Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

creativee

OC I REJESTRACJA -KOBITKA W OPAŁACH,POMOCY!!!

Polecane posty

Witam, w marcu zeszłego roku kupiła po rewelacyjnej cenie Twingo 1.2 96' (żabcia:)) ale dowód rejestracyjny jest wystawiony na moja siostre tak samo OC. Ja mam 23 lata i 1,5 roku prawojazdy ona ma 33 lata i 10 lat prawojazdy, dlatego ubezpieczenie bylo na niaj-TANIEJ:) Teraz konczy mi sie OC i niewiem co mam zrobic czy dalej ciagnac OC na siostre, czy wziasc na wspólwłasciciela czy tylko na siebie. A jeżeli wezmę na siebie to czy musze przerejestrowac autko tez na siebie??? PROSZE o POMOC:) pzdr

ciągnąć ciągnąć - jakakolwiek zmiana w rubryce właściciel to umowa sprzedaży.darwoziny - ząłatwianie w US i opłaty/procedura rejestracyjna 🖐️ problem w tym że przy takim rozwiązaniu nie uzyskujesz zniżek na siebie 🖐️

Gość malarz z troccaderro
jeśli będziesz współwłaścicielem - bedą ci leciały zniżki

Odrazu czy dopiero po pięciu latach? mam 23 lata wiec mam jeszcze zwyżki

polecanie jakies towazystwo ubezpieczeniowe, tamto mam w PTU i wyniosło mnie(siostre) 660 zł rok byl bez szkodowy

Gość myuju76r
ja placilam ostatnio w pzu za oc na caly rok 670 zł, wlasciciel mama, ja wspolwlasciciel (24 lata), ale mama miała znizki, a ja wzwyzke za wiek,

Gość dsb
dobrze by bylo, gdybys zostala wspolwlascicielm auta. ja pamietam, ze robilam taki myk podczas rejestracji a umowa darowizny byla jednym z dokumentow. nie placi sie podatku do pewnej kwoty, nie wiem konkretnie lecz bazujac na sobie i patrzac na marke i rocznik twojego samochodu( bez obrazy) to nie powinno byc problemu z podatkiem. pamietam jeszcze, ze oddalam mamie 25% samochodu a nie 50%. ja jestem wlascicielem a moja mama wspol-, i mam jej znizki i moje zwyzki coraz mniejsze a staz mi leci i niedlugo nie bd miala zywzek. dowiedz sie o te podatki, przeciez nie bedziesz cale zycie na siostre samochodu rejestrowac. ja mam ubezpieczony w axa- wczesniej nigdy bym sie nie zdecydowala na axe, ale miala stluczke z facetem, ktory mial tam polise i wszystko przebieglo super sprawnie i szybko, piorunem w porownaniu do pzu.