Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chce byc mama 27

Tętno w ciąży 130. Co to znaczy ??

Polecane posty

Gość chce byc mama 27

Lekarz nie zlecił mi żadnych badań, nie wiem co mam robic.

Gość chce byc mama 27
moje

Gość chce byc mama 27
czy powinnam wykonac jakies badania

Gość chce byc mama 27
w 7 tyg

Gość chce byc mama 27
martwi mnie to wysokie tętno

Gość chce byc mama 27
czuję sie normalnie, nic mi nie dolega. lekarz powiedział tylko tyle, że narazie nie będziemy się tym martwic, to była dopiero moja pierwsza wizyta....

Gość chce byc mama 27
ciśnienie natomiast miałam 139/94

Gość ćma ćme
A nie odczuwasz szybkiego bicia serca>?zmęczenia? niepokoju? skąd sie dowiedziałaś że masz takie wysokie tetno ? i ile trwa u Ciebie takie szybkie tetno?

Gość chce byc mama 27
jak byłam w domu na spokojnie policzyłam sobie to miałam 80 to chyba tez wysokie

Gość chce byc mama 27
nie nie czuje się źle. zmęczona tak, ale to chyba normalne w ciąży ?? dowiedziałam się, bo lekarz mi mierzył ciśnienie i tętno

Gość eeeeeeeeeeeeetam to chyba
dziecka a nie twoje. A ciśnienie masz stanowczo za wysokie. Jeśli do tego takie tętno, to zmień jak najszybciej lekarza

Gość ćma ćme
80 to bym powiedziała że prawie normalnie.Słuchaj ja mysle byś jednak zasiegneła porady np.internisty .Niewiem od kiedy tak masz? czy przed ciążą tez sie zdarzało? Lekarze mówią że w ciąży podwyższone tetno jest normalne bo krew szybciej kraży itd..,ale wydaje mi się że powinnać uspokoić to serduszko.

Gość hgddh
Ciśnienie w ciąży nie powinno przekraczać 140/90!koniecznie idź do lekarza, jeżeli masz powyżej normy na co dzień i zrób badanie moczu czy nie ma w nim białka.

Gość chce byc mama 27
nie wiem, bo szczerze mowiac przed ciąża dawno nie mierzyłam sobie ciśnienia. lekarz pytał mnie o tarczyce, ale stwierdzil ze wszelkie badania zrobimy pozniej... wizyta za 2,5 tyg. czy powinnam zmienic lekarza??

Gość ćma ćme
Może narazie nie zmieniaj lekarz ,ale przejdz sie do internisty.Opowiedz mu jakie masz cisnienie i tętno ,a że jest Ono za wysokie to wiesz... czasami wysokie ciśnienie moze zaszkodzić dziecku. Więc choćby ze wzgledu na dziecko nie bagatelizuj tego. A wiem co mówie bo ja tez miałam tak w ciąży

Gość chce byc mama 27
dziękuje za porade, własnie dlatego szukam jakichś informacji na ten temat boje sie o dziecko... myślała też zeby zrobic badania tej tarczycy i udac sie do endokrynologa. Kurcze, myślalam ze lekarz od razu zleci mi jakieś badania, a tu nic... On stwierdził, że tym ciśnieniem i tętnem na razie nie będziemy się przejmowac....

Gość ćma ćme
Słuchaj ja ja miałam tętno 110 i zadzwoniłam do Mojego ginekologa kazał mi jaknajszybciej przyjechać do szpitala.I tam zostałam zrobili mi morfologie okazało sie ze mam za wysokie didimery i do konca ciąży robiłam sobie zastrzyki przeciwzakrzepowe, dodatkowo dostał isoptin na uspokojenie serducha.Nie chce Cię straszyć ,ale lepiej byc przebadanym i wykluczyć pewne rzeczy niż życ w nieświadomośći

Gość chce byc mama 27
Teraz jak sobie zmierzyłam tętno to wynosi 72. Na pewno pojde do internisty poradzic się i postanowilam zrobic to badanie tarczycy i poradzic sie endokrynologa czy jest wszystko ok. Mój gin stwierdzil ze tarczyce zleci zbadac na kolejnej wizycie, a to będzie juz 10 tydz, natomiast czytalam ze ona jest najwazniejsza do 10-12 tyg.

Gość ćma ćme
A może wtedy co lekarz mierzył Ci cisnienie i tetno byłaś bardzo podenerwowana?lub spieszyłaś się do lekarza i nie zdązyłas odpocząć przed mierzeniem? Moja siostra zawsze sie bardzo stresuje jak ma mierzone cisnienie i zawsze wychodzi jej duże ,a za chwile juz jest ok. Może to tylko jednorazowa przygoda z tak wysokim tętnem,bo teraz masz ok.

Gość rumianek dzbanek
U mnie przed ciążą ciśnienie było niskie, więc automatycznie puls wysoki. W ciąży, gdzieś tak od 5 miesiąca niestety to się nasiliło. Dochodziło do tego, że puls miałam np. 120 (na wizytach też), co było dobijające. Lekarz nie kazał nic z tym robić, tylko stwierdził, że w razie takich sensacji będą mi jakoś na porodówce pomagać. Jakoś teraz przed porodem wszystko się w miarę uspokoiło.

Gość chce byc mama 27
tak, byłam zdenerwowana. kiedy się denerwuje ogólnie skacze mi tętno, a tak to mam tak jak pisałam w okolicach 70-80.

Gość chce byc mama 27
nie daje mi spokoju ta tarczyca, na pewno ją zbadam przed kolejna wizyta

Gość janiezjadłam
jednorazowy pomiar nic nie znaczy! najlepiej mierz sobie ciśnienie i tętno sama w domu, wtedy można wywnioskowac cos konkretnego. po jednym pomiarze to co lekarz może powiedzieć? mierz w domu, pokaż lekarzowi na wizycie zapisy i wtedy będzie miał jakiś obraz a nie jeden pomiar! zwłaszcza że byłaś pewnie podekscytowana czy podenerowowana

Gość chce byc mama 27
tak, tak, będę sobie mierzyc i właśnie mam zamiar wyniki pokazac lekarzowi. mam nadzieje ze bedzie wszystko ok