Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szaramycha28z

dajecie dzieciom owsiankę?

Polecane posty

Gość szaramycha28z

dajecie dzieciom owsiankę?

Gość Lodowata Lady
Moj maluch nie lubi,za to ja owsianke wcinam coodziennie :P

Gość szaramycha28z
to moja pociecha zjadła dziś całą michę bigosu :)

Gość mój synek je codziennie
owsiankę

na śniadanie;)

Gość szaramycha28z
czy można owsiankę dawać na kolację ?

weź podszyj się, ale wysil się na coś bardziej oryginalnego;) a dlaczego nie na kolację? jeśli dziecku smakuje?;)

Gość Liliana3000
a jak robicie taka owsiankę? pytam bo ja nigdy w życiu nie jadłam owsianki ...córka ma rok to może będzie jej smakować.

Gość szaramycha28z
u mnie - 2 szklanki mleka,5-6 łyżek płatków ,łyżka miodu . do garnka mleko i płatki ,gotuję jakieś 10-15 minut aż zaczną gęstnieć ,dodaję na końcu miód .ale do lekko przestudzonego .

Gość Liliana3000
ok dziękuje ...kupie płatki,miód mam to jutro rano zrobię:)

Gość gergrtge
Ja miałam ambicje gotować owsiankę córce (2 lata) i sobie ale skończyło się na kupnie płatków. Dzięki za proporcje. Może wreszcie ugotuję. Dotąd jedna próba była nieudana, owsianka wyszła mi za gęsta, nawet chyba się trochę przypaliła (już nie pamiętam).

ja kupuję płatki błyskawiczne, gotuje 4 min i nie robię bardzo gęstej tej owsianki

Gość szaramycha28z
ale wiesz że błyskawiczne nie są za bardzo zdrowe

Owszem są zdrowe, mają troche mniej wartości odżywczych ale nie można powiedzieć, że nie są za bardzo zdrowe.

Gość szaramycha28z
źle się wyraziłam ;)

a ja robię płatki owsiane smażone w cukrze dzieciaki wciągają zamiast słodyczy, sama zresztą bardzo lubię owsianki nie chcą jeść

Gość szaramycha28z
a jak to robisz?

na patelnię trochę tłuszczu, na to płatki i sypię cukru, zależy ile kto lubi potem mieszam, aż cukier się roztopi i wszystko moja babcia używała tego do obsypywania tortów :D

Gość lennnka89
Ja dodaje płatki owsiane, 2 biszkopty, banan i jabłuszko i wszystko blenderuje. Moje 9mc dziecko zajada sie takim deserkiem ;)

Moja córka najczesciej zaczyna dzien od owsianki-gotuje jej mleko,dosladzam miodem,gotuje platki i dodaje owoce-latem zwykle truskawki,maliny,a w zimie najczesciej banany,czasem jej wrzucam pare rodzynek,uwielbia takie śniadania:)

Gość fatałaszka
Agata - sliczne zdjęcie i piekne dziewczyny na nim ;)

dziękuję :) co do tematu dodam jeszcze :) że jeśli Wasze dzieci maja problemy z kupką to taka oswianka z rana świetnie oczyszcza (nie przeczyszcza;) moje dziecię miało wieczne zatwardzenia,a po takiej porannej porcji problem mija :)

Gość yukki
Agatha - widzę, że czekasz na Feliksa :) Mój 1,5 roczny synek ma tak na imię - ubawisz się jak zobaczysz ile zdrobnień można od tego wymyślić. A mó Felek owisankę jadał -z jabłkiem i cynamonem, ale ostatnio jakoś mu nie smakuje.

yukki- miło czytać, że gdzieś na świecie jeszcze biega sobie mały Felo :) nam się to imię podobało od zawsze, chociaż dziadkowie są oburzeni, że jak to, że przecież Dzierżyński od razu Feliksem się kojarzy! wtedy podaję im przykład chociażby Nowowiejskiego czy Mendelssohna i trochę mina im rzednie, ale dalej marudzą. Nasza Ninka od urodzenia była Bombelniną, obawiam się, że Felek będzie nazywany przez nas pieszczotliwie KartoFelkiem :P

Gość yukki
Hahah my też przerabialiśmy Dzierżyńskiego z dziadkami :) Ale nasz Feluszkin urodził się 3 lutego - jak Mendelssohn i tego się trzymamy :)

Moja mama na dźwięk imienia Feliks śpiewa jakąś bliżej mi nieznaną piosenkę o Felku Stankiewiczu :D i ciągle podsuwa nam jakieś inne imiona, wg niej ładniejsze-owszem, są ładne, ale Feliks podoba nam się najbardziej :D a jak ludzie reagują na imię Waszego synka? Bo w moim mieście istny wysyp Olivierów, Brajanów i tym podobnych, więc jak mówie komuś, jak dziecko nazwiemy, to mówi tylko "acha" i patrzy jak na przygłupa :D

Gość yukki
Felek Zdankiewicz to chłopak morowy :) http://www.youtube.com/watch?v=DbKg0FmKJNo Ja też mam imię niedzisiejsze więcej zdziwienia byłoby gdybym nazwała go Kacper albo Kuba :P. Starszym zdecydowanie się podoba, młodsi czsem sie podśmiewają .Wtedy uświadamiam, że wstawiając x na koniec mój syn ma baaardzo międzynarodowe imię. No a zresztą fajnie nadać dziecku imię : szczęściarz :)