Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mareeeczeeek

Brak seksu a wpływ na zdrowie - jak sobie poradzić?

Polecane posty

Gość mareeeczeeek

Brak seksu a wpływ na zdrowie - jak sobie poradzić? Witam, od ok roku czasu jestem z kobietę, po ok. pół roku moja kobieta podjęła decyzję (ze względu na poglądy religijne) żebyśmy do ślubu nie uprawiali seksu. Mamy ponad 30 lati wcześniej prowadziliśmy normalne życie seksulane w innych związkach. Nie podzielam poglądów mojej kobiety dot. życia w czystości, ale ze względu na miłość do niej zgodziłem się. Nasz slub dopiero za rok czasu, natomiast ja sobie nie radzę z życiem w czystości już teraz. Spada moje poczucie własnej atrakcyjności, zauważyłem również, że częściej niż zwykle dopadają mnie jakieś przeziębienia, złe samopoczucie, bóle brzucha, zły nastrój, rozdrażnienie itp. Seks jest dla mnie bardzo ważną sferą życia, chcę również w przyszłości mieć dzieci - moje pytanie brzmi, czy życie w czystości może mieć dla mnie jakieś konsekwencje zdrowotne wpływające na moją płodność (czytałem gdzieś, że podobno tak?), oraz jakie ewentualne inne dolegliwości mogą się u mnie pojawić? I najważnieszja rzecz, czy jest jakiś sposób abym w mniej dolegliwy dla siebie sposób przetrwał ten okres braku aktywności seksualnej (oczywiście nie licząc masturbacji, którą stosuję)? Będę bardzo wdzięczny za pomoc.

Gość idź się powieś 100lejarzu
i odrób lekcje bo jutro w gim pani będzie krzyczała