Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewelinaoopop

usg genetyczne w 11tygodniu 6 dniu ciąży - nie za wcześnie???

Polecane posty

Gość ewelinaoopop

hej, nie wiem czy nie za wcześnie umówiłam się na usg genetyczne, na skierowaniu pisze że wykonuje się je między 11 a 13 tygodniem, czy to ma znaczenie kiedy konkretnie? czy im później tym lepiej?? pomóżcie mamy bo jestem zielona w tym temacie

Gość mlk
no przecież w 11t6d to pomiędzy 11-13tc jest w sam raz

Gość ewelinaoopop
dzięki dziewczyny :)

Gość Olga952145
Witam!!! Byłam pewna że jestem w ciąży ponieważ brzuch mam okrągły jak piłka i z tygodnia na tydzień około 1 cm większy, także nie mam okresu i potworne mdłości, robiłam raz test lecz wyszedł negatywnie, więc poszłam do lekarza który uznał że nie jestem w ciąży po zbadaniu i zrobieniu dopoch. usg, jednak ja czuje inaczej.. naprawdę czuje że jestem w ciąży i mam zdecydowanie większą macice co czuje poprzez to że stałam się o wiele "ciaśniejsza" jak to mówi mój mąż.. czy jest możliwe że ona nie rozpoznała ciąży.. albo że poszłam za szybko ? czy na samym początku ciąży mógłby mi urosnąć brzuch aż o 9 cm? Przepisała mi luteine na wywołanie okresu który dostałam po 2 tabl. jednak nie był on też taki jak kiedyś.. co o tym myślicie..?

Gość mlk
Olga zrób sobie beta hcg z krwi w lab. to 100% wyjasni czy to ciąża czy nie. brzuch na początku tak nie rośnie. Raczej wzdęcie albo problem z jelitami.

Gość Olga952145
a mogło by wyjść że jestem później a lekarz był jakiś niekompetentny i jego sprzęt był do kitu że nic nie wyszło? Mam dużo objawów i także urósł mi biust..

Ewelina, ja mialam teraz dokladnie usg w 11t i 6 d :) Wszystko prawidlowo, sami tak ustalili termin.

ja byłam na usg w 11 tc i 6dniu:) i wyszły mi:CRL: 61mm-wskazuje 12tc i 1 dzien,, BPD -20 mm-wskazuje 12 tc i 0 dn, HC (obwód główki) -68 mm-wskazuje 12 tc i 1 dz. NT wyszło mi 1,3 mm Nie było problemu dla lekarza z pomiarami

Gość mlk
Olga, a kiedy miałaś ostatni okres, jak długie masz cykle i w którym dniu poszłaś do gina.

Gość Olga952145
ostat. okres to sie znaczy plamienie mialam 14 stycznia(taki normalny 14 grudnia) a do gin. poszlam 9 lutego, przepisala mi tabl. (luteina) i powiedziala ze moze mam za malo progesteronu bo na ung widzi ze w tym miesiacu nie mialam jajeczkowania co mnie zdziwilo bo jak bylam niedawno kilka miesiecy temu to mowila ze mam idealne jajeczkowanie niemalze podrecznikowe zebym uwazala bo jestem jak najbarziej plodna. no i jak wzielam 2 tabl. to 10 lutego dost. okres ktory trwal zaledwie 3 dni gdzie u mnie zawsze trwaly 8-9 dni.. a do tego pani dokor powiedziala ze teraz raczej bedzie dlugi po tych tabl a w nast. Miesięcu już będzie taki jak zwykle żebym się nie martwila ze ten może mnie „wymęczyć. Cykle mam tak 30-31dni. Dodam ze nie mam niewiadomo jak wielkiego brzucha ponieważ inne panie tak myślały jak napisałam ze urusl mi 9 cm, jednak u mnie to bardzo widac ponieważ zawsze mialam niemalze wklęsły i wystawaly mi cale kosci miednicy a teraz wystaje taka kulcia na dole całkowicie okragla i kosci ledwo widac..