Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do Noami

ALLEGRO-PILME PYTANIE

Polecane posty

Gość do Noami

mam pytanie: wystawialm aukcje z przedmiotem, nie ustawialm ceny minimalnej i cena wyniosla 10 zł. stwierdzialm ze nie oplaca mi sie sprzedawac i zaproponowalam kupujacemu nieco wyzsza cene, celem dogadania sie. kupujacy rozpoczal spor transakcyjny. mam pytanko a mianowicie co mi grozi? ostrzezenie czy zawieszenie konta? czy moge sie jakos bronic w tej sytuacji. dodam ze do tej pory kupujacy nie wplacil pieniedzy-minal tydzien od zakonczenia aukcji....

negatyw + ostrzezenie (3 ostrzezenia - zawieszenie konta), jesli uparty - droga sadowa

Gość do Noami
ok dzieki. za 10 zl sprawa sadowa raczej wykluczona, raczej go wysmieja. no chyba ze ktos jest pojeb***y:)

Gość do Noami
a brak zaplaty? moze tu jakos to ugryzc? jest jakis termin?

nie wpłacił pieniędzy bo chcesz więcej kasy tak się nie robi, albo ustawia się cenę minimalną albo postępuje się honorowo i sprzedaje za wylicytowaną kwotę

Gość iugfghjk
Nie ma śmiesznych kwot. I nie ma się z czego cieszyć. Zakupy w internecie to takie same zakupy jak w sklepiku osiedlowym.

Gość do Noami
ok wiem, pierwszy raz mi sie zdarzylo. mogla wplacic i zadac wydania przedmiotu

chyba nie chodzi o kwote a o nie dotrzymanie zobowiazan z Twojej strony. Moge sie mylic, ale w pewnych wypadkach (domniemanie oszustwa) kwota o ktora sie sadzisz jest niewazna. Tylko ze raczej nie ma sensu takie dzialanie (droga sadowa) jesli przedmiot byl wart 50, a poszedl za 10. Co innego gdyby byl wart 500 i wiecej a poszedl za 10 - wtedy gra moze byc warta swieczki.

Gość 9pyhiu4ltg
to ty się nie wywiązujesz z sfinalizowania aukcji a nie kupujący. to tobie się odwidziało i chcesz więcej kasy. kupującemu nie zrobisz nic, zaszkodzisz tylko sobie.

Gość ttbhty
Masz OBOWIĄZEK sprzedania przedmiotu za wylicytowaną kwotę. W momencie zakupu zawarłaś z tym człowiekiem umówię kupna-sprzedaży i jeśli nie wywiążesz się z transakcji może się to różnie skończyć, jeśli gość będzie uparty. :o

Gość ttbhty
I nie ma znaczenia, że to 10zł czy 1000zł - zawarłaś umówię i masz obowiązek się z niej wywiązać.

Gość nie straszcie jej
z tego co wiem to ponizej jakiejsc kwoty, chyba 200 zł jest tzw niska spoleczna szkodliwosc czynu wiec za 10 zł gosc moze ja pocalowac w gwizdek, ewentualna sprawa zostalaby umozona:) ewentualna kara to negatyw i ostrzezenie.

Gość do Noami
ok dzieki

Wiem ze na pewno w jednym przypadku - jesli mamy domniemanie oszustwa, zaplanowanego oszustwa, wtedy nawet z 14zl mozna zrobic problem. Ale przypuszczalnie w tym wypadku skonczy sie negatywem i ostrzezeniem, ale jeszcze nie zawieszeniem konta.

Gość do Noami
to nie bylo planowane oszustwo, poza tym zdarzylo mi sie tylko 1 raz, mam ponad 100 komentarzy pozytywnych i 0 negatywnych

Gość 9pyhiu4ltg
tak, tylko że tu nie chodzi o próbę wyłudzenia 10 zł a o próbę wyłudzenia większej kwoty - a jaka to kwota niestety nie wiemy.

Gość do Noami
kwota, ktora ZAPROPONOWALAM a nie chcialam wyludzic - pisalo wyraznie - proponowana przeze mnie kwota,byla niewiele wyzsza, do 200 zl wspomniamych wyzej duzo brakuje

Gość nie straszcie
sami mondralinscy tutaj siedza. nie boj sie, nic ci nie zrobia.

ale co to jest za propozycja???? jak wylicytuję rzecz za 10zł to tyle płacę i koniec. Przepraszam, ale uważam za bezczelność "proponowanie" wyższej kwoty. Nie zaznaczyłaś kwoty minimalnej, twoje strata

Gość 9pyhiu4ltg
trajkoczesz jak zdarta płyta. założmy ze idziesz do sklepu, wybierasz chleb który kosztuję przy stoisku z pieczywem 3 zł. po przyjściu do kasy okazuję się, że sprzedawca za chleb żąda d ciebie nie 3 zł a 20zł bo zapomniał podać prawidłową cenę. uważasz że takie postępowanie był by fair? ty robisz dokładnie to samo.

Gość do Noami
dla ciebie to moze bezczelnosc gowno mnie to obchodzi. zdecydowalam ze nie sprzedaje za taka kwote i chcialam sie dogadac, sama tak nie raz robilam z innymi sprzedajacymi i nie bylo wielkiego halo. sami nieskazitelni tutaj siedza:/

Gość Jak robilas z innymi
sprzedajacymi? Proponowali Ci,ze zaplacisz wiecej bo nie sprzedadza, a Ty cala happy? Czy trulas im ze maja sprzedac Ci taniej? Jedna taka dziunieczke juz mam na czarnej liscie

Gość ttbhty
Nie nieskazitelni, ale zwyczajnie jesteś oszustką i zachowujesz się nie fair. Takie osoby nie powinny sprzedawać niczego na allegro skoro prostych zasad nie potrafią zrozumieć. :o

Gość do Noami
albo sie dogadywalismy co do ceny albo nie dochdzilo do transakicji -proste. jak widac dla was niekoniecznie. a opinie, ze jestem "oszustka" mam w dupie, bo nia nie jestem 1 RAZ MI SIE ZDARZYLO NA PONAD 100 TRANSKACJI.

Gość ttbhty
A masz zarejestrowną działalność gospodarczą ? Jeśli sprzedajesz na allegro bez działalności to masz donos do US jak w banku.

Gość do Noami
A HUJ CI DO TEGO

Gość to podaj swój nick na allegro
dodam cię do listy abyś nic u mnie nie kupiła, myślę, że nie tylko ja skorzystam ;)