Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zebedeuszka

Czy SInlac uczulił któreś dziecko?

Polecane posty

Gość zebedeuszka

córka ma azs. opadam z sil. nawet po SInlacu dostalaje wysypki. nie wiem juz co robic

Gość pytań kilka mam
Moja też miała skazę i nadal niestety ma azs... uczula ją wszystko z nestle-sinlac też. jakie leki podajesz? dostaje sterydy?

Gość zebedeuszka
a moze a firma nestle tak uczula. bo kleik kukurydziany i ryzowy tez. smarowana jest tylko hydrocortisonem z wazeliną. pozatym natluszczcana. nic nie pomaga. jest na nutramigenie. nie miala badan w tym kierunku np testów. ma 5 mies. a ja co ją rano widzę to jest gorzej nie ma zadnej poprawy, zmienilismy wszystko. proszek do prania łącznie z wodą którą pije

Gość zebedeuszka
a jesli nie Nestle to co? jakie inne firmy produkują kaszki ? bo przeciez ona musi cos jesc oprócz Nutramigenu.

Gość zebedeuszka
z leków: Fenistil w kroplach 3 razy kropli nic wiecej.

Gość hvmjolka
weźcie pod uwagę fakt, że objawy skórne utrzymują się nawet do 6 tyg. po odstawieniu alergenu dziecka z AZS nie należy często kąpać do natłuszczania rewelacyjne są preparaty zawierające arasilk np. emolium krem specjalny, dobra jest też diprobaza

Gość pytań kilka mam
Czyli dziecko ma skazę. Zrób testy z krwi, stosuj emolienty do mycia, kąpiel raz,dwa razy w tygodniu nie dłużej jak 15 minut. ubrania proponuje prac w płatkach mydlanych-z szarego mydła, zarówno dziecka jak i Wasze-bo ją nosicie i jej skóra ma kontakt. są kleiki i kaszki bobovita. kupuj oczywiście tylko ryżowe. moja ma azs genetyczne-mimo,że skaza mija,to skóra jest w kiepskim stanie,ma problemy z oddychaniem...

Gość zebedeuszka
a jak sie te testy nazywają??/ pierzemy w płatkach. emolium nie pomaga. masa innych tez nie

Gość zebedeuszka
nie ma skazy tylko azs

Gość zebedeuszka
podnosze