Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Malowany ptak

Hity i kty zywnosciowe w Uk

Polecane posty

Gość Malowany ptak

Szczegolnie chodzi mi o hity zywnosciowe - co warto kupic i co przydzadzic. Np. kupuje w Morrisonie naturalny jogurt grecki ( 2 za 1,6 ) i robie go z owocami ( truskawk, jagody, kiwi itp ) plus miod.

Gość creme fraiche smakuje
o wiele lepij niz jogurt plus owoce plus granola plus sok klonowy albo miod. cudow w gebie.

Gość bskhdodh
Zalezy na co mają promocję. Ja ostatnio kupuje otręby ( w każdym supermarkecie maja podobne oferty) i tunczyka w puszkach ( 4 puszki za 3 funty) potem robię sobie kanapki z tunczykiem i kukurydzą. A otręby mieszane np z miodem, cynamonem lub owocami

Gość numerowaaaa
Uwielbiam czekolade z orzechami z Lidla (w zielonym opakowaniu z "okienkiem") i biala czekolade z Lidla z orzechami.

Gość czasami biore jakies
Moje hity: Sernik z M&S albo z Tesco Finest. Pycha :) Poza tym...grzane wino z M&S, dostepne tylko w sezonie pozno-jesiennym i zimowym,ale grzechu warte ;) , jogurty pitne z M&S, szczegolnie z nasionami wanilii i syropem klonowym, truskawkowy tez niezly. Sa w nich przeciery owocowe i nie ma cukru, sok malinowy M&S z...polskich malin, zdecydowanie lepszy i tanszy niz polskie zaprawy do napojow, podobny sok z Tesco Finest. Swietne z goraca herbata podczas zimowych chlodow . Uwielbiam tez Rachel's Organic Divine Rice pudding, mozna znalezc w lodowkach wiekszych supermarketow,rozplywa sie w ustach i nieporownywalnie lepszy od tego puszkowanego z Ambrosia. Mozna by wymieniac w nieskonczonosc, a co do kitow to musze sie zastanowic nastepnym razem

Gość hijihuhuii
Ja grzane wino sama robię wg. Przepisu pewnej znanej restauracji. Większość tych wymienionych rzeczy idzie szybko zrobić w domu i lepiej smakują. Zwłaszcza jak się ma w domu szefa kuchni

moj hit cenowy i jakosciowy to ryz longrain easy cook z aldi - niebioeskie opakowanie 600g czyli 4 torebki na 2 porcje kosztuje jedynie 58p!!!! a jest lepszy od uncle bens i kazdego innego np. tildy. nawet jak sie gotuje za dlugo to nadal jest jedrny i zawsze sypki. rewelacja po prostu. i za swietna cene.

Gość enncea
ZDŻ - mialam pisac o tym samym :D ten czerwony tez jest dobry. zaskoczyla mnie cena ale z czystej ciekawosci wzielam i okazal sie idealny. - czipsy solone Asdowe, Tescowe i z Sainsbury's - przecier pomidorowy w kartoniku z Aldiego - 37 lub 47p - pastrami z Waitrose - zelki z kwasna pozypka z Aldi

Gość soki z sainsbury
nie mieszkam w uk,ale kiedy bylam to byly pyszne,najlepsze dla mnie

Gość gość xxx
Rachel's Organic Divine Rice pudding oj koniecznie musicie to sprobowac jest poprostu nie do opisania pyszny!!! a przy tym rachels jest firma prganic i wszytskie produkty sa zdrowe i pochodzenia od lokalnych farmerow

z kategorii najpierw kit potem hit: - marmite - cieniutko posmarowany na toście jest pyszny - czipsy salt&vinegar KP - przez ciążę mi posmakowały i tak zostało z kategorii hity: - kilka serów, których nie nie odkryłam w kraju: halloumi, port salt i taki szkocki fromage, nazwy nie pamiętam - walec w posypce orzechowej, albo z pieprzem - haggis vege - wołowina i dziczyzna - prostota przepisów na słodkości: np. pavlowa, banoffie pie, czy chociażby muffinki - pofiterolki gwiazdkowe z co-opa z nadzieniem alkoholowym (w tym roku nie udało mi się trafić:() kity: chleb, którym się zajadają ten taki typowy... nie potrafią przyrządzać fajnych surówek i sałatek

surowke robie sama z kapusty w ksztalcie sopli czy tam serca - sweetheart cabbage - smakuje caly rok jak mloda zwykla kapustka. moj tutejszy hit. z prostoty przepisow - eton mess - lekko ubita smietana, truskawki i beza. zapomnialam o serze meksykanskim - z tesco w dziale ze swiezymi serami. paczki oponki z tesco z polewa czekoladowa - 4 za 1 funta, ciezko sobie odmowic :) chleb z greggsa - oatie loaf - najlepszy jaki jadlam.

no własnie gdzieś słyszałam anegdotę, że eaton mess to pavlova, która spadła na ziemię, kelner zebrał zmieszał i podał, że niby tak ma byc;)

Gość Malowany ptak
podnisze bo warto ;-)

Gość lkjhgfsasdfbgn
to nie anegdota, tak wlasnie bylo, a ze bylo to w eaton to jest eaton mess

Gość gdzie to można kuupić?
Co to za chleb z ''gregssa''?

Gość gdzie to można kuupić?
Co to za chleb z ''gregssa''?

Gość hjghk
Koncentrat pomidorowy 400g za 1,19 w TFC To dlatego, że ja pochłaniam koncetrat łyżką. Pączki z tesco, z dziurką, czekoladooowe Kit: pizza, bleh. Chyba ze sie trafi na prawdziwa wloska pizzerie.

Gość hjghk
Na tej stronie Greggsa, ta dziewczyna po prawej najbardziej, to Polka ktora tam pracuje. Tez chwile tam pracowalam, na produkcji. Ciezka praca, ale cieplo bylo przynajmniej. Strasznie duzo jedzenia sie tam marnuje.

własnie gotuję chowder - drugi raz, bo odkryłam ten przepis niedawno - pycha, polecam:)

Gość picza z londka
A co to jest chowder? Mozna prosic przepis?

Gość nnasssa klasaaa
Chowder to rodzaj zupy, nie jestem pewna jaki chowder osoba powyzej miala na mysli, bo jest duzo roznych przepisow i roznych typow tej zupy. Powiem szczerze, ze nie wydaje mi sie, zeby brytyjska kuchnia byla wyjatkowo smaczna, za to godna polecenia jest wszechobecna tu kuchnia hinduska, co pewnie kazdy zreszta wie :) Jesli ktos ma ochote na dobry sernik to moge polecic ten: http://www.bbcgoodfood.com/recipes/3842/baked-raspberry-cheesecake Robilam i wyszedl super :)

Gość nnasssa klasaaa
Chowder to rodzaj zupy, nie jestem pewna jaki chowder osoba powyzej miala na mysli, bo jest duzo roznych przepisow i roznych typow tej zupy. Powiem szczerze, ze nie wydaje mi sie, zeby brytyjska kuchnia byla wyjatkowo smaczna, za to godna polecenia jest wszechobecna tu kuchnia hinduska, co pewnie kazdy zreszta wie :) Jesli ktos ma ochote na dobry sernik to moge polecic ten: http://www.bbcgoodfood.com/recipes/3842/baked-raspberry-cheesecake Robilam i wyszedl super :)

Ja uwielbiam wode aloesowa - w kazdym supermarkecie w dziale z zywnoscia azjatycka, w zielonej butelce. I prazynki krewetkowe - w dziale z hinduskim jedzeniem w supermarketach takie w przezroczystej paczce. Mniam!

kit i zarazem hit: "kulki mocy", albo "metanabolsy" jak kto woli, ja osobiście nie lubię Hit to steki wołowe, Anglicy mają bardzo dobrą wołowinę trzeba im przyznać