Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biala narosl na plecach pomcy

biala narosl na plecach pomcy

Polecane posty

zauwazylam od niedawna ze mam na plecach biala narosl okragle wystajace cos....wizyte u dermatologa mam dopiero za miesciac, ale chcialabym sie spytac czy ktos wie co to moze byc? troche panikuje bpo u mojego wujka ziadgnozowano ostatnio czerniaka, boje sie ze to moze byc jakis guzek...

Gość Nie mieszkam juz w POlsce
nie rozumiem. Chcesz diagnozy od ludzi ktorzy Cie na oczy nie widzieli?? Ksiazeczka w ręke i do lekarza. A jesli na tyle nie szanujesz swojego zdrowia by sie tym nie przejmowac to poszukaj sobie w googlach o narosli... od wyboru do koloru

lepiej poczekaj do tej wizyty.... naczytasz się durnot w internecie i napchasz sobie głowę bzdurami, a okaże się, że to zwykły włókniak (u mnie pojawiają się średnio raz na 3 miesiące) i można go usunąć od ręki bez stresu żadnego :)

ło ło ło a jak wyglada u Ciebie ten włókniak?

Gość biała narosl na plecach pomcy
wygląda trochę jak grzyb kutaska..

taki malutki "guzik" wystający ze skóry, w kolorze skóry :) z czasem rośnie, kiedyś odradzali mi usuwanie takich rzeczy, bo rzekomo mogły się te zmiany "zezłośliwić" ale jednak medycyna idzie do przodu :) nie ma co czekać aż urośnie, tylko iść, usunąć laserem i po sprawie :) dermatolog powinien dać ci skierowanie :)

Gość dobrze prawisz
Pisuardessa- widac że nie znasz się na rzeczy- tak, czerniak może byc biały lub nawet przezroczysty, b. trudno takiego zdiagnozować. to nie jest tak, ze tylko czarny "pieprzyk" czy znamię może być czerniakiem:O Autorko jak bardzo sie boisz to idż prywatnie. dasz te 80 zł za wizyte, ale będziesz spokojna. ja bym miesiac nie czekała

dzieki wielke uspokoilas mnie troche, to wlasnie jest takie troche cieliste, poczekam tez miesiac i zobaczymy co mi dermatolog powie

no i właśnie dlatego nie powinnaś czytać o tego typu zmianach skórnych w internecie.... napchasz do głowy, że to coś złego.... a po co ?? trzeba być dobrze nastawionym :) jeśli cię to faktycznie przeraża, idź prywatnie do lekarza... ale na boga, nie szukaj diagnoz w internecie :) pozdrawiam cię autorko :)

nie czekaj na dermatologa,id do ogolnego aby szybciej!!miesiac to szmat czasu!

Gość skoro to BIAŁA narośl to
podejrzewam, że to po prostu kaszak. Wytną i po krzyku

ok jutro pojde do rodzinnego dziekuje wszystkim za odp

Gość kafeteryjny prześmiewca 007
dermatologa sobie daruj -od razu chirurg onkolog. Nie chcę cie starszyć , po prostu dermatolodzy powinni pracować w gabinetach kosmetycznych:D a nie nazywać się lekarzami:D

kafeteryny prześmiewca 007 -----> dermatolodzy w gabinetach kosmetycznych... a do kogo mam się zgłosić gdy mam bardzo ciężki przypadek atopowego zapalenia skóry ???? Bo skoro już wysnuwasz taką teorię, to może mi doradzisz, bo ja już od 20 lat nie potrafię znaleźć specjalisty w tym zakresie :D

źle napisałam "prawdziwego specjalisty" być powinno, czyli najzwyczajniej lekarza, który mi pomoże, a nie co miesiąc będzie zmieniał maści sterydowe i prochy ...... kasując spore sumki za wizyty i za przepisane leki :O

jeśli chodzi o AZS to tak jak napisałaś "pawdziwwy specjalista" to polączenie dziedziny dermatologii, arelgologii i ogólnego stanu a nie wyłącznie dermatologii.

czyli jaki to lekarz ????????? bo nie potrafię takowego znaleźć niestety... obijałam się już o znamienitych profesorów, bez efektów... na razie wciągnęli mnie na listę testowania leków biologicznych na azs... i to jedyny plus wizyt u profesorow i ostatnia szansa powodzenia :( jak dla mnie

nie ma takiego , znaczy są , ale to wyjątki , to sa ci którym chce się wyjść poza swoją dziedzinę, chce się szukać i dla pacjenta zrobią więcej . Niestety jak dla mnie dermatologia w obecnym stanie jest zbyt wąska i jeśli trafia do takiego "lekarza" taki jak twój przypadek rozkładają ręce i błądzą po omacku. Powodzenia.

dziękuję :) pozostało mi czekać na cud, że końcu trafię na kogoś odpowiedniego :)