Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nissiak

ciąza??

Polecane posty

Gość nissiak

na początku listopada odstawiłam tabletki anty.. w styczniu kochaliśmy się 3 razy z moim facetem bez zabezpieczenia ( tzn. nie do końca, najpierw bez gumki, po jakimś czasie zakladal gumkę i w niej konczył )... od 3 tygodni mam typowe objawy ciązy, mdłości, złe samopoczucie, osłabienie, gdy pije alkohol czuję że mocniej na mnie działa ( i nawet po 3 piwach mam kaca na drugi dzień gdzie wczesniej nigdy nie miałam takich sytuacji ).. słyszałam że po odstawieniu tabswo plodnosc sie zwiekasza... jak myslicie- jest mozliwe ze jestem w ciazy ???

Gość Verdis
te objawy nie musza sugerowac ciazy. Po pierwsze on nie skończył . Tak łatwo sie niestety dzieci nie robi

Gość Kazimierz Pizdowąs
czworaczki 100% gratulacje

Gość Perw w przelocie III
Alkoholicy nie powinni mieć dzieci. 😴

Gość anarchia__
Skoro obawiasz się ciąży to dlaczego nie będziesz określać sobie dni płodnych? Jest wiele sposobów...ja akurat używam afrodyty i sobie chwalę. Jak masz dni płodne to po prostu nie współżyjcie

Gość nissiak
wow, od razu jestem alkoholikiem... bo wypije raz na czas na imprezie 3 piwka... chyba zreszta nie pytałam tutaj o to czy mam problem z alko tylko o to czy jest prawdopodobne abym była w ciązy...

Gość A powiedz mi czemu
nie zrobisz testu?To mogą chodź wcale nie MUSZĄ sugerować ciąży.Może jakieś zaburzenia hormonalne.Jest wiele przyczyn a pierwszą NA PEWNO nie jest ciąża.Skoro od 3 tyg masz objawy ciąży to i pewnie miesiączka się nie pojawiła-mam rozumieć?I musisz być długo po terminie.

Gość nissiak
okresu nie było, kilka dni temu miałam lekko brazowy śluz i to wszystko....

Gość A powiedz mi czemu
A kiedy miał być?Kiedy był poprzedni i w którym dc się kochaliście?

Gość nissiak
okres miałam na koniec grudnia, skończył mi się w sylwestra; kochaliśmy się 11go stycznia...

Gość enncea
nie masz okresu od 47 dni i nie zrobilas testu ani nie poszlas do gina? i jeszcze podejrzewajac, ze jestes w ciazy pijesz alkohol? gdzie takie laski sie rodza?

Gość zuzulaaa
spokojnie spokojnie , po pierwsze : jesli do tego czasu nie dostałaś okresu i martwisz sie /podejrzewasz ze zaszlas w ciaze , zrób test ciążowy z apteki lub z krwi w laboratorium (badanie beta-hcg), albo poprostu idz do ginekologa. po drugie , nie spozywaj alkoholu , bo jesli okaże sie ze naprawde jestes w ciazy to może byc kłopot z tego. po trzecie , niekoniecznie musi byc to ciąża, tak logicznie rzecz biorac , było by to za łatwe w taki sposób zajść w ciąże, ale z drugiej właśnie strony mogło sie zdarzyć... ja na twoim miejscu zrobiłabym jutro na czczo test z krwi w laboratorium , okolo 24 zł. bo jak masz sie ciagle zamartwiac to szkoda twoich nerwów , a tak czy siak , i tak sie dowiesz predzej czy później , czy jestes czy nie jestes w ciazy nieprzejmuj sie , małe prawdopdobieństwo, ale dla wlasnego spokoju test zrób.

Gość zuzulaaa
dodam jeszcze , ja kiedys tez brałam tabletki antykoncepcyjne , SYLVIE 20 , generalnie czułam sie dobrze w trakcie ich brania , nawet nie przytyłam ...., ale gdy odstawiłam wtedy mialam problemy , rozchwiana gospodarka hormonalna + bóle głowy + trądzik, okres to mi sie wiele razy opóźniał , Trwało to prawie rok az wszystko wróciło do normy. Lecz i tak nalezy pamiętać ze kazdy organizm moze być inny , inaczej reagować itd .....

Gość mlk
beta hcg nie musi być robiony na czczo.

Gość wenus25
Wcale też nie jest tak trudno o ciąże. O pierwsze dziecko się starałam przez dwa lata. Drugie miałam od razu jak tylko mi wróciła płodność po laktacji. Też myślałam, że to nie będzie takie hop siup. Radzę odstawić całkowicie alkohol ( na wszelki wypadek) i zrobić test ciążowy. Można go robi w pierwszym dniu spodziewanej miesiączki. Ja robiłam wcześniej, chociaż byłam i mi nie wychodziła ciąża, później wyszła, jak zrobiłam w 30 dniu cyklu