Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KAROLINKA161289

MIESZKANIE

Polecane posty

Gość KAROLINKA161289

WITAM MAM PROBLEM MIESZKAM Z MEZEM I DZIECKIEM W DOMKU TESCIOW OSTATNIO DOWIEDZIELISMY SIE ZE DOMEK BEDZIE ZAJETY PRZEZ KOMORNIKA ZA DŁUGI TESCIÓW W TWJ SYTUACJI CHCIAŁABYM ZŁOZYC WNIOSEK O MIESZKANIE BO NIE CHCE Z RODZINA WYLADOWAC NA PROGU CO MAM W TEJ SYTUACJI ZROBIC JAKIE SA WYMAGANIA ZEBY DOSTAC MIESZKANIE NAWET DO REMONTU JA NIE PRACUJE MUJA MAZ PRACUJE NA CZARNO NIE MOZEMY SIE WPROWADZIC NIGDZIE DO RODZINY A WSPOMNE ZE DOMEK JEST NIE DO ZAMIESZKANIA PODLOGI SIE WALA A ZAMELDOWANE JEST 10 OSUB A MIESZKALNE SA 2 POKOJE I 2 KUCHNIE I ŁAZIENKA RESZTE DOMKU JEST W OPLAKANYM STANIE BEZ PODŁUG I SUFITOW PROSZE POMUZCIE

Nie wiem jak to dokładnie jest, ale jak komornik zajmuje dom to musi być mieszkanie zastępcze dla rodziny. Nie może wywalić was na ulicę z dzieckiem. Może też powinnaś zacząć szukać pracy. Mogę ci tylko współczuć. Jak dostaniecie mieszkanie to od państwa, w kamienicy czy w jakieś innej dziurze. Mieszkań w bloku wam absolutnie nie dadzą. Komornik nie może wyrzuć rodziny z dzieckiem na ulicę. Głupia sprawa nie wiedziałaś, że teście mają długi i może pojawić się komornik???

Gość jtjjtjhte
a moja sąsiadka dostała mieszkanie właśnie w bloku, ładnym, odnowionym, w samym centrum. ja kupiłam swoje za 46m2 zapłaciłam 170tyś, a niedługo potem ona dostała niewiele mniejsze, bo 34m2 od państwa.

Myślisz, że jak oni mają zniszczony dom to dostaną mieszkanie w bloku?? marzenie. Nie w dzisiejszych czasach. Facet który nie płacił za mieszkanie i został wyrzucony na bruk dostał mieszkanie od państwa w kamienicy 20 metrowe gołe, bez ogrzewania, tylko okna drzwi i dechy na podłodze. Nie żyjemy w UK że dostajesz fajne mieszkanie za free.

Poza tym mieszkanie zostaje zlicytowane jak zajął je komornik. Jak to jest domek z działką to pójdzie za cenę, która poryje dług, prowizję komornika i inne opłaty. Rodzinie dadzą to co z tego zostanie czyli jak na Polskie warunki nędzne grosze. Też trzeba brać pod uwagę wycenę domu jego stan. Jak by tak każdy miał dom w stanie negatywnym i był zajmowany przez komornika, a w zamian dostałby bloki to by dziś każdy tak chciał.

Gość jtjjtjhte
Styczniowy przyjaciel ta moja sąsiadka też miałą wcześniej dom, gdzie mieszkałą dopóki nie dostała mieszkania w bloku. nie jestem pewna czy oficjalnie był na nią, ale tam mieszkałą i była zameldowana. dom w tym samym mieście gdzie dostała mieszkanie, mały, stary ale chyba nie tak zniszoczony jak tu pisze autorka.

No własnie, poza tym nie wiadomo jaką sytuację miała twoja sąsiadka. W mojej rodzinie mam osobę, która zajmuje się sprawami komorniczymi i jak komornik coś zajmuje dom, samochód, sprzęt to wszystko idzie za śmieszne pieniądze. Zależy gdzie autorka mieszka jak w małym miasteczku to może jest szansa na lepsze mieszkanie, w dużym mieście to nie ma szans na mieszkanie. Wiele rodzin z dzieciakami czeka na mieszkanie w kamienicy, bo wynajmują i ciężko jest im z opłatami. Twoi teściowie mają jakieś renty lub emerytury??? bo dziwne że komornik im na to nie wszedł.

Gość KAROLINKA161289
nie moi tesciowie nie pracuje i nie maja zadnych dochodow a pozatym nie wiedzialam ze kiedys nabrali pozyczek i ich nie splacili mieszkam w malej miejscowośc nowa ruda wojewudztwo dolnośląskie mam pytanie jak długo od pisma od komornika zostanie zlicytowany dom kiedy dostane mieszkanie od panstwa w tej sytuacji co mam robic