Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boję się strasznie

Krew w kale

Polecane posty

Gość boję się strasznie

Od kilku dni bolał mnie brzuch, ten ból był taki kujący, czasami ledwo siedziałam czy chodziłam. Tylko to nie był pierwszy raz, zdarza się to czasem. Wydaje mi się, że przez mleko lub jabłka, które ostatnio jem nawet 3 dziennie. Szczególnie po mleku bolał brzuch, no i zawsze były gazy. Po wypróżnieniu zawsze przechodziło, więc myślałam, że to po prostu wzdęcia. Dzisiaj jednak zauważyłam krew w kale, najpierw mało, a potem więcej. Nigdy nie miałam takiego czegoś!! Jestem przerażona? Czy to normalne czy już choroba? Wypróżniam się codziennie, dość regularnie, tylko czasami tan ból brzucha nie daje, ale na drugi dzień jest ok, więc co się stało teraz? Czy to rak czy hemoroidy czy cos innego? Proszę o pomoc!! Do lekarza boję się iść, mam 19 i boję się o tym mówić komukolwiek..

Gość boję się strasznie
A i dodam, że ten ból brzucha to raczej jest z lewej strony, jakby pod sercem albo to i serce też..Jezu ludzie jestem przerażona!!!

Gość Konrad30_xs
Jestem facetem i nie znam sie na ciazy, ale jak dla mnie to wyglada na hemoroidy

Gość Sylwia 234
A mi na pasozyty. Zaraz ktos bedzie po mnie jechał. Jednak obiajyw na to wskazuja.

Gość Arcze
Tylko kolonoskopia da obraz co tam masz z tym jelitem.Idź do proktologa to zbadac.

Gość Matttii 98
Witam ja mam taki problem Jakiś czas temu miałem robaki i brałem tabletki / jadłem czosnek itp i przeszło. Ale po paru dniach miałem jakby takie zaparcie ( i krew w kale ) mała ilość jakby o coś otarło.Na następny dzień to samo więc zgłosiłem się do lekarza miałem robione badania na krew i krew utajoną nic nie wykazały . Po 2 tygodniach czyli dziś też cięzko mi się oddawało kał i znów na nim troszkę krwi + pare martwych robaków .

Gość Do boje się strasznie
mogłaś biegunką podrażnić trochę jelita i stąd krew. Mogą to być również hemoroidy, szczelina odbytu lub inne ranki. Ponadto zrób badanie kału na pasożyty-krew może być objawem robaków. Mogłaś też podrażnić sobie skórę papierem toaletowym-stąd krwawienie lub owrzdzenia/rany po zatwardzeniu. A może łykasz za dużo leków które rozrzedzają krew, mogło ci pęknąć naczynko. Jeżeli chcesz profilaktycznie użyć glogulek na ewentualne hemoroidy, owrzodzenia itp. polecam czopki: czopki Proctosone (Proctosedon), Hemorol lub proctis-m (z kwasem hialuronowym).

Gość boję się strasznie
A jeżeli to hemoroidy, to tylko leki na to, tak? N ie da się wyleczyć z tego? A co do leków to ostatnio biorę witaminy z grupy b, chrom i witaminę c, może to mieć jakiś wpływ?