Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaliope39

pytanie-kapusta do gołąbków,macie sposób?

Polecane posty

Gość kaliope39

uwielbiam gołąbki zawijane w kapuście białej z farszem mięsno-ryżowym nienawidzę oddzielać liści z kapusty,teraz jest jeszcze taka twarda i ubita może ma ktoś sposób,jak sobie poradzić z kapuścianą głową? chcę jutro zrobić gołąbki a zniechęca mnie kapusta:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość buzzzzzzka
Musisz wyciac u nasady tam, gdzie jest glab taki dolek. Pozniej wkldasz do wrzatku do wielkiego gara i liscie praktycznie same po kolei odchodza od glowki. Podaje ci linka. Na obrazku jest pokazane. http://kuchnia-monsai.blogspot.com/2009/05/goabki-krok-po-kroku.html Byc moze o tym juz wiesz i oczekujesz innej rady., ale innego sposobu nie znam. Powodzenia :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lotta 23
Najpierw wytnij głąb z kapusty, włóż ją do osolonego wrzątku ,przykryj pokrywką.PO !5 minutach liście powinny się oddzielić.Te co odpadną wyciągnąć z garnka , pozostałe liście na kapuście jeszcze raz podgotować

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kamikkamik
Ja sparzam kapustę w mikrofali :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lojlojc
a ja sparzam mikrofalę w kapuście...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wioo
Ja robię z kapusty włoskiej. Nie trzeba długo parzyć liści, bo potem dochodzą podczas duszenia. Smakują wybornie :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wioo
nie można oczywiście zapomnieć o czytaniu wierszy Szymborskiej w trakcie gotowania kapuchy :classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość szprotka w oleju
NAJSMACZNIEJSZE golabki to te zrobione z kapusty wloskiej:-)!Ja kiedys robilam ze zwyklej,ale jak pierwszy raz zrobilam z wloskiej to od razu z tamtej zrezygnowalam:-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość buzzzzzzka
A mnie nie smakuje golabki z kapusta wloska. Wole tradycyjne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sdfghjkl
Mnie tez nie smakuja z wloskiej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja lubię oddzielać liście :D Nie mam z tym problemu bo wycinam cały głąb wtedy liscie naprawdę szybko odchodzą podczas sparzanie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mam sugestie ....
kapusta wloska ma bardziej wyrazisty smak, tez ja wole. no i latwiej odchodza liscie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mam dołam handrę i .....
zawsze możesz przygrzać Pudliszki ze sklepu :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×