Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamananaamen

Tragedia na twarzy

Polecane posty

Gość załamananaamen

Jestem załamana, mam 23 lata, od kilku miesiecy jestem za granicą i spotyka mnie tu wszystko, ale najgorsze jest to, że moja twarz wygląda tutaj fatalnie. Dostałam strasznego wysypu i jest coraz gorzej. Juz nie wiem co mam robić, odżywiam się raczej dobrze, nie jem fast foodów, nie pije, nie pale, pije dużo wody, nie jem słodyczy, smazonego, staram się nie jesc tlustego. Jem duzo owoców, warzyw. Na serio odzywiam sie lepiej chyba niz w domu i wyglądam strasznie! Juz nie wiem co mam robić :( To nienormalne w tym wieku tak wyglądać. Nie mogę o niczym innym myslec, tylko o swojej gębie. Jak ja wroce taka paskudna :(? Tymbardziej, ze zaraz po powrocie idę na slub :( Zaczęlam stosować Duac, smaruję się też tormentiolem I nic. Tylko gorzej. Szczegolnie prawy policzek wygląda tragicznie. Wszyscy mi ciagle zwracaja uwage, ze co mi się dzieje, ze czemu mam taki wysyp itd. A ja nie wiem. Skad mam wiedziec? :( chcialabym wyglądac normalnie, tak jak tutaj przyjechalam..... Co mam robić? :( Poradźcie :( Czy to zmiana klimatu? Ale czemu dopiero po 3ch miesiacach taki wysyp. O co w tym chodzi? :(

Gość załamananaamen
Zaczęlam tez na potęgę lykać witaminy: drożdże pitne z witaminą B12, Calcium, magnez i cynk, plus do tego witamina A, a od wczoraj zaczęłam łykać Selen. Staram się łapać każdej deski i nic. Boże, czemu jedni mają piekne twarze, a inni wyglądają jak paskudy? :( Czemu wczesniej nic nie mialam na twarzy, nawet jednej krosty, a teraz tak mnie wypryszczyło :( Mam mnostwo zaskornikow, maaaaaaaase jakichś dziwnych gulek. Totalnie nie wiem o co chodzi :((((((((

Gość Służę pomocą z zagranicy
Przyczyna jest tylko jedna - woda, która powoduje uczulenie skórne. Radziłabym pić wodę przefiltrowaną w czajniku Brita. Używać do mycia mydeł antybakteryjnych. Koniecznie pójść na badania w kierunku uczuleń, ponieważ może być czynnik w pożywieniu, który uczula. Uważam, że główną przyczyną może być woda.

Gość załamananaamen
Myję twarz TYLKO przegotowaną wodą. Raz ciepłą, potem zimną, potem znowu ciepłą. Tak chucham i dmucham ostatnio na tą twarz, a ona tylko gorzej i gorzej wygląda :( A piję dużo wody mineralnej... ale czy ta woda dobra jest? Hm, ciężko stwierdzić. Może to w niej jest problem? Bo ja muszę dużo pić i piję ogromnie dużo tej wody. Na zmianę Albo Spring Water, albo Poland Water. Mozliwe, ze od picia wody mam takie wysypy? W sumie też jem ten zasrany chleb tostowy, bo innego tutaj nie ma :( No ale poza tym, jem wszystko zdrowe. Wczesniej jadlam fast foody, pilam... robilam co chcialam i nic. A tu nagle masz :(

Powiedz mi, gdzie przebywasz w jakim kraju ? Ja też miałam podobny problem, ale na szyi i karku. Skóra była cała w wysypce i wysuszona, aż pękała i sprawiała ból. Cała chropowata i w dotyku papierowa od pryszczy. Poszłam do lekarza i od ręki przepisał mi maść na sterydach po której od razu wszystko mi przeszło w ciągu 2 dni, a męczyłam się ponad tydzień mając nadzieję, że samo przejdzie. Zawsze już teraz stosuję tą maść, gdy pojawiają się z powrotem objawy na skórze.

Gość załamananaamen
W stanach :( problem mam tylko na twarzy, wszedzie indziej czysto :(

Na pewno sama nie wygrasz z tym, więc radziłabym Ci pójść do lekarza, który na pewno przepisze maść ze sterydami i może zlecić testy uczuleniowe.

Gość załamananaamen
Tyle to wiem :( niestety póki co nie mam takiej możliwości, więc będę musiala przecierpiec do powrotu, mam nadzieje tylko, że jak wroce to będzie mozna jeszcze moja cere uratować, zeby znowu wyglądala tak jak powinna :(

Nie czekałabym do powrotu, ponieważ pryszcze i krostki mogą zostawić blizny, których nie cofniesz. Jak nie możesz iść do lekarza to pójdz do apteki i zapytaj o maść - krem przeciw uczuleniową. Chyba w Ameryce są apteki. Pozdrawiam ;)

Gość ulkassska
Idz do jakiegos supermarketu ktory ma apteke (Target np) i popros farmaceute o rade. Ja tak czesto robie (ostatnio wczoraj :) i w ten sposob wiele razy uniknelam gonienia do lekarza. Mozna wiedziec w jakim miescie jestes?

Gość załamananaamen
hmmm, tzn akurat proszenie o radę farmaceutę, to chyba nie jest najlepszy pomysł. Poprosilam by mi z domu przyszłano DUAC GEL, czekam aż mi pomoże, ale nie widzę poki co jakichs rewelacyjnych efektow. Wiadomo, że nie czekam z zalozonymi rękami, ale totalnie nie wiem i nie rozumiem co mi się dzieje na twarzy. Czy to wina jedzenia? Całej tej chemii jaką oni tu jedza? Czy to wina powietrza? Czy to po prostu moja wina?

Gość załamananaamen
poza tym, wlasnie jak mi sie pojawiac zaczely pierwsze wypryski, kiedy w sumie nie bylo najgorzej, to zaczelam tak kombinować, kupować rozne specyfiki, najwieksza glupota. Probowalam Neutrogeny - tragedia, potem zaczelam uzywac PROACTIV'u i to dopiero był koszmar. Tak reklamują to gowno w telewizji, a to jest jakieś zabostwo dla twarzy. Musialabym miec metalową twarz, zeby tego używać. Wysuszyło mnie na skwarka, mialam czerwoną calą twarz i zaczely mi okropne jakies gule wyskakiwac!!!!! w zyciu nie mialam takich wypryskow!!!!! Teraz uzywam tego Duacu, ale totalnie nie wiem co zrobic i co ograniczyć, zastanawiam się co moze byc powodem tego wysypu. Musze niestety sama sie przemeczyc do powrotu do domu niestety nie mam mozliwosci pojscia do dermatologa, ech.

Gość załamananaamen
aha, w dzien smarują Tormentiolem wypryski, bo to też poprosilam by mi przyslano. Niestety to wynioslo mnie taniej lacznie z przesylką, niz kupowanie tutaj czegos

Gość n9ie chce cie straszyc
ale tak u mojej szwagierki zaczal sie toczen,wlasnie od czerwonych plam ni to plam pryszczy na policzkach

Gość załamananaamen
tylko, ze ja nie mam plam a na serio pryszcze i miliony zaskornikow!!!!!!!!! Boze skad to sie bierze!!!!!!!!!!!!!

Gość ola ja ladna
jakas slaba ta zagranica, ze nie mozna dobrego chleba dostac. zmien moze chleb tostowy na inny na drozszy.Duzo drozszy

Gość Oczywiście że
zmień dietę.Najwięcej chemii jest niestety w warzywach i owocach.Ja posiadałem 6 miesięczne pomarańcze,ciągle twarde,2 miesięczny kalafior też wciąż jędrny.2 miesięczne brzoskwinie które ciągle były twarde ale w środku nabrały prawie czarnego koloru.Najlepszy numer z majonezem który,otwarty latem,następnie stojący do następnego lata w kredensie został zużyty na śniadanie przez moich gości. Ja byłem wtedy poza domem.Kiedy wróciłem i zobaczyłem ten majonez na stole to się przestraszyłem.Ale goście powiedzieli że był bardzo dobry.Faktycznie przeżyli bezproblemowo.Luuuudzie co my jemy? To nawet lodówki już nie są potrzebne.

Gość wioletta**
a moglabys fotka wstawic?bo ja mialam w twpim wieku tez cos podobnego ale musialabym zobaczyc.

Gość załamananaamen
Bóg jeden wie co mi jest :( Co do jedzenie, to fakt, straszna chemia jest w jedzeniu. Przekroiłam jabłko i je zostawiłam, na następny dzień wyglądało identycznie, jakbym je dopiero przekroila!!!!!!! wcale nie zrobiło się czarne, ani nic z tych rzeczy. Jak jem marchewki w Polsce to potem mam żółte ręce, tutaj? haha wcinam marchewkę jak najęta, i co? i nic! moje ręcę wyglądają identycznie!

Gość fifffffffff
Carrie zaloguj się :D

Gość ulkassska
Nie wiem czemu uwazasz ze pytanie o rade farmaceuty jest zlym pomyslem. Mysle ze da Ci lepsza rade niz my na forum. No i to nic nie kosztuje, a jest szansa ze sie czegos dowiesz. A co do jablek, ktore nie zmieniaja koloru to nie wiem, kazde jablko jakie przekroilam zmienialo normalnie kolor, a marchewka brudzila mi rece, nie wiem o co chodzi. (mieszkam w stanach ponad 10 lat )

Gość ulkassska
Mozna spytac w jakim miescie jestes?