Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kinderniespodziankaaa

Mam problem, proszę

Polecane posty

@adsadsa, kobieta z gminy powiedziała, że inne zaśw. mi nie wyda. Nie wiem, a jeśli wzięłabym tylko na męża to będę wpisana gdzieś z boku, (nawet jeśli nie mam pola?)

Autorka brała po to,że musi wykazać dochód /jego brak swój i męża, czasami potrzeba jeszcze pelno innych zaswiadczeń, np. ze szkoły rodzenstwa.... Czasami trzeba uzbierac kilkanscie zaswiadczeń. ­­­­­­­­­­­ Zadzwoń do KRUS-u Nie ma co konbonować.

­­­­­­­­­­­ Ale generalnie co ma wykazać to zaswiadczenie? To że opłacach składki KRUS właściwie oznacza, że pracujesz, więc nie możesz powiedzieć, że nie.. Wasza pracą jest gospodarstwo...a dochodem ten wasz ha...Pewnie macie też przedstawic zaswiadczenie z USkarbowego o dochodach, co?

Sróbuj tez podpytac osobe,ktora sie tym zajmuje w szkole. Może miał już taki przypadek...

tak zaśw. o dochodach już złożyłam. Rozliczamy się wspólnie z mężem(nie osobno)

Autorko jeśli weźmiesz na męża będą tam tylko Jego dane, o Tobie mowy nie będzie. Asilma po zaświadczenie o braku dochodów udajemy się do Urzędu Skarbowego. U męża zawsze jest jakaś kwota (prowadzi firmę transportową) a u mnie jest 0 zł :P Żeby pobierać dodatek rodzinny potrzebujemy zaświadczenia z Urzędu Skarbowego o dochodach (nas obojga), zaświadczenie z Gminy (tylko męża, ja nie mam ziemi), muszę też w tym wniosku napisać że pomagam mężowi w prowadzeniu gospodarstwa rolnego oraz, że nie byłam zatrudniona i nie jestem zarejestrowana w UP No ale jeśli chodzi o stypendium do nie wiem co jest potrzebne.

najlepsze byłoby gdyby Urząd Pracy dał mi zaśw. że nie pracowałam tzn. nie byłam zatrudniona i jestem bezrobotna. Może? nie wiecie? Bo niechcę jechać na darmo

­­­­­­­­­­­ Przecież piszę, że o dochodach z US! Takie sytuacje nie sa łatwe jak w przypadku gdy rodzice pracują na etacie i maja stała pensję. Zresztą duzo zależy od osoby, która się zajmuje przyjmowaniem wniosków - jak ona to rozumie. adsadsa, "ty nie masz ziemi", ale moze w przypadku Autorki jest inaczej, moze jest to ich wspólnosc małżeńska.

Skoro jesteś ubezpieczona w KRUS to ­­­­­­­­­­­ NIE JESTEŚ BEZROBOTNA. NIE MASZ PRAWA DO TAKIEGO STATUSU!!!

Czyli wystarczy zaś z krusu?

Masz ubezpieczenie, lecą ci lata do renty/emerytury. Ja wiem,że to chory i niesprawiedliwy zapis, ale tak jest. ­­­­­­­­­­­ Ale na pewno nie masz prawa do rejestracji jako bezrobotna

Autorko ­­­­­­­­­­­ ja juz nie mam siły tego tłumaczyć Najlepej jak jeszcze raz pójdziesz do osoby, która weryfikuje wnioski i zapytasz co dokładnie masz przyniesć w swojej sytuacji. Jak nie będzie wiedziała to udaj się do KRUS, ale musisz dokładnie wiedziec co mają ci piświadczyć.

Dziękuję za poświęcony mi czas. Jednak pojadę to KRUSU