Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MonetteKrK23

zaszlam w ciaze i trace wiare w boga bo.....

Polecane posty

Gość MonetteKrK23

uswiadomilam sobie czym jest porod, jak dziecko przychodzi na swiat i jest to dramat, dla osoby ktora mdleje u dentysty i bolu boi sie panicznie od malego. a cesarskie ciecie? jeszcze gorzej, robi mi sie niedobrze od ogladania jak ten zabieg sie odbywa:( Za co Bóg aż tak nie lubi kobiet? dlaczego tak je naraza, tak kaze cierpiec? dlaczego swiat jest tak okrutny? pomozcie, bo cyba stracilam wiare...

świat jest okrutny, to fakt, ale boga nie ma.

Gość MonetteKrK23
Boga nie ma, a jak jest to jest okrutny:( a ja zawsze tak wierzylam. Dlaczego swiat jest taka "Ci__pa" ?

Gość droga wolna...
wyluzuj, nie ty pierwsza przez to przejdziesz

Gość MonetteKrK23
to nie hormony...

Gość ja jestem wqrwiona
hormony ... nie masz na co zwalić? :D poczytaj o znieczuleniu zewnątrzoponowym, to może być rozwiązanie - znosi czucie od pasa w dół

Gość vbvnbmm
to czemu rozkladalas nogi skoro boisz sie porodu?

Za co Bóg aż tak nie lubi kobiet? dlaczego tak je naraza, tak kaze cierpiec? dlaczego swiat jest tak okrutny? po to ,zebyś 16 letniemu synowi mogła rzucić w twarz - to ja ciebie w bólach rodziłam a ty sie tak do matki odzywasz ?:D

Gość MonetteKrK23
rozkladasz nogi z milosci;p cudowny jest sex miedzy dwojgiem ludzi, ale dlaczego za tak dobra rzecz jaka jest milosc KARA SIE KOBIETY TAK OKRUTNIE!!!!!!!!!!!!!!11

Gość czorapipiorapi
Kochana porod kiedy nie byl tak bolesna sprawa. TO cywilizacja i lekarze ktorzy zmuszaja kobiety do rodzenia na lezaco sprawiaja ze porod jest tak okropna sprawa. Przez 3 lata cierpialam na depresje z pwoodu tego ze kobieta musza tak cierpiec rodzac itd powaznie mialam obsesje mimo ze wtedy jeszcze dziecka nie mialam. Zaczelam czytac i sie interesowac. Poznalam kilka mam na surowej diecie tak zwane raw food ktore urodzily dzieci w ciagu godziny przy minimalnych bolach podczas skurczy ale tylko jako sygnale nie bylo to nic strasznego. Rodzily w wodzie albo w pozycji kucajacej co bardzo ulatwia porod. Zadna nie pekla itd. Cwiczyla miesnie kegla, joge, w ogole bardzo aktywny tryb zycia prowadzily. Przyszedl czas ze i ja zaszlam w ciazy ciekawa tego doswiadczenia. Moj maz oszalal ze strachu jak sie dowiedzial ze jestem w ciazy ze wzgledu na moja wczesniejsza depresje. Na surowej diecie bylam wtedy juz od roku mialam za soba tez 2 glodowki po 21 dni oczyszczajace bo ogolnie dbam o siebie od tego czasu. Przez cala ciaze chodzilam na joge i fitnes dla ciezarnych. Poczatkiem 9 miesiaca zaczelam naciagac pochwe z balonikiem epino. Przez caly ten okres nie zjadlam ani pol ugotowanego produktu. Skurczy dostalam o godz 17 a o 17:40 mialam synka w rekach:) co wiecej urodzilam w domu. Urodzilam w domu w pozycji kucajacej w wannie. Byla przy mnie przyjaciolka ktora jest polozna i mieszka mieszkanie obok:) i maz oczywiscie. Organizm byl tak oczyszczony ze skupil sie tylko na porodzie i niczym innym dlatego tak latwo wszystko poszlo. Dziecko bardzo zdrowe, zero alergi, nie nerwowe, spokojne:) wszystko ok polecam

Gość MonetteKrK23
czorapipiorapi a luzna pochwa? potem juz sie podobno obieta pelnowartosciowa nie jest. do dupy z tym wszystkim! swiat i porody i traktowanie kobiet jak szmaty...

Gość czorapipiorapi
W dodatku sam porod nie bolal mnie WCALE dziecko sie po prostu ze mnie wyslizgnelo. http://www.youtube.com/watch?v=xxjVKgShyzM Na potwierdzenie np Angela ktora na surowej diecie jest od kilku lat i jej maz tez. Mowi o swoim porodzie i gdzies tam jest drugi filmik gdzie odpowidaja na wiecej pytan. Kobiety cierpiace podczas porodu to wina odzywiania, zanieczyszenia ciala, siedzacego trybu zycia, zastanyc miesni kugla, i ZLEJ POZYCJI RODZACEJ!!

Gość 5-10-15
Tak działa autosugestia, a nie dieta.

Gość 5-10-15
Co do pozycji masz rację.

Gość czorapipiorapi
Ehh:( co Ty piszesz:( Ja zrobilam sobie 6 tygodnioa przerwe od seksu. Wszystko sie ladnie wyczyscilo i wrocilo do normy. NIe wydaje mi sie zebym byla szersza a moze minimalnie bo przed tem bylam bardzo ciasna nawet odczuwalam bol podczas 'wchodzenia'. A poza tym istnieje cos takiego jak plastyka pochwy w dzisiejszych czasach bardzo czesto wykonywany zabieg. Cwicz miesnie kugla wszystko bedzie dobrze. jak nie cwiczysz brzucha to jak ma byc usmiesniony i jedrny tak samo tam;)

Gość MonetteKrK23
czorapipiorapi pocieszasz troche, ale jednak boje sie... nie chce byc luzniejsza:(((

Gość czorapipiorapi
Jasne nam wszystkim dziala autosugestia przestan prosze bo chyba mi nie powiesz ze to przypadek ze 30 kobietkom dziala autosugestia naraz. NIe ktore mowily ze np mialy skurcze 3-4 godziny nawet takze nie mowie ale na to polecam herbatke z kaliny koralowej. Pisze ze chroni przed poronieniem. To tez prawda ale dziala niesamowice na skurcze macicy, rozluznia itd polecam podczas skurczy porodowych ale to juz nie z wlasnych doswiadczen a mojej mamy np

Gość czorapipiorapi
Bron Boze nie ogladaj filmikow na utubie bo ja sie tak doprowadzilam do depresji wlasnie. To jak urodzisz dziecko to twoj swiadomy wybor!! poza tym mozesz wczesniej umowic sie z anestezjologiem na znieczulenie.

Gość MonetteKrK23
a co myslisz o ciecu cesarskim?

a od czego sa znieczulenia?;) bedzie dobrze. teraz panikujesz bo zaszlas w ciaze i to nowosc..szok..zobaczysz ze wszystko sie ulozy. zdrowka dla Ciebie i Malenstwa.

Gość MonetteKrK23
ciekawa jestem czy kobiety co maja cesarke cierpia mniej po fakcie (porodzie) tzn. nie sa rozerwane, popekane, poszyte jak jakies.. eh

Gość czorapipiorapi
kiedys tego nie bylo! jak ty myslisz kto taka babe na wsi by zszyl 300 lat temu?

Gość czorapipiorapi
sama jak bylam nastolatka zawsze mowilam ze tylko cesarka. Nie jestem za ale tez nie przeciw. Ja nawet nie zdazylam o tym pomyslec bo 40 min po pierwszym skurczy mialam dziecko na rekach

Gość MonetteKrK23
u mnie mozliwe ze bede miala wskazanie na cesarkę, bo mam krótkowzrocznosc:( bardzo slabą ostrość widzenia, ktora czasem sie nasila. a cesarki bardzo sie boje. jesli dostalabym skierowanie to chyba nie jest zaden dramat takie cesarskie ciecie? bo ja juz nie wiem co jest gorszE:(

Gość czorapipiorapi
KOCHANIE!! SPOKOJNIE!! POROD TO TYLKO CHWILA!! MOWI CI TO BABKA KTORA SPEDZILA ROK NIE WYCHODZAC Z DOMU ZEBY NIE WIDZIEC 'BRZUCHATYCH' BO NA ICH WIDOK POTRAFILAM RZYGAC, PLAKAC I NIE RAZ ZDARZYLO MI SIE PODEJSC I POWIEDZIEC ZE WSPOLCZUJE. ZMIEN DIETE, CWICZ, BALONIK EPINO WAZNA SPRAWA!! I I KALINA KORALOWA PODCZAS SKURCZY ROZLUZNIA NIEMOZLIWIE! I POZYCJA PORODOWA A JAK NIE TO CESARKA. ZOBACZYSZ ZE W 9 MIESIACU TWOJE MYSLENIE JUZ BEDZIE INNE NIZ TERAZ:) a Twoj parnter jak na to wszystko?

Gość czorapipiorapi
KOCHANIE!! SPOKOJNIE!! POROD TO TYLKO CHWILA!! MOWI CI TO BABKA KTORA SPEDZILA ROK NIE WYCHODZAC Z DOMU ZEBY NIE WIDZIEC 'BRZUCHATYCH' BO NA ICH WIDOK POTRAFILAM RZYGAC, PLAKAC I NIE RAZ ZDARZYLO MI SIE PODEJSC I POWIEDZIEC ZE WSPOLCZUJE. ZMIEN DIETE, CWICZ, BALONIK EPINO WAZNA SPRAWA!! I I KALINA KORALOWA PODCZAS SKURCZY ROZLUZNIA NIEMOZLIWIE! I POZYCJA PORODOWA A JAK NIE TO CESARKA. ZOBACZYSZ ZE W 9 MIESIACU TWOJE MYSLENIE JUZ BEDZIE INNE NIZ TERAZ:) a Twoj parnter jak na to wszystko?

Gość czorapipiorapi

Gość czorapipiorapi