Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość loletta90

Mój ojciec tuczy psa;(!

Polecane posty

Gość loletta90

Witam, jestem właścicielką 4 miesięcznej suni yorka. Większość czasu spędza z moim tatą. Ja studiuje w innym mieście, mama aktualnie leży w szpitalu, ale i tak nie ma na tatę wpływu. On zawsze wie najlepiej.Widać,że bardzo kocha tego psa,ale mam wrażenie, że źle tą miłość okazuje. Dużo mu gotuje, to akurat ok. Głównie produkty tj filet z kurczaka, korpusy, watrobka drobiowa. Pod tym kątem jest ok. Jednak pies jest napychany jedzeniem non stop. Zdarza się,że ojciec da jej coś z zakazanych rzeczy np chipsa, czy kawalek kabanosa.Jak nie widzę to już totalna samowola. Widzę po innych yorkach, że mój jest zdecydowanie za gruby. No,ale jak grochem o ściane. Mało tego tato jest troche chaotyczny, nie lubi sprzątać, a pies ma w zwyczaju zbieranie i jedzenie śmieci. Boję się o zdrowie yorka. Naprawdę;(. Przedwczoraj była szczepiona. Ma kwarantanne, musi byc izolowana od butow czy wyjsciowych ubran. Myje rece gdy go chce dotknac,a dotykalam np klamki. Moj ojciec odsyla mnie do psychiatry i on wie najlepiej,bo u niego na wsi psy jadly wszystko i sie pieknie chowaly. No brak słów;(/

Gość loletta90
Oprócz tego nadmiaru jedzenia ma przecież cały czas w misce karmę. Royal canin junior dla yorków. No,ale moj tato o zywieniu i kwarantannie wie lepiej o weterynarza i olewa to co mu mówi.

Gość a gdzie takie info
a ja mam labradora i moja mama też go tuczy, a jak ktoś zna labradory to wie że te psy nie mają czegoś takego jak uczucie sytości, będą żarły aż pękną, nie pomagaja moja prośby i tłumaczenia że nie mozna, że nie wolno, że nie trzeba, że to nie dobrze dla psa, że bedzie chory, ze bedzie mial problemy ze stwami jak bedzie za ciezki, ze bedą problemy z brzuchem...moja mama daje psu wszytsko co tylko on zechce, a pies wyglada juz jak parówa...bardzo dużó się rusza ale na nic to sie zdaje bo je za 5 psów...

Gość kloski
mój ojciec też tuczy psa, nic nie poradzę, pies kocha jeść, je kilka razy dziennie

Gość jhgfuyyyyyyyyjre
Moim zdaniem to pies Twojego taty i tyle w temacie