Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vdffdsadfsaw

teściowie mnie niepokoją

Polecane posty

Gość vdffdsadfsaw

mój synek ma 7,5 mieisąca; jest bardzo zywym i wesołym dzieckiem, ale z rozwojem motorycznym specjalnie się nie spieszy; nie potrafi jeszcze siedzieć, nie sprężynuje postawiony na podłodze tylko chce siadać od razu, nie raczkuje tylko giba siena czworakach; mnie to nie przeszkadza, bo uważam, ze każde dziecko rozwija się w swoim tempie, ale.... dzis np teściowie mi powiedzieli że powinnam go uczyc chodzić bo on staje na palcach jak jest postawiony na nóżki, brak mi słów; nie można im nic wytłumaczyc bo i tak wiedzą swoje i mi trują że dziecko powinno już robić tak i siak. denerwuje mnie to tylko i sama zaczynam sięzastanawiać czy wszystko jest wporządku

wszystko jest w porżadku i to ty masz rację :) każde dziecko rozwija sieinaczej , nie znaczy lepiej czy gorzej - inaczej , w swoim rytmie :) A to pewnie pierwszy wnuk teściów i stąd ich presja ,zę by wnusio był nadzwyczjny :)

Gość vdffdsadfsaw
nie wspomnę już o moich wspólnych kąpielach z teściem :O

mój syn, jak miał 7 miesięcy, też nic wielkiego nie robił - turlał się w różne strony, ale poza tym jak u ciebie. a teraz ma 8,5 miesiąca i raczkuje, staje przy meblach, pewnie siedzi, potrafi z pozycji stojącej usiąść, kuca podparty, "chodzi" trzymany pod rączki, przemieszcza się przytrzymując mebli. także poszło błyskiem. ALE powinnaś pójść do lekarza, jeśli się niepokoisz, bo być może to cię uspokoi :) a ględzenie teściów to normalka. w chodzik ci go jeszcze nie kazali wsadzać?

Gość vdffdsadfsaw
moi teściowie mają juz 5 wnucząt...... bojęsię, bo jak idę do pracy to mały zostaje z teściami i nie wiem co z nim wtedy robią; boję się czy do nie okładają poduszkami, albo faktycznie czy go w chodzik nie włożą...

Gość nie zachowuj
sie jak kwoka oczywiscie masz racje ze kazdy rozwija sie indywidualnie ale nawet jak im go zostawisz i wsadza go na chwile do tego chodzika to nie peknie mu kregosłup ani nie odpadna nogi !!! nie zachowuj sie jak paranoiczka

Gość vdffdsadfsaw
może i racja,ze przesadzam ,ale jestem przewrażliwiona, bo ze mna robili wszystko na siłe i dziś jeszcze 30 nie mam a mam poważne kłopoty z kręgosłupem i biodrami i niby od czego? już nie wspomnęzę mam pokrzywione żebra, bo mnei sadzali zanim byłam gotowa