Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kazik123

studia w hiszpanii. (nie erasmus)

Polecane posty

Gość kazik123

Hey! moze ktos z Was wie co nalezy zrobic, aby wyjechac na cale studia do hiszpanii.? Mature mam dopiero za 2 lata, ale chce zaczac zbierac informacje troche wczesniej. Licze na pomoc! ;)

Gość po co mi nick
po pierwsze musisz zdać maturę międzynarodowa i znać angielski

Gość Malena Anna G
Angielski niekoniecznie, koniecznie hiszpański. Nie musisz mieć IB, chociaż może to być przydatne, nie wiem. Wiem,że normalnie na podstawie polskiej matury możesz się dostać, ja tak robię w tym roku. Robi się to przez UNED - Universidad Nacional de Educacion a Distancia. http://portal.uned.es/portal/page?_pageid=93,944219,93_20544598&_dad=portal&_schema=PORTAL Tyle, że terminy są bardzo niedopasowane w Pl y Es, żeby pójść na studia do Es od razu po maturze trzeba pojechać osobiście do UNEDu z dokumentami, bo nie ma czasu, żeby to załatwiać drogą pocztową. UNED wylicza credencial czyli punkty do rerutacji na uniwersytety na podstawie polskiej matury, potem przez internet rejestrujesz sie jako kandydatka do ilu chcesz uniwersytetów, po wynikach zanosisz papiery wydane przez uned tam gdzie chcesz studiować. Nie ma żadnych egzaminów z języka ani wymogów certyfikatowych.

Gość kazik123
a czy to prawda, ze trzeba dac swiadectwo tez z drugiej klasy liceum ?

Gość takjamówie
Chcesz zostac tam po studiach? Sprawdz poziom bezrobocia wsród młodych hiszpanów.

Gość Malena Anna G
Wszystko jest napisane tam w tym liku. Teoretycznie trzeba przedstawić potwierdzone kopie świadectw ze wszystkich klas liceum. Bezrobocie tam teraz jest straszne.