Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sauri

Twarde podbrzusze 16 tc!!

Polecane posty

Zauważyłam, że dziś od czasu do czasu mam twarde podbrzusze, głownie szczególnie jak stoję. Czy to coś złego? Niby nie boli ale czuje lekkie napięcie

Gość ja też tak miałam...
w 10,18,26 i 36 tyg.ciąży za każdym razem leżałam na podtrzymaniu. W 26 i 36 tyg. miałam rozwarcie 4 i 5 cm... na Twoim miejscu poszła bym na pogotowie.

Gość ja tez tak miałam
i mam do dziś 30tc, nie leżałam w szpitalu i wszystko w porządku z moja szyjką, jednakże doktor zapisał mi leki. Najlepiej skonsultować się z lekarzem prowadzącym lub jechać na pogotowie dla świętego spokoju, bądź przygotowana że mogą zostawić Cię na obserwacje.

Gość ja tez tak miałam
powiedzmy jestem ja też tak miałam 2

to w takim razie przeczekam jeszcze dziś a jutro jak nie przestanie to pójdę do swojej ginekolog a jak nie to pogotowie. Martwię się bo dodatkowo to ciąża bliźniacza

sauri a ile płynów wypijasz dziennie? Pamiętam jak jakoś w 19-20 t.c miałam często twardy brzuch, aż czułam go zwyczajnie, choć jeszcze nie był wtedy wielki. Pierwsze pytanie mojej ginekolog brzmialo właśnie tak- ile płynów wypijam dziennie. Ja piłam mało, zalecane jest do 3l . Lekarka wystraszyła mnie że może przez to wystąpić małowodzie, a nawet macica może się obkurczać co może spowodować poronienie. Ale oczywiście najlepiej iść do swojego prowadzącego! Trzymam kciuki!