Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Haniaaaa...

Czy zeby adoptowac dziecko trzeba mieć stwierdzona nieplodnosc??

Polecane posty

Gość ewfe
tak dlugo to trwa? masakra...

Cały proces od złożenia papierów do "otrzymania" dziecka nawet 2-3 lata. Wszstko zależy od tego jakie dziecko chce się adoptować

Gość Haniaaaa...
Ja dopiero jestem na etapia poglebiania wiedzy na temat adopcji. Pocieszajace jest to, ze nie w kazdym osrodku wymagane jest takie zaswiadczenie. Ubaśka zycze Ci zebyscie jak najszybciej zostali rodzicami. Ja jestem na samym poczatku tej drogi

Życzę Ci tego samego. A odnośnie tego zaświadczenia o niepłodności to przecież są też pary, które mając dziecko biologiczne decydują sie na adopcję. Trzymaj się i powodzenia

Gość Haniaaaa...
Narazie czuje sie w tym wszystkim pogubiona. Ale mam nadzieje ze damy rade. Co do tego zaswiadczenia, to mam obawy, ze tak jak ratowniczka pisala bez niego mamy mniejsze szanse z parami bezplodnymi na adopcje niemowlecia badz kilkulatka.

Gość Jamdgjatjma
Mysle, ze musicie poszukac takiego osrodka gdzie nie wymagaja takich zaswiadczen. Jednak wasz sytuacja tez jest szczegolna.

To Ty określasz wiek dziecka. Nikt Ci nie narzuci wieku dziecka. Jedynym limitem jaki znalazłam odnośnie wieku adoptowanego dziecka jest to, że różnica między rodzicami a dzieckiem nie może być większa niż 40 lat. Czyli jeżeli masz powyżej 40 to wtedy rzeczwiście nie masz szans na adopcję nimowlaka.