Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PsILoveYou.

Kiedy zaczyna sie rozpieszczanie?

Polecane posty

Gość PsILoveYou.

Kto wkaze mi gdzie lezy granice?jestem mloda mama i najzwyczajniej w swiecie nie wiem czy moje postepowanie podlega juz pod rozpieszczanie?dodam ze synek ma 3 miesiace. Dla przykladu: -karmie piersia i po kazdym karmieniu moje dziecko ma problemy z brzuszkiem.Najzwyczajniej w swiecie boli go lezenie na pleckach (przez gazy) wiec kiedy konczy jesc,trzymam go na rekach w odpowiedniej polzezacej pozycji,wtedy widze ze odczuwa ulge,najczesciej zasypia. Czy to rozpieszczanie?jakby nie patrzec moze nauczyc sie spanoa na rekach. - w nocy czesto biore go do siebie do lozka i spimy razem..tak latwiej mi karmic. -lubie poprzytulac sie z moim dzieckiem.Czesto popoludniami biore go i zasiadam na kanapie.Maly wtula sie buzia w moje piersi i czesto przysypia lub po prostu lezy w takim ''blogostanie' a ja czytam,ogladam telewizje lub rozmawiam z mezem. Czy jest to rozpieszczanie? Pytam na powaznie.wiele tu sie o tym mowi by nie przesadzac bo potem dziecko nie da zyc,a ja nie wiem czy postepuje dobrze czy moze ucze go zlych nawykow?

Gość PsILoveYou.
*kto wskaze gdzie lezy granica mialo byc. Przepraszam za bledy,pisze z telefonu.

Gość vdvsdfcsdfsxdf
teraz jest dzieciatko malutkie i nic nie jest rozpieszczaniem kiedy bedzie starsze i będzie chcialo z wami spać, bedziesz musiała go nauczyć, że musi spac osobno, także, że nie każda zabawke moze dostać reagując histerią w sklepie, i tym podobne historie, ale to póxniej kiedy bedzie już świadome i zacznie próbowac cie wykorzystywac do swoich celów

Gość PsILoveYou.
Kiedy dziecko jest juz swiadome i zaczyna to wykorzystywac?nie wiem czy bede umiala to wyczuc. Np kiedy powinnam przestac brac go do lozka by sie nie nauczyl??

Gość horyzontalny
dziecko potrzebuje czulosci - im wiecej tym lepiej ! nic mu nie zastapi ciepla matki i poczucia bezpieczenstwa a po karmieniu "odbekuj" je np. noszac z glowka na Twoim ramieniu, bedzie mialo mniejsze "gazy"

Gość PsILoveYou.
Horyzontalny,zawsze go tak odbijam,ale nawet kiedy beknie nie oznacza to konca bolu..wiec po odbiciu trzymam go w takiej pozycji o jakiej wspomnialam i wtedy poprezy sie,posteka i zasypia.

Gość Aga 20
Twoj maluch nie wie jeszcze co to dominacja. Ono potrzebuje milosci

Gość PsILoveYou.
rozumiem,kiedy jednak powinnam zaczac uwazac?

uważam, że to sprawa indywidualna a zależy od rozwoju dziecka np bawisz się z dzieckiem a po zabawie wspólnie sprzątacie zabawki (prosta czynność jak włożenie klocków do pudełka). załóżmy że Twoja pociecha nie ma na to ochoty a Ty nie egzekwujesz swojego polecenia tylko sprzątasz za nie. takie zachowanie uważam za rozpieszczanie.

Gość dla mnie remiza czy szkola to
moje dziecko ma rok i ja wciaz tak robie.mam to gdzies czy to rozpiesczanie,pozatym kiedy ich nie rozpieszczac jak nie kiey sa slodkimi maluchami

Ja też na okrągło przytulam, całuję, noszę, ale już nie zabieram córki do łóżka. Z ciężkim sercem zrezygnowałam z tego, bo ani się nie obejrzę, jak wejdzie jej to w krew :)

Gość PsILoveYou.
czyli nie mozna rozpiescic 3mies dziecka?

Gość Zadowoloona z życia
Córka mojej koleżanki ma miesiąc i zasypia jej tylko na rękach, jak odłoży ją do wózka, albo łóżeczka od razu jest wrzask.

Gość tarotofanka
Polecam wejsc na strone szklanakula.com, w zakladce TAROT znajdziecie swietna wrozbe, mozna samodzielnie postawic sobie karty z calej tali - na dodatek wrozba uwzglednia obie pozycje kart. Nie moglam uwierzyc jaka dokladna. zadajecie pytania jakie chcecie. SUPER!

Gość tyfytgfytgfytgyut
przeczytaj sobie "w głębi kontinuum" to przestaniesz sie zastanawiac czy rozpieszczasz :)

Gość PsILoveYou.
tyfytgfytgfytgyut ciezko kupic ta ksiazke ;[ nie wiesz gdzie moge znalezc pdf?