesz ginekologa. zwykly punkt pobran, na pewno takie sa. zrob i nie zamartwiaj sie. ja po jednym pozytywnym tescie zrobilam bete i potwirdzilo ze jestem w ciazy. szkodas nerwow na sikance:)

w takim razie kup test clearblue z wyswietlaczem :) ale jak na moj gust to tylko pogratulowac :)

Gość xEvelinax
jutro się przejdę do lekarza :D ! obyyyyyy się potwierdziło bo tak bardzo chcę być mamusią !