Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kupujaca mieszkaniee

Mieszkanie na 3 piętrze

Polecane posty

Gość mama dwójki dzieci
i sobie radzę:) wychodziłam z dwójką dzieci po zakupki, jedno w spacerówę, drugie przy wózku i tyle, nie raz jak głupia nabrałam rzeczy i torba cięzka była, ale nie raz musiałam sobie tak radzić. Serio - wielkich zakupów codziennie nie ma, nie masz dzieci - jak wnioskuję póki co - więc ułożysz sobie wszystko. Naprawdę uważam, że jak masz okazję, to nawet nie schizuj. Da się.

Miasto ma około 200 tys mieszkanców ale jak mowie w gre wchodzą tylko 2, ostatecznie 3 osiedla, pozostałe są daleko, mają piecyki czego nie chcemy albo towarzystwo nieciekawe

I na 3 osiedlach nic ? Skoro masz wątpliwości to się po prostu wstrzymaj i poszukaj na spokojnie. Lepiej stracić "okazje" niż całe życie żałować. Też mam znajome co mieszkają na 2,3 piętrze z dziećmi (jedna nawet z trójką małych) i muszą sobie radzić, ale to są mieszkania stare po dziadkach / rodzicach. Radzą sobie, bo muszą. Wątpię, żeby teraz świadomie kupiły takie same.

Chyba powoli mnie przekonujecie, najwyzej będzie na Was :)

Gość xendźia
teraz pytanie - a masz więcej pieniędzy żeby kupić mieszkanie wyremontowane na 1 piętrze ? bo za ta samą kwotę to kupisz na 1 ale do remontu

Na 3 osiedlach nic, same 4 i partery, trzecie to cud, 1/2 jeśli też cudem się pojawią nie schodzą poniżej 300 tys + remont a nas na takie nie stać. Mozemy tylko czekac i miec nadzieje ze pojawilaby sie jakas okazja.

Gość xendźia
wg mnie nie masz szans i bierz to a jak jest okazja to ludzie się ścigają i licytuja, możesz nie przejśc wyścigu więc na darmo czekanie , jeśli masz tyle kasy co masz wiem bo mieszkam na dużym osiedlu więc ...jak jest okazja to ludzie z gotówka się zgłaszają i prześcigają tak że nie zastanawiaj się tylko bierz, rtymbardziej że wyremontowane

Gość ja bym brala
uklad ci pasuje, cena tez jak to mowia lepszy wrobel w garsci, bo na swoj ideal mozesz sie nie doczekac badz po prostu cie nie bedzie stac..

Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi :) Porozmawiałam jeszcze z mężem i zadzwoniłam do babeczki, że się zdecydowaliśmy, teraz bieganina po urzędach, spółdzielniach i innych takich i jeśli z mieszkaniem pod względem prawnym wszystko będzie ok to wygląda na to że koniec poszukiwań

Gość Po 5 latach
...Odświeżam ten temat.Jestem w idealnej wręcz sytuacji jak autorka wątku. Też mamy na oku wyremontowane, środkowe w ocieplonym bloku, w idealnej dla nas lokalizacji, idealnym układzie pomieszczeń mieszkanie na 3/4 piętrze. Różnica taka że nie mamy dzieci i mamy po 45 lat. Miasto 200 tyś. mieszkańców, cena 240000 z kuchenką, zmywarką i lodówką w zabudowe. Kuchnia i łazienka zrobione rok temu na tip top. Bez piecyka. Tylko 3. piętro.Czekam na uwagi.

Gość Ja bym kupiła
Ceny 1 i 2 pięter wywalają z butów. A różnica między 2 a 3 ilości schodów jest niewielka. Dzieci nie masz to odpadają wózki,rowerki itd.

Gość mi tak się trafiło
Czwarte piętro i zdecydowałam się kupić. Nie żałuję.