Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niezadowolona z zakupu

Do ilu dni mogę oddać towar z którego nie jestem zadowolona ?

Polecane posty

Drogie mamy, piszę tu na forum bo chyba jest najbardzej ruchliwe, a i dziecka się dotyczy. Kupiłam córeczce taki telefon-komórke z melodiami, uśmiechnietą buzią, która świeci itp... W sklepie wydawał się być fajny ( w pudełku ), dosyć cicho grał, ale pomyślałam, że to pewnie źle słychać z powodu szumu w sklepie no i że w opakowaniu. W rzeczywistości ledwo go słychać, zmieniłam baterie ale to nic nie dało, a potem jeszcze zauważyłam że jeden przycisk się "zawiesza" i wydaje dzwięk na okragło. Jest nienaruszony, nie jestem z nego zadowolona i chcę go oddać. Kupiłam go w ubiegły czwartek, więc tydzień jeszcze nawet nie minął. Wiem, że sklepy mają swoje zasady nieraz, ale często mówią np. w TV, że te zasady są do dupy, bo liczy się przepisy, a one chyba mówią, ze jest to czas 1 miesiąca bez podawania przyczyny. Jak to jest ???

Gość mlk
możesz spróbować reklamacji i wymiany na nowy, sprawny model.

Gość Niewidoczny dla innych
Tyle, ze ja już go nie chce bo one wszystkie tak cicho grały.

Gość mlk
a to już chyba tylko dobra wola sklepu. nie ma czegoś takiego jak zwrot towaru bez podania przyczyny. wszelkie zwroty -10dni dot. zakupów online.

Gość mlk
bo to właśnie zależy od sklepu. Castorama też ma możliwość zwrotu w dowolnym czasie na podstawie paragonu, a obi ma tylko do 30 dni. więc jest różnie.

Własnie przeczytałam na stronie Auchana ( bo tam go kupiłam ) W Punkcie Obsługi Klienta, można również zwrócić produkty niespełniające oczekiwań klienta. Zwroty możliwe są za okazaniem paragonu lub faktury VAT w terminie 7 dni od dokonania zakupu. Ważne jest, by zwracane artykuły miały niezniszczone opakowania. Reklamacje tych produktów z gwarancją i przemysłowych przyjmuje Punkt serwisowo-gwarancyjny. Także mam czas do jutra :D