Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Wątpliwa

Jak często rozjaśniac wlosy?

Polecane posty

Hej, moj wyjsciowy kolor to byl sredni brąz i jakis miesiac temu rozjasnilam sobie wlosy (nie cale tylko pasemka) potem fryzjerka nalozyla mi farbe miodowy blond od palette i wygladaly calkiem w porzo. Ostatnio wydalo mi sie ze sie troche kolor zmyl wiec pofarbowalam zeby odswierzyc jeszcze raz tym kolorem, ale o dziwo staly sie one duuuzo ciemniejsze niz poprzednio ( a to ten sam kolor!) Chce sie teraz znow wybrac na rosjasnianie pasem ale nie wiem czy w tak krotkim czasie mi sie nie zniszcza. Teraz mam taki kolor: http://www.modelki.us/news/5/4307/Jennifer_Lopez_w_najlepszej_formie_FOTO.html a chce miec taki: http://imageshack.us/photo/my-images/34/anahim.jpg/

Gość a ile czasu minęło od
osttaniego farbowania? Jeśli ok.4 tygodnie to można,wlosy już się raczej zdążyły nieco zregenerować.

Gość krostka-w-rozpaczy
rozjasnia sie srednio co 6 tygodni, przy zdrowych włosach i duzym odroscie co 4 ale bedą wymagały lepszej pielegancji

Od rozjasniania minaj juz miesiac ale jakis tydzien temu nalozylam farbe zeby odswierzyc kolor... Moze zamiast rozjasniacza (na pasemka) uzyc jakiejs farby (na cale wlosy), ktora rozjasni wlosy do jasnego blondu?

Ps. Polecacie jakies kosmetyki do zniszczonych wlosow? Zalezy mi na zdrowych wlosach ale takze na tym kolorze, bo w ciemne mi niestety nie pasuja :/ Moze jakies tabletki? Biore juz od jakiegos czasu skrzyp ale nie widze jakos poprawy...

Gość krostka-w-rozpaczy
ja mam ciemny blond naturalny, farbowany na lekki braz i jasne karmelowe pasemka na tym, wiec tez rozjasniam, ale wlosy mam krótkie (klasyczny bob) ja bym poczekała jeszcze 3 tyg i poszła rozjasniac pasemka, odrzuc raczej palett bo wiekszosc włosów go zle toleruje, jak chcesz tanio to lepiej londa, albo wella, dobrze jednak wydac wiecej na profesjonalne farby (np L'oreal) jak chcesz rudy to mozesz zaryzykowac z ekscelance L'oreal 01 lub 03 farba blond rozjasniajaca do 4 tonów, albo syoss czy wella ale tego nie próbowałam. Polecam odzywki L'oreal, jedwab na koncówki, isana kosmetyki do blond, ziołowe płukanki do włosów rozjasnianych i ..odzywke elisse z biedronki dla włosów zniszczonych. suplementów nie biore teraz (kiedys bratek i drozdze, skrzypowita ale to raczej na skóre, wiec nie wiem)

Gość krostka-w-rozpaczy
negatywne opinie o jedwabiu sa dość żadkie, ja mam włosy mocne i grube (mało co je niszczy) a jedwab mi świetnie działa, są od razu ułożone, błyszczace i zdrowe, a nigdy nie zdazyły mi się wysuszone koncówki mimo ze rozjasniam od 4 lat

Czytalam teraz o farbach rozjasniajacych ale duzo jest opini, ze kolor wychodzi "marchewkowy". Nigdy takich farb nie uzywalam, wiec sie troche boje, a po rozjasniaczu (pasemek) kladlam potem farbe blond.. wiec w sumie nie wiem co bardziej niszczy wlosy.. Chyba jednak wybiore sie na ten rozjasniacz a potem zainwestuje w jakies odzywki i nie bede nic z wlosami przez jakis czas robic.

Dodam ze moj naturalny kolor to mysi blond ale pare lat temu cos mi odwalilo i pofarbowalam je na kruczo czarny... OD tamtej pory powili wychodze z tego ciemnego. A z czarnego sie masakrycznie trudno wychodzi :/

Gość krostka-w-rozpaczy
dokładnie, też miałam jednorazowo czarny i wychodze własnie pasemkami..jak farbowałam sie na blond to wlosy dobrze ragowały, rozjasniacz bardziej niszczy, choc tez zalezy jakiego uzywasz bo jak zawsze sa lepsze i gorsze produkty. odzywki szukaj z ceramidami i cos do włosów blond, to ładnie bedzie rozjasniac i chronic włoski..nio jesli włos jest ciemny to czasem trzeba przejsc przez rdzawe zabarwienie, bo nie sztuka od razu spalic wlosy na platyne. idz do fryzjera i sama nie kombinuj.