Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

edzia82

szukam pomocy

Polecane posty

Witam mam30lat dwoje dzieci 9i3l.i męża alkoholika w tej chwili jestem tak wykończona ze pisząc nie wiem sama co robie i czy ktoś mi może pomoc.Mój mąż jest alkoholikiem od dobrych parunastu lat przerywał ciągi nie pijąc i dwa lata ale od kiedy urodziła się córeczka czyli 3lata trwa to nieustannie w tej chwili jest w takiej fazie że dwa dni przerwy to góra jakie wytrzyma jestem wykończona psychicznie itd.dochodzi do awantur wiele razy była wzywana policja,mam założoną tz.niebieską karte ale boje sie zrobić kolejny krok czyli złożyć sprawę o znęcanie .Jestem strasznie zmęczona,najlepszym sposobem byłaby ucieczka z daleka od niego,nawet za granice,ale mnie na to nie stać.Sama utrzymuje mieszkanie pracując,ale na tą chwile wszystko tak zdrozało ze utrzymanie dwójki dzieci,opłaty i życie jest tak ciężko żę z miesiąca na miesiąc jest coraz ciężej mi przeżyć..Nie wiem gdzie mam się udać i do kogo o pomoc.Zaczyna mi brakować sił żeby to wszysto wytrzymac,jestem twarda ale jednak nie aż tak bardzo jak myślałam dotychczas.Brakuje mi chęci do życia jestem sama ze wszystkim,syn ma komunie w tym roku a ja po prostu zostałam z niczym bez środków do życia i z nikim kto by mi pomógł.........Jak będzie ktoś miał ochote odpisać,doradzić to z góry dziękuję choć życie mam tak paskudne że na dużo nie liczę...........

to żyj tak jak moja matka kolejne lata z tyranem a dzieci nich się patrza na twoją bezradność a potem jak dorosną to będa par=tzreć na wrak człowieka, Wiesz skąd znam twoje uczucie? Bo od kąd pamiętam ojciec do matki ręce wyciągał, potem ja podrosłam to i do mnie zaczął... Wiec znam ten strach, lęk i nieprzespane noce, groźby i walke o godnosć. W te wakacjie biegał z Siekierą i chciał wszystkich powybijać i mało brakowało bo bym dostała... Bo matce kazałam uciekać a sama zostałam z tym chujem i musiałam sobie dać radę ... A wiesz co mnie najbarzdziej wkurwia ????

to żyj tak jak moja matka kolejne lata z tyranem a dzieci nich się patrza na twoją bezradność a potem jak dorosną to będa par=tzreć na wrak człowieka, Wiesz skąd znam twoje uczucie? Bo od kąd pamiętam ojciec do matki ręce wyciągał, potem ja podrosłam to i do mnie zaczął... Wiec znam ten strach, lęk i nieprzespane noce, groźby i walke o godnosć. W te wakacjie biegał z Siekierą i chciał wszystkich powybijać i mało brakowało bo bym dostała... Bo matce kazałam uciekać a sama zostałam z tym chujem i musiałam sobie dać radę ... A wiesz co mnie najbarzdziej wkurwia ????

wasza bezradność ... Twoja i mojej matki i innych kobiet w waszej sytacji. Bo nawet nie zauważacie co czują wasze dzieci gdy patrza na taka patologię. Ile razy chciałam się zabić, ile razy jego ... I mam tę siekiere za łużkiem bo się czuje bezpieczniej jak by on chciał mnie zabić... I nie pozwól zeby twoje dzieci przeżyły to samo co ja... Nawet teraz mając lat 20 mało mogę mu zrobić bo zostanę " wydziedziczona" z rodziny bo każdy uważa że jest ok. A to bezradnoćś i bezmyślność mojej matki jest wszyskiemu winna, mimo wszystko staje przed nią i bronię się przed nożem wcale nie wycelowanym we mnie, to wasza bezradność mnie wkurwia ... To wy jesteście winne bo brakuje wam odwagi. Nie masz chęci się zebrać, zobaczymy czy tak samo będziesz myślała jak stanie się coś tobie albo twoje dziecko będzie pluło na matkę i ojca w wieku lat 20-stu. Dobranoc

Gość Wróżka Dobroci
hmmmm...ja proponuję nie walczyć o ten związek, nawet gdyby mąż teraz przestałby pić wątpie w to że potrafiłabyś z nim żyć normalnie, to już nie to samo. Najlepsze rozwiązanie to odejśc i to jak najszybciej póki jestes jeszcze młoda, napewno znajdzieesz nowego partnera i jest to wskazane bo jak piszesz brakuje Ci pieniędzy i sma nie dasz rady utrzymać dzieci i Siebie samej. POzdrawiam

Idź do najbliższego ośrodka interwencji kryzysowej, tam się zajmują takimi sprawami. Te ośrodki są w każdym prawie mieście znajdź na google najbliższy i po prostu tam idź. Pomogą Ci.