Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomózcie proszę

Jak wprowadzić wiecej warzyw pomózcie

Polecane posty

Gość pomózcie proszę

Moja dieta jest bardzo uboga w warzywa, moja rodzinka (mąz syn) nie przepadają za warzywami gotowanymi na parze). Takze jedyne co jemy z warzyw to warzywa na patelnie no i takie dodawane do obiadu w fromie sałatki, czy mizeri. Stanowczo za mało jemy warzyw jak wprowadzic je do diety aby pojawiały sie na talerzu codziennie. Oboje z mezem bardzo przytylismy już nie chce tyć, chce zdrowo się odzywiać.

Dlaczego sadzisz, że zjadacie mało warzyw, skoro jecie je w zupach, surówkach, salatkach itp.? Skoro oboje tak utyliście, to może tylko jecie mało warzyw W PORÓWNANIU do reszty? I może wcale nie musicie jeść więcej warzyw, tylko mniej innych rzeczy? Przede wszystkim przelicz kalorie jakie spożywacię, bo jeżeli oboje, przy braku ruchu wciągacię codziennie po 2800kcal to warzywa nic nie pomogą, a tylko dodatkowo rozepchaja wam żołądki. Zrezygnuj raczej z zagęszczania sosów mąką, z nadmiaru weglowodanow w diecie - kluskow, makaronów, grubych pajd chleba, a może okaże się, że tych warzyw wtedy już nie będzie stosunkowo do reszty tak mało. Ludzie to nie krowy, żeby zjadac po 2kg zielska dziennie :D A syn? Zależy ile syn ma lat. Jeżeli jeszcze rośnie, to mu jest potrzebne wartościowe białko i dobrej jakości tłuszcz, żeby miał z czego mięśnie budować, a nie marchewka na śniadanie ;)

Gość surowe gora
najbardziej wartosciowe warzywa to surowe, glownie zielone. Osoby jedzace nawykowo duzo surowizn maja rzadko ataki glodu. Zrob liste ulubionych warzyw i kiszonek < odpusc konserwowe i puszkowe> i zacznij szalec z surowkami. Najpierw trzeba sie troche pozmuszac a potem nie przejdzie ci przez gardlo posilek bez surowki Dla mnie " warzywa na patelnie" to fastfood smazony.