Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

76gosia

Streptoccocus agalactiae- pomocy!!

Polecane posty

Wykryto u mnie w 24 tc ta bakterie oczywiście dlatego iz mialam skurcze . Dostałam antybiotyk ale i tak ta bakteria przezyła. Prosze powiedzcie czy miałayście taka bakterie i jakie jest postępowanie przed i w trakcie porodu. Okropnie się martwie. Teraz jestem w 34 tc i mam nadzieje żże nie zacznie sie poród nagle. Jeżeli wiadomo o tej bakterii to jak dlugo przed planowanym porodem podaje się antybotyk. Mozna potem karmic dziecko piersią?

Gość mlk
podadzą ci antybiotyk w czasie porodu i będzie ok. ja miałam paciorkowca ale go wyleczyłam. jednak na powtórnym posiewie wyszła mi e.coli więc i tak dostałam antybiotyk w trakcie porodu. i to całe postępowanie. A u ciebie pewnie będzie jeszcze raz posiew robiony i jesli coś wyjdzie to leczenie a jeśli i to nic nie da to antybiotyk w trakcie porodu. nie ma się czym martwić.

Gość mlk
karmić można bez problemu

Gość mlk
paciorkowiec jest niebezpieczny dla dziecka podczas porodu bo wtedy może się nim zarazić. Ale podanie antybiotyku w czasie porodu zabezpiecza dziecko i potem już nie ma więcej problemów.

dziekuje za odp. Najgorsze jest to ze ja brałam antybiotyk i mi go nie wyleczyl.co jakis czas wychodzi też w posiewie moczu. Robilas wymaz z odbytu? czy robili ci dopiero w trakcie porodu czy juz wczęśniej u lekarza prowadzącego?

Gość mlk
miałam wymaz z pochwy. robił mi go mój gin -wyszedł obfity wzrost paciorkowca dostałam gynalgin i amotaks i ubiłam dziada. a miałaś robiony od razu przy posiewie antybiogram żeby wiedzieć na jakie antybiotyki jest wrażliwy twój paciorkowiec? W trakcie porodu nie robią posiewu bo nie ma na to czasu. Wtedy to jeśli wyszło że ma się paciorkowca albo nie ma się wyników posiewu to obligo dają antybiotyk. Nic innego nie robią przy porodzie.

tak miałam antybiogram i też dostałam amataks. a w którym tyg ci to wyszło?

Gość mlk
pierwszy posiew miałam w 33tc skończonym. potem leczenie i powtórka posiewu w 38tc skończonym,