Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość enjoyitnow

BUŁGARIA 2012 ZŁOTE PIASKI Z OK TOURS

Polecane posty

Gość goldenpiaski
Siemka :) Leci ktoś 20.07 do Dana Palace ????? :D:D

Gość KlaudiaTaylor
A kto jedzie 17.07 do MAK'a ? Ja jadę z koleżankami z Rzeszowa :D piszcie : gg 10109153

Gość adelabułgaria17
ja lecę, termin- 20.07-31.07. widzę, że jest tu jedna osoba z takim samym terminem :D lecisz z grupą w przedziale 16-18 ? 13-18? czy może 18-22 ? :D podaj gg jeśli chcesz pogadać (wylot z warszawy, dla dopełnienia :D) a i sam czy z kimś? ja sama, więc mam nadzieję, że ludzie są spoko

ja też jadę do MAK 17.07-28.07 z koleżankami, jedziemy z Radomia i mamy po 17 lat:)

Gość maaartecka
Ja jadę z kolegą i chłopakiem 2.08-13.08 do Dana Palace na 18-22 :) wybiera się ktoś może?

Gość Sylwiaaa12904
Jedzie ktoś do Dana Palace od 17.07 z ok tours ? ;D

Gość DjDodo
tak, Jedziemy ;D

Gość KlaudiaTaylor
my jedziemy na przedział od 13 lat, bo mamy po 15 i nie załapałyśmy się na ten od 16 :p ale to już dosłownie godziny zostały!!!! A tak btw. to my wsiadamy w Krakowie, chociaż jesteśmy z Rzeszowa :)

Gość Sylwiaaa12904
DjDodo z kimś jedziesz? ;)

Gość goldenpiaski
adelabułgaria17 Ja lecę z kolegą 20.07 na ten 18-22 lat :) :)

Gość goldenpiaski
adelabułgaria17 Ja lecę z kolegą 20.07 na ten 18-22 lat :D :D moje gg 1438306 :D :D :D

Gość Nivalis
Po jutrze wyjeżdżam, ktoś również zaczyna sie pakować ? :)

Gość domi262
ja zaczynam jutro :)

Gość Nivalis
Kompletnie do mnie nie dociera, że to już jutro do tego kompletny brak zapału by zacząć sie do wyjazdu ogarniać

Hej :) widzę, że wiele osób było w Bułgarii z OK TOURS w zeszłym roku, ja chcę się wybrać w tym roku :) piszcie opinie:) jak było :D

Gość MlovesBulgaria
Cześć wszystkim ; ) W tym roku zastanawiam się nad Bułgarią samolotem z OK-Tours. Jak jest z kadrą? Jak z wyjściami do klubów?

Gość natalia :D
hej, ja byłam w zeszłym roku w Bułgarii, opiekunowie bardzo fajni, nawet jeśli ktos palił to czasami przymykali oko. Jedzenie w hotelu bardzo dobre (pizza i spaghetti) bo w sumie nic po za tym sie nie jadło. Czasami na kolację były ciasta i jakieś owoce np. melon, morele. Do plaży niedaleko. Ogólnie to bardzo polecam, mam zamiar jechać w tym roku z Ok-toursem do Hiszpanii albo do Włoch. :)

Gość MlovesBulgaria
Ja właśnie też byłam w Złotych Piaskach w RIVIE, ale autokarem. I stwierdziłam, że autokar nie dla mnie.. A w jakim byłaś hotelu? ;) + też bym pojechała do Włoch albo Hiszpanii, bo już byłam 2 razy w Bułgarii, ale jednak ten autokar do mnie nie przemawia ;d

w Maku :)

Gość MlovesBulgaria
A jak było z wyjściami do klubów? :D

kto chciał ten chodził, dla innych którzy nie chcieli było coś innego. Opiekunowie na imprezach też się dobrze bawili, myślę że nie było problemów.

Gość MlovesBulgaria
Dziękuję Ci bardzo za odpowiedzi ;) Pomogłaś mi w wyborze ;p

Jednak polecisz do Bułgarii?

Gość MlovesBulgaria
Tak, i to z OK-Tours. Do Maka albo Dana-Palace w przedziale 16-18 ;)

Ja byłam w Bułgarii z OK TOURS, byłam w Dana Palace, bardziej imprezowalismy niż ludzie z Maka, więc pod tym względem polecam :D a jak tam Włochy warto jechać? słyszałam, że mają blisko do Carnaby, to prawda? fajne imprezy tam są? :D

Gość gość
w ogóle nie polecam tego biura ;) byłam w tym roku z koleżanką w Bułgarii, zapowiadało się super, tyle atrakcji, a tak naprawdę to porażka po prostu ;) Wszystko zależy od opiekunów. W tym roku wszyscy w moim hotelu byli pod wielką presją rezydentki, która kazała wracać do hotelu o 23, mało tego, przed dyskoteką chodziła z alkomatem, pozdrawiam Panią Pani ALINO :) Na dyskotece byliśmy 3 razy, w tym dwa razy w Malibu, gdzie połowy osób nie wpuścili. Ci, którzy nie dostali się na dyskotekę praktycznie od razu musieli wracać do hotelu. Gdy ktoś w ogóle zrezygnował z dyskoteki po mieście musiał chodzić z OPIEKUNEM. Hotel 3 gwiazdkowy, ale ogólnie syf, pościele brudne, a za jakiekolwiek zniszczenie trzeba było płacić kupe siana :p Kiedy nie było wyjścia na dyskotekę to wieczorami mieliśmy oglądanie filmów, "zabawy terenowe" lub wyjście na miasto do godziny 23 + nie można było do pokoju przyjmować gości z innego hotelu :)

Gość gość
To ja mam zupełnie inne zdanie. Może dlatego, że byłam w hotelu dana, bo ta dziwna baba w maku była głównie, ale czasem nas nawiedzała. Trafiliśmy akurat na super wychowawczynię i często z nami wychodziła na imprezki i do miasta.

Gość gość
Ja też byłam w Bułgarii ale z hotelu Zdravets, no też nie mogę narzekać jedzenie spoko, wychowawczyni też, chociaż na imprezy moglibyśmy wychodzić częściej :p w tym roku chce jechać z okejem do Hiszpani, ktoś był? :P

Gość gość
Mnie niestety było tylko stać w tamtym roku na Piaski pod Krynicą Morską.

Gość OK TOURS BUŁGARIA PORAŻKA

OBÓZ W BUŁGARII ZŁOTE PIASKI

Unikać jak ognia! Już na początku wyprawy okazało się że autokar jest niesprawny. Zanim serwis ogarnął niedziałającą klimatyzację minęło kilka godzin, dzięki czemu młodzież nie zdążyła na dwa posiłki. W rekompensacie wizyta w mcdonald, dla wegetarian zaserwowano sałatę z marchewką jako główny posiłek, opiekunowie widać stwierdzili że wegetarianie nie jadają frytek (wszyscy pozostali je dostali w zestawach) trochę wyobraźni, a shake zapełnił by żołądki tym, którzy mięsa nie jedzą. Na miejscu w hotelu jedzenie nie jadalne – przecież młodzież nie będzie się skarżyć. Warzywa niedojedzone na śniadaniu pojawiały się w porze obiadowej i kolacyjnej lekko już nie świeże. Podawane mięso tylko je udawało, MOM (mięso oddzielone mechanicznie) śmierdzące i nieprzypominające w swojej strukturze prawdziwego mięsa. Próby kucharzy po tytułem zaserwujemy ryż z sosem słodko-kwaśnym okazały się porażką, kucharze jak widać nadawali się tylko do tego, aby karmić trzodę chlewną. Myślą przewodnią opiekunów obozu – niech się młodzież zajmie sobą. Zero zajęć, które urozmaiciłyby pobyt. Dostęp do alkoholu nieograniczony bez względu na wiek, dzięki czemu młodzież dobrze bawiła się przy alkoholu już od południa (opiekunowie także sobie nie odmawiali) Co bardziej pomysłowi obozowicze zaopatrzyli w się Polsce przed wyjazdem w piguły i marihuanę. Generalnie motywem przewodnim obozu to seks, alkohol i narkotyki. W opcji OK TOURS: przybywaj śmiało, wiek nie ważny, wszystko jest dla ludzi. W tym możliwość skakania między balkonami bez spadochronu (fantazja młodzieży zdumiewająca) grożąca śmiercią lub kalectwem, ale co tam, po pijaku poziom odwagi wprost proporcjonalny do poziomu głupoty i upojenia alkoholowego. Pokoje w hotelu, no cóż… kapiąca klimatyzacja, z toalety bijący smród kanalizacji, ale co tam po kilku drinkach te drobne nieudogodnienia tracą na znaczeniu. W dzień wyjazdu kwestia oddania kaucji obozowiczom w wysokości 25 euro. Obowiązkowe ubezpieczenie na wypadek gdyby niesforny obozowicz dokonał jakiś szkód i tu ciekawostka: jeśli pobrudziłeś ręcznik lub pościel kara za ten niegodny czyn 16 lewa (32zł). Jak wiadomo ręczniki i pościel mają to do siebie, że podczas użytkowania po prostu się brudzą. Na nic interwencja w biurze OK TOURS, wg nich pobrudzenie ręcznika to po prostu usterka, za którą należy ponieść odpowiednią karę. Generalnie nikt nie odzyskał pełnej kaucji. Biorąc pod uwagę liczbę obozowiczów w dzień wyjazdu ktoś zarobił ok 6000zł (licząc średnią karę 20 lewów) pytanie kto. Kilka turnusów i kwota jest całkiem przyzwoita. Reasumując, suma niedociągnięć, nieprawidłowości, niekompetencji i po prostu głupoty na tym obozie sięga zenitu. Chciałoby się powiedzieć „dziadostwo”, za które odpowiada OK TOURS. Czy młodzież zadowolona? w wielu przypadkach pewnie tak, w końcu można było robić wszytko przy akceptacji opiekunów. Gorzej młodzież niepijąca, niećpająca i ta która była wypraszana ze swojego pokoju w nocy bo dwoje innych obozowiczów będzie uprawiać seks. Jakiekolwiek tłumaczenie ze strony OK TOURS jest zbędne, każdy normalny rodzić nie wyśle swojego dziecka na obóz z tą firmą.