Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agagata12345643

Dziewczyny kogo byście wybrały ? :/

Polecane posty

Gość agagata12345643

Mam 29 lat od 9 lat z facetem który -jest na pewno moim nawiększym przyjacielem -nigdy nie było między nami porywów namiętności -kiepski seks -przestał mnie podniecać, choć nawet nie wiem czy kiedykolwiek tak naprawdę podniecał -zna mnie doskonale -ma pieniądze -bardzo prestiżową i pewną pracę -nie poprosił mnie o rękę przez 9 lat choć wiem że chce ze mną byc w przyszłości bo gdyby chciał odejśc już dawno by to zrobił nie raz -nie jest w ogóle romantyczny -potrafi wydrzeć się na mnie i obrazić epitetami -przeciętny wygląd -nawet nie mieszkamy razem -kompletnie nie jest czuły, nie przytula, nie całuje nie obejmuje- -podchodzi do życia w taki sposób że kobieta ma rodzić dzieci i gotowac i tylko do tego się najbardziej nadaje niby żartuje jak tak mówi ale wiem że po trosze tak myśli. -rozumiemy się bez słów -zaprasza na kolacje, kino, właściwie nie zaprasza sam z siebie ale ja go muszę zmusić i zawsze wtedy gdzieś się wybieramy, sam z siebie rzadko -w pierwszych latach zakochany po uszy teraz kompletnie a jeśli tak to w ogóle tego nie okazuje, choć wiem że w głębi duszy chyba kocha. Od kilku lat rozmawiałam z pewnych facetem przez internet, ot takie zwykłe rozmowy bez podtekstów ale ostatnio był w moich okolicach i postanowiłam się z nim umówic na kawę no i stało się :o jesteśmy sobą zauroczeni... -przystojny -czuły -romantyczny -męski -pewny siebie -biedny -kiepska praca -widzieliśmy się kilka razy a on już chce żebym z nim zamieszkała -mówi że jest zakochany że chce ze mną być, ja z nim tez i to bardzo -jest dobrym i wartościowym człowiekiem -nie zna mnie dobrze więc boje się że jak pozna tu mu miłość minie Nie wiem co robić :o czy zostać w tym pierwszym mieć pewne i stabilne życie ale bez miłości i okazywania uczyć, czy wybrać tego drugiego z którym nie będzie brakowało namiętności i czułości ale pewnośc jest kiepska szczególnie ta materialna, no i wiem że ten pierwszy na pewno ode mnie nie odejdzie tego drugiego nie jestem w ogóle pewna, nie wiem czy ryzykować stały stabilny związek dla kilku chwil uniesień a może nie kilku i może nie tak krótkich... nie wiem co robić. Proszę o racjonalne odpowiedzi bez wyzwisk, mam mętlik w głowie nie wiem kompletnie co robić :o

Gość agagata12345643
upupupup

Gość gytdyt
zdradzalas tego pierwszego, niczym sie nie roznisz od iinnych zdradzajacych dziwek

Gość lelumpolelummorkolelum
uczucie i tak sie wypali 🖐️

Gość o kurwaaaaa
nie oszukuj się, przecież już wybrałaś

Gość xcdfdgfgh
nie kochac kogos a byc z nim 9 lat i sypiac z nim... jak to o tobie swiadczy?

Gość gytdyt
jak mozna byc z kims i zdradzac tego kogos? to jest kurestwo,sorry

Gość lelumpolelummorkolelum
poza tym, co ty masz do zaoferowania ? ten pierwszy byl w tobie zakochany i wtedy pewnie byl romantyczny i czuly, ale mu przeszlo bo lepiej cie poznal

Gość lajla90
Żadnego z nich bym nie chciała.

Gość xcdfdgfgh
aha ja bym zostala z tym pierwszym, lepsze stare znoszone buty niz nowe niewygodne, i dobrze go nie znasz przeciez

Gość xcdfdgfgh
a to że ten nowy chce z toba mieszkac to wcale nie znaczy, że się z tobą ożeni... poza tym to nie przeszkadza mu to, ze jestes w związku od 9 lat? tez dziwne dla mnie.

Gość no nie wiem..
zależy co bardziej cenisz.. stabilność i materialne bezpieczeństwo czy namiętność i porywy serca.

Gość nakrętka od butelki
chyba nie kochasz zadnego skoro pytasz innych o zdanie;/ to sama powinnas wiedziec co czujesz a nie takie ważne tematy rozstrząsać na kafe.

Gość agagata12345643
a o nim jak świadczy być z kimś 9 lat i nie kochać, zresztą ostatnio i tak z nim nie sypiam, a poza tym ten pierwszy nigdy nie był czuły a ni rozmantyczny NIGDY ! Kocham go jak przyjeciela ale nie jak faceta z którym chce się być, fajnie że wy wszyscy jesteście w takich racjonalnych związkach. I kto powiedział że zdradziałam tego pierwszego nie spałam z tym drugim facetem.

jeśli nie kochasz kogoś to nie warto z nim być, bo potem jak sie zakochasz to tylko skrzywdzisz drugą osobę i nie rób nikomu nadziei, ze może kiedyś coś tam ...

Gość gram dodatnia 9
z perspektywy czasu i lat powiem że ten pierwszy jest najlepszy, fascynacja zawsze mija i pozostaje tylko to co materialne i stabilne.

Gość gytdyt
zdradzalas go psychicznie

Gość gram dodatnia 9
nie słychaj tych idiotek, jakbyś miała męża to by było niefajnie oszukiwać i zdradzac psychicznie ale jesteś wolna więc wybieraj przebieraj i rób coś chcesz, póki nie założysz obrączki próbuj :)

Gość xcdfdgfgh
widocznie na takiego zaslugujesz, a skoro az 9 lat dalas sie bzykac bez zobowiązań to tez o czym swiadczy... to normalne ze ludzie po jakims czasie się nudzą, piszesz jak mala dziewczynka.

wiesz co? powinnas zamieszkac sama-to po pierwsze i najwazniejsze. a potem mozesz sie spotykac z tym romantycznym jesli masz ochote pierwszego nie kochasz,drugiego nmie znasz. niby czemu musisz w ogole wybierac?

Gość lajna
Kochasz go jak przyjaciela to po co z nim jesteś? lepiej go zostaw i go nie rań niech sobie facet ułozy życie z kimś innym

Gość amorre pomidorre
pierwszego nie kochasz na pewno... a czy będzie drugi, trzeci czy pięćdziesiąty to juz bez róznicy :D

Gość agagata12345643
bez jakich zobowiązań ?? Facet chce ze mną byc i jestem go pewna jak nikogo innego, gdybym zaszła w ciąże z tym pierwszym to jestem pewna że stanąłby na wysokośći zadania i na pewno by nie zostawił, zadbałby i zatroszczył się o wszystko. Znam go prawie 10 lat więc wiem. Moim marzeniem nie jest ołtarz i założenie rodziny tylko szczęsliwy związek ale sam fakt że mój facet o małżeństwie nie wspomina jest dla mnie dziwne.

Gość uiiotyui6y78
"księżniczka" ktora 9 lat dawala dupska gościowi, którego nie kocha, teraz szuka "księcia z bajki"... zawsze mnie bawi takie coś..

Gość uiiotyui6y78
bo cie po prostu NIE kocha, poczytaj ksiązkę: Nie zależy mu na tobie

Gość oikjaa
ten pierwszy cię przecież nie kocha i oboje jesteście ze sobą z przyzwyczajenia. facet który kocha nie obraża dziewczyny nie wyzywa, chce ją przytulać i prosi o rękę a nie takie lelumpolelum przez 9 lat.

Gość gytdyt
zdradzala go psychicznie nawet jesli nie byli malzenstwem,malzenstwo nie ma tu nic do rzeczy, przerazajacy jest ten relatywizm moralny

Gość agagata12345643
uiiotyui6y78 to się śmiej :D przecież ty jesteś taka mądra w wyborach :) popatrz na siebie i na to komu ty dupska dawałaś. na pewno zawsze tym których kochałaś i czytaj ze zrozumieniem bo ja już pisalam że go kocham na swój sposób i to nie jest dla mnie obcy facet.

Gość oikjaa
jak to nie ma do rzeczy ? czy ona mu coś przysięgała przed ołtarzem ? chyba jednak nie lepiej zdradzać teraz i się dowiedzieć który lepszy niż potem z obrączka na palcu.

Gość uiiotyui6y78
ja bym nie dawala dvpy chlopakowi przez 9! lat, ktorego nie kocham a ty dziwko dawalas a teraz szukasz ksiecia z bajki hahaha i myslisz ze go znalazlas... a ten twoj książę pewnie dobrze wie, ze zwykla scierka z ciebie, zabawi sie tobą i kopnie w tylek. ten pierwszy tez tak zrobi bo to dziwne, ze nie gada o slubie... po prostu ma cie w dupce i pewnie tez juz sie toba znudzil... szkoda ze nie znamy jego wersji, pewnie by napisal, ze juz ma cie dosc, jest znudzony tobą i nie chce cie za zonę..