Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chrapiacego żona

Moj maz chrapie - osobne sypialnie :/

Polecane posty

Gość Chrapiacego żona

Moj maz chrapie tak ze po prostu nie da sie spac. Próbowałam wszystkiego: jakieś naklejki na nos, wkładki do ust, spanie na boku/brzuchu/z poduszka/bez poduszki.. Próbowałam go budzić zeby sie przekrecil na bok ale co pól godziny i tak sie budzilam z płaczem i złością :/ od roku więc nie spimy w jednym łóżku a jesteśmy młodym małżeństwem :/ porażka na całej linii. Teraz mamy gości w domu więc maz sie przeniósł do "naszej" sypialni i problem jest jak i był przed rokiem! Wstaje o 5 codziennie więc muszę sie wyspać a tu nie ma szans. Przespalam może ze dwie h i teraz padam na twarz. Wcale dla mnie to nie jest ani romantyczne, ani sexi, ani nic z tych rzeczy. Dostaje wkurwienia na sama myśl ze dziś znowu nieprzespana noc mnie czeka. Kocham męża bardzo bardzo bardzo! Ale bez snu daleko nie pociagne a bez męża pewnie tez nie za daleko zajde. Jakieś pomysły jak to naprawić? Mnie sie juz skończyły rok temu..

Gość lalalalahahahgagaga
jeszcze go nie wysłałas do lekarza?????? to moze byc poważne np tarczyca. moj mial tak samo. do lekarza!!!!

Gość Serafina_90
Niech mąż idzie do laryngologa. Może ma krzywa przegrodę nosową? To właśnie powoduje chrapanie. Jeżeli lekarz stwierdzi krzywą przegrodę, możliwa jest operacja. Jeśli stan będzie poważny, operacja jest wręcz konieczna. Po niej mąż nie będzie chrapać.

Gość exturka
moj byly maz chrapal tak e zawsze spalismy osobno i wkladalam stopery bo i tak bylo slychac zadnych planowanych wakacji bo trzeba spac razem ........takie malzenstwo nie ma racji bytu po paru latach....... tez malo spalam plakalam lekarz stwierdzil ze musi byc operowany wystraszyl sie i nie poszedl.... dopiero po rozwodzie przeszedl 2 zabiegi szczegolow niestety nie znam zadna kobieta tego nie wytrzyma moj mial bezdech czesto podczas tego chrapania do 30 sekund i jak buchnol glosem to zbudzil by martwego dzieci tez wstawaly... moj ojciec tez chrapie ale nie tak mocno ma przegrode w nosie i to ona jest winna

Gość pssssst
Nie tylko winna jest temu krzywa przegroda nosowa,Moj maz tez przerazliwie chrapie.Wlasnie z tego powodu od lat spimy osobno. W aptece mozna dostac krople przeciwko chrapaniu.Zakrapla sie do nosa,kiedys moj maz to stosowal,pomagaja.

Gość Chrapiacego żona
Kropelki, pastylki i naklejki próbował i nic. U lekarza był i tez nic nie wypatrzył (więc podejrzewam ze przegroda jest ok).. Nie ma nadziei więc? Trzeba Spac osobno albo sie męczyć? :/ porażka po prostu.

Gość gbhbujhijiojj
wsadż sobie stopery do uszu, ja noszę aparaty sluchowe i jak mąż chrapie to je wyłączam i cisza :-)

Gość Lilly Ewelina
nie... chrapanie i szczekanie psa, dla mnie dwa dzwięki kompletnie nie do przyjęcia podczas snu 😭

Gość dziś na pomarańczowo
coś mi się wierzyć nie chce, że lekarz nic nie znalazł. skoro nic absolutnie nie pomaga, to musi być coś z nosem nie tak. może mąż się boi operacji i Ci po prostu nie powiedział, dla świętego spokoju? z tym żyć można, a wiesz jacy są panowie, jeśli chodzi o leczenie. a może niech się nie objada na noc? nie wiem, ile w tym prawdy, ale kiedyś gdzieś czytałam, że często chrapią osoby, które jedzą przed samym pójściem do łóżka.

Gość Master2_prawdziwy
Czasem problemem jest zwiotczenie mięśni gardła, jezyk się zapada i skąd taki dźwięk. Teoretycznie można stosować pewne maski do snu, które wtłaczają powietrze do ust pod ciśnieniem. Niby pomaga, ale spać w tym też trzeba umieć.

Gość wlorekij
dokładnie tak, jedyny sposóv to podniesienie podniebienia, można to zrobić bezbolesnym 100% skuteczności zabiegiem, tak: http://drmed.pl/?page_id=761

Gość wwioziienka
też ciężko, żeby całe życie spać w osobnej sypialni ;) jeśli specyfiki z apteki nie pomagaja męzowi, możesz go zawsze wysłać na laserową terapię chrapania. w krakowie z harmonii wykonują taki zabieg, czytałam, że ma bardzo wysoką skuteczność

Gość moj maz co prawda
nie chrapie ale glosno oddycha. Spie w stoperach...