Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ihnuihiuhio

jak zmusic do jedzenia 10 miesieczne dziecko?

Polecane posty

Gość ihnuihiuhio

moj wnuk ma 10 mcy i je prawie tylko mleko z piersi, synowa nie widzi w tym problemu... ja zmusic go do jedzenia normalnego?

Gość ihnuihiuhio
pomocy

Dziecko to nie zwierzak że trzeba je zmuszać :o Moja rada -poczekać! Piszesz że je prawie tylko mleko.A więc w takim razie co dokładnie.Może tego nie jest tak mało jak się Tobie wydaje.

Gość ihnuihiuhio
prawie tylko, a poza mlekiem np jednego gryza czegos i koniec, sporobuje i nie chce wiecej

najgorsze to przymuszać! Moja córka jak ma wmuszane, śpiewane itp to nie tknie. Jak jest głodna to lepiej poje. Może za często mleko. Odczekać 3-4 godziny aż zgłodnieje i podsunąć kaszkę z owocami. Puścić bajkę. Ja często włączałam bajkę jak była mniejsza i ona się zagapiała, a ja jej chlast łyżeczkę z zupką do buzi :) Wszystko ciamkała :) Teraz ma ponad rok i sama pokazuje na miseczki :)

Gość ihnuihiuhio
ale on bajek nie oglada wiec to odpada

Gość izabellkkaa
ja mojemu małemu jak ne che jesc daje skosztowac zurek i wszystko zjada.

Gość szkotka uk
dziecku 10 miesiecznemu najke wlaczyc....ale mi rada. Takie male dzieci nie powinny ogladac tv a juz tym bardziej podczas jedzenie bo nie kojarzy czynnosci jedzenia bo sie skupia na bajce. A pozniej jak bedzie starsze to samo nie bedzie jadlo tylko wlasnie czekalo az sie pusci tv i je nakarmi. Moja corka sama je obiady i kaszki lyzeczka od kiedy skonczyla 14 miesiecy a teraz ma 2 latka i nie musze chyba pisac ze praktycznie nie potrzebny jej sliniak bo sie w ogole nie brudzi