Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moglabym sie nie starzec

jak to jest miec 30 lat?

Polecane posty

Gość niedlugo 28latka...
"ja się czuję świetnie, nauczyłam się żyć BEZ faceta !! jestem szczęśliwa sama ze sobą, pewnie fajnie by było kogoś mieć,ale zrozumiałam że to nie koniec świata " mam dokladnie tak samo, przestalam sie przejmowac tym ze prawdopodbnie zostana stara panna ;)

dlaczego n jestescie same? brak adoratorow? nie tacy jakbysci chcialy? jestescie osamotnione w tym swoim singlowaniu, czy moze wasze znajome tez sa same?

Gość Dreamed I was an eskimo
Żałosne jest, gdy kobiety w wieku około lat 30stu, próbują dotrzymać kroku nastolatkom w klubach.

Gość osamanosa
dokładnie,widziałam ostatnio taką dzidzie piernik, obmacywała młodszego faceta ,wyglądała przykro

a co, 30 ma sie do grobu polozyc? wystarczy odpwoiedni klub, gdzie zbiera sie starsze towarzystwo i tyle:)

Gość niedlugo 28latka...
czemu sama? wiesz tak jakos wyszlo, nigdy bym nie pomyslala ze w tym wieku bede sama... moj pierwszy chlopak, ktorego kochalam mnie zostawil, okazal sie innym czlowiekiem. rok mialam depresje. potem nastepny, spotykalam sie z nim ale niestety nic do niego nie poczulam. a taki związek bez milosci nie ma sensu... potem byl nastepny, tez nic nie poczulam... i kolejny w ktorym sie zakochalam i z ktorym bym mogla byc ale z kolei on mlodszy ode mnie i po prostu za mlody na związek... i tak sie zycie uklada, co poradzic. a teraz napisze ci szczerze ze juz wyczerpaly mi sie sily i nie mam ochoty na zadne relacje.. kolezenstwo tak, przyjaźnie tak ale zadne związki, zadne seksy, po prostu nie kręci mnie takie cos bez milosci, nie potrafilabym isc do lozka z kims kogo nie kocham, albo kogo nie jestem pewna. i zrobilam sie straszną egoistką, szanuję siebie. dla zadnego faceta juz nie bede swirowac, starac sie bo po prostu... nie warto, zapamietaj to sobie. ja duzo bledow popelnilam w zyciu bo wlasnie za bardzo sie staralam o facetow zawsze, za bardzo mi zalezalo, a teraz mam ich wszystkich w pupie i mysle przede wszystkim o sobie i o swojej rodzinie. a facetow trzeba traktowac jak psow i nie dawac im sie, tego mnie zycie nauczylo, zyc przede wszystkim dla siebie i dla swojej najbliższej rodziny.

i nie jest Ci zle, ze jestes sama? a ludzie zakladaja rodziny?

Żałosne jest, gdy kobiety w wieku około lat 30stu, próbują dotrzymać kroku nastolatkom w klubach. zapewniam cie, ze pomylibys/ pomylilabys mnie z nie jedna nastolatka, mogłoby mnie zdradzić tylko to ,ze nie ubieram się jak dziwka i mam klasę

Gość Dreamed I was an eskimo
No ale cipka służy Wam tylko do sikania i pozbywania się resztek po dniach płodnych. Można przecież robić z nią co innego.

Gość niedlugo 28latka...
Nie jest tak źle bo ja i tak nie chciałam mieć nigdy dzieci... męza chcialabym miec ale juz sie pogodzilam z tym, ze raczej miala nie bede, bo bez milosci wyjść za mąż to nie dla mnie. wiec zostane starą panną raczej bo nie zanosi sie zeby bylo inaczej ;) a szukac nowego faceta juz naprawde nie mam ochoty. bardzo cięzko sie zakochac i znaleźć kogos kto by nam pasowal wyglądem, charakterem, osobowością... naprawdę bardzo ciężko. i jeszcze zebysmy my mu pasowaly ;) chyba ze ktos ma male wymagania, ja akurat niestety jestem dosc wybredna :( a z wiekiem coraz bardziej sie robie wybredna... a jak kgoos pokocham to do konca i nie moglabym byc z innym, taki los.

Gość niedlugo 28latka...
ty jestes mloda jeszcze, nie zmarnuj szansy. jak podoba ci sie jakis chlopak to nie odrzucaj go z powodu jakichs pierdolek... ja tak zrobilam w mlodosci pare razy i teraz zaluje, fajnych chlopakow odrzucalam bo cos tam, bo mial wąsy, bo ubior mi sie nie podobal.. mimo ze chlopak byl naprawde przystojny... tak to bym juz dawno miala męza a tak ejstem sama... czlowiek glupi jest po prostu... jak jakis fajny chlopak sie za toba oglada to sie bierz za niego a nie czekaj bo jeszcze masz czas, a potem sie okaze, ze juz zaden fajny na ciebie nie zwroci uwagi. a latka naprawde szybko lecą i w pewnym wieku juz co najlepsi pozajmowani

hm, no wlasnie ja odrzucam facetow, ze wzgldu na jakies tam swoje zahamowania i jednoczensie twierdzac, ze to nie ten, spotkam kogos w kim sie zakocham i wtedy nic nie bedzie mi przezzkadzalo, a potrafie wymyslic mu 1000 wad, w rezultacie nie mam ochoty na blizszy kntak, wiec jesli to sie ne zmieni, to przyszlosc przede mna podobna:O

no właśnie, zauważyłam, że im człowiek starszy tym wybredniejszy i tu pojawia się problem :D btw - czy i Wy zauważyliście/łyście, że niemal wszyscy na kafe twierdzą, że wyglądają bardzo młodo? zbieg okoliczności, czy jakiś ogólnokafeteryjny trend?

Gość niedlugo 28latka...
tez to zauwazylam, w necie to kazdy wyglada 5-10 lat mlodziej :D ja tak o sobie pisac nie bede, nie wiem na ile wygladam i nie obchodzi mnie to ;) poza tym wiadomo, ze 30latka, ktora nie rodzila to bedzie wygladac mldoziej od takiej co ma 30 lat i dwojke dzieci... to lepiej nie bądź taka wybredna. jak widzisz ze chlopak jest atrakcyjny, mądry, inteligentny, grzeczny, z kulturą to sie bierz za niego bo potem naprawdę moze byc gorzej ;) nie mowie, ze masz sie brac za pierwszego lepszego bo ejdnak musi byc pociąg fizyczny i motylki w brzuchu, bez tego ani rusz. a na studiach masz jeszcze jakis wybor, potem jak skonczysz studia to juz coraz gorzej bedzie kogoś poznać.

Gość ghhghgui
- czy i Wy zauważyliście/łyście, że niemal wszyscy na kafe twierdzą, że wyglądają bardzo młodo? zbieg okoliczności, czy jakiś ogólnokafeteryjny trend? ;)na kafe wszyscy są piękni bogaci i zadbani,dziwie Ci się ze wspomniałąś o swoim lenistwie:P

Gość napewno
tez to zauwazylam, w necie to kazdy wyglada 5-10 lat mlodziej ja tak o sobie pisac nie bede, nie wiem na ile wygladam i nie obchodzi mnie to poza tym wiadomo, ze 30latka, ktora nie rodzila to bedzie wygladac mldoziej od takiej co ma 30 lat i dwojke dzieci... AJC z tym sie nie zgodze....ja miałam to szczescie ahhhh

czy ja wiem... znam dzieciate, które wyglądają świetnie, myślę, że to kwestia przede wszystkim genów i chęci też trochę ;)

siedzac 24/24 na kafeteria.pl masz klase tylko ktora? 1a 1b? udowodnij...jak nie to zniknij w niebycie

Gość napewno
ideały nie istnieja...i na paskundy ciuch jest miejsce w pieknej garderobie;/

ja mam 29 i czuję się dużo lepiej niż jak miałam 19. Wyglądam dużo lepiej przez co jestem pewniejsza siebie, zarabiam więc nie muszę prosić rodziców o kasę, dużo podróżuję. Mam faceta którego kocham - w końcu kocham a nie jestem głupio zauroczona. Myślę że dopiero teraz przeżywam najpiękniejszy okres chociaż nie powiem, abym jako 20 prowadziła nudne zycie.

NB oczywiscie kwestia genow na pewno, ale tez dbania o siebie, dobrych kremow, odzywiania itp. czy tendencja, nie wiem ,nie mam powodów by klamac, i tak jestem anonimowa wiec szczerości się nie boje, trolli tez nie, twierdze tak na podstawie tego co mówią mi inni, ostatnio babka w sklepie prosiła mnie o dowód, mysle jednak, ze troche przesadzila, najczesciej daja mi 5 lat mniej

wiesz, ostatanio wlasnie mialam poewazne rozkminy na ten temat, bo fakt-uciekam przed facetami, teraz nad tym pracuje i powiedzialam sobie, ze jesli nastepnego, ktory sie pojawi, rowniez odesle z kwitkiem bez wczensiejszego poznania go i nie pozwoleniu sie poznac ide do psychologa. ja wlasnie koncze studia, tzn zostalo mi jeszcze te pol roku na jednym kierunku i rok na kolejnym i koniec!(na szczescie:P) i nie mam specjalnego parcia na faceta, chyba przyzwyczailam sie zyc sama, ale nie wmoie, ze nie chcialabym kiedys poznac tego wlasciwego. spotklama paru wartosciowych facetow, ktorzy sie mna interesowlai, ale przed nimi tez ucieklam, ostatanio przypadkiem spotkalam jednego z nich i mimo ogromnej sympatii do niego, nie wiem, czy cos czuje wiecej, mega go sanuje i lubie i CHYBA tylko tyle i chyba bardziej z rozsadku bym z nim cos zaczela, a moze tu gore bierze dalej strach rzed zwiazkami, a moze byloby git, gdybym dala szanse? sama nie wiem. a jelsi czuje motylki, to wtedy ja zazwyczaj jestem odtracana, wiec to wlasnie jest do dupy, nie ma odwzajemnionego uczucia. ale przyznam sie, ze troche mi dal Twoj post do myslenia, bo zawsze myslalam, ze jakos to bedzie, ulozy sie...

Gość niedlugo 28latka...
trolik z tym dowodem to nie do konca jest tak jak myslisz. są takie babki, ze proszą o niego prawie kazdego. mnie nie tak dawno w supermarkecie tez babka prosila o dowod jak kupowalam piwko. poszlam tam kilka dni poźniej i stole w kolejce do tej samej babki, przede mną koles na oko 26 lat kupuje papierosy i tez go poprosila o dowod mimo ze wygladal jak dorosly facet i na pewno nie nastolatek, wiec bylam w szoku. bo przeciez widac ze to dorosly chlop a ona chce dowod... po prostu niektore tak mają i to wcale nie ma do rzeczy na ile wygladasz.

dlatego napisalam, ze przesadzila, ale takich akcji mam sporo, jestem po prostu drobna i szczupla i wygladam jak podlotek szczegolnie bez makijazu, mowie tez o swoich znajomych, ktorzy sa wyjatkowymi szydercami i wiem, ze nie boja sie walic prawdy prosto w oczy, gdyby bylo inaczej na pewno by mi to powiedzieli

nie wiem trolik jak wyglądasz :D nie mam też powodu by Ci nie wierzyć... Po prostu zauważyłam, że kobiety po 30-stce same wobec siebie nie są szczere, nie chcąc zaakceptować upływającego czasu. I do tego obgadują się wzajemnie, wcale nie wyglądając młodziej czy lepiej ("ależ ta Ola się zapuściła, ma odrosty i nadwagę" - krytykuje osoba z nadwagą i odrostami, próbując się dowartościować). Generalnie kobiety potrafią koncertowo same siebie okłamywać :classic_cool:

Gość niedlugo 28latka...
to nie uciekaj bo potem bedziesz zalowac, albo trafisz na takiego ktory cie w sobie rozkocha i porzuci... i wtedy zrozumiesz ze tamtych nie docenialas. czasem milosc jest blisko a czlowiek szuka daleko, np. przez neta poznaje jakichs dziwnych kolesi, ktorzy udają kogos kim nie są. zafascynujesz sie takim odrzucając tych fajnych ktorych znasz z reala, a potem sie okaze ze ten gosciu z neta cie wykorzysta i kopnie w tylek.

Gość uleczka____
jak to jest miec 30 lat? z jedenj strony fajnie bo się jest mądrzejszym ,ma się już wypróbowanych znajomych ,wygladem już tak bardzo się nie przejmujesz ,ale z drugiej strony ......zaczynasz się zastanawiać co bedzie za 20 lat ,co z pracą ,z kredytami itd :P no chyba ze tylko ja tak mam:O:D

Gość niedlugo 28latka...
poza tym wyglądać na 20 lat w wieku 26 lat to nie zadna sztuka... sztuka to wyglądać na 30 w wieku 50 lat... co jest raczej niemozliwe ale może i zdarzają sie takie cuda? kto wie. wiec dziewczyny ktore uwazają ze wyglądają tak mlodo poczekajcie do 50tki i wtedy zobaczymy ... ;)

NB zgodze sie, gdybym siedziala zamknieta w domu i nie miala porownania to moze bym zwatpila, ale codziennie chodze po ulicy i widze inne kobiety, nawet nie musze szukac az tak daleko, mam kilka kolezanek, ktore sa mlodsze ode mnie, a duzo bardziej zniszczone, maja juz widoczne zmarszczki, pala fajki wiec ich cera jest ziemista, dzieci nie pozwalaja im spac, wiec to tez odbija sie na ich kondycji, ja oprocz pracy -wolny zawod, nie mam zadnych zobowiazan, kiedy mam mozliwosc wysypiam sie, jem regularnie, jezdze na rowerze, tancze, plywam, mam sporo czasu i moge w siebie inwestowac