Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KAmil87...

POMOCY!!!! Nie wiem co robić

Polecane posty

Gość KAmil87...

Mam 25 lat mam o 3 lata starszą dziewczynę ona chce założyć rodzinę, zamieszkać razem, ożenić się itd. wszystko byłoby ok gdyby nie fakt, że ja już tego nie czuję, obawiam się tego wszystkiego, jesteśmy razem od 2 lat a ja chyba się wypaliłem lub przestraszyłem, boje się, że jak zdecyduje się na mieszkanie to reszta już pójdzie jednym ciągiem a ja nie jestem chyba na to gotowy. POMOCY CO ROBIĆ?

Gość KAmil87...
z drugiej strony nie chce jej zostawiać bo mi jej po prostu szkoda:( żal mi jej boje się, że będzie bardzo cierpiała itd. ale jeżeli tego nie zrobię to możemy cierpieć oboje całe życie.

Gość KAmil87...
hmmmm nie wiem. Powiem tak nie czuję, że jest to ta jedyna na którą czekałem całe życie:(

chyba jej nie kochasz tak naprawdę skoro masz takie wątpliwosci. Czego się boisz? Boisz się spędzić z nią życie, nie wiesz czy to ta? Boisz się takiego zaangażowania,zamknięcia furtki, rezygnacji z innych potencjalnych partnerek , które mógłbyś mieć? A moze poczucia , że jak się ustatkujesz nic cie już w zyciu nie spotka, nie będzie odwrotu?

Gość 5-10-15
Dlaczego mówisz to nam a nie jej? Jej ta rozmowa bardziej się należy, czyż nie?

Gość KAmil87...
chyba jest tak jak mówisz, pojechałbym jeszcze na wakacje z znajomymi jako singiel, zwiedził coś, kupił nowe auto, skończył studia, znalazł nową pracę która da mi stabilność finansową i wtedy mógłbym coś myśleć o takich rzeczach. Co mam zrobić?

Gość pedro21lbn
Pytasz się na forum, nie lepiej być z partnerką szczery? Nie jesteś gotowy i tyle, jeśli nie masz jaj to sobie odpuśc ciągniecie tego związku, bo z czasem się okaże że ty nic nie masz to gadania.

Gość yhyyyyyyyyyyyyra
Jesteś EGOISTĄ!

Gość KAmil87...
dobra wyjść za mąż! denerwują mnie tacy ludzie na forum! po co piszecie i czepiacie się szczegółów!!!!!!!

Gość 5-10-15
Nie zmarnujesz jej życia jeśli powiesz jej to teraz, a nie rok po męczącym życiu we dwoje!

Nie jest egoistą, nie chce marnować sobie życia z kobietą której nie kocha i nie chce być z nią tylko z litości. Lepiej odejść teraz niż po kilku latach małżeństwa.

Gość KAmil87...
Wiem, że najlepsza jest szczera rozmowa z nią wiem!!!!!!! ale boje się jej reakcji jej rozpaczy, płaczu, i zarazem złości. Szkoda mi jej bardzo.

Gość yhyyyyyyyyyyyyra
Jest egoista bo pomimo tego ze zdaje sobie sprawe ze jej nie kocha i nie chce z nia spedzic dalszego zycia to nic z tym nie robi, powinien z nia porozmawiac i dalej tego nie ciagnac. A on czeka nie wiadomo na co. Ona pocierpi i jej minie, gorzej jak bedzie sie zastanaiwac jeszcze przez rok lub dluzej.

Gość KAmil87...
Boję się tego, że zrobimy ten ostateczny krok i założymy rodzinę a potem będziemy oboje się męczyli razem bo ona po pewnym czasie też dojdzie do tego, że ja nie daję jej tyle ciepła miłości ile by chciała ona zacznie szukać pocieszenia i ja też. Czy to jest dobre nie sądzę!!!! jeszcze jak w grę wchodzą dzieci to całkiem kicha bo one cierpią na głupotach popełnionych przez rodziców przed laty.

powiedz jej to. lepiej teraz niż poźniej,bo jak minie parę lat to będzie jeszcze gorzej, a tak to ma szansę jeszcze kogoś poznać. . Na pewno będzie jej przykro , ale nie możesz przecież z nią być tylko z litości, bo tym ją wbrew pozorom bardziej skrzywdzisz.

Gość 5-10-15
Nic na to nie poradzisz. Typowa reakcja na niespodziewane. Trzeba to brać na klatę. Lepsza szczerość niż kombinowanie.

Gość h5trhhrh
Znajac zycie juz szukasz pocieszenia, wez dziecko skoncz ze zwiazkami idz do dyskoteki i pobaw sie ze znajomymi a dziewczynie jeszcze dzis powiedz ze to koniec. Nie udawaj ze cie obchodza jej uczucia

Gość KAmil87...
h5trhhrh Znajac zycie juz szukasz pocieszenia, wez dziecko skoncz ze zwiazkami idz do dyskoteki i pobaw sie ze znajomymi a dziewczynie jeszcze dzis powiedz ze to koniec. Nie udawaj ze cie obchodza jej uczucia ODP. Pisząc takie głupoty zastanów się nad sobą, chyba nie pisałbym na forum rzeczy które nie mają miejsca i potwierdzenia w życiu!!!! Jeżeli mówię, że obawiam się jej rozpaczy i szkoda mi jej boje się, że sobie nie poradzi to nie wmawiaj mi i innym forumowiczą, że nie obchodzą mnie jej uczucia. Odpowiem CI jeszcze na Twoje stwierdzenie odnośnie pocieszenia, nie nie szukam nie mam Twojego charakteru, nie obrażam też innych przez internet gdzie nie można być pociągniętym do odpowiedzialności za swoje. Pozdrawiam h5trhhrh

Gość KAmil87...
odpowiedzialności za swoje słowa !!!!!!!!!

Nie należy mylić miłości z litością. Jeśli Ty będziesz nieszczęśliwy w tym związku, to i Twoja partnerka będzie w nim nieszczęśliwa. Nie da się stworzyć dobrego związku na siłę. Niestety powinieneś odbyć z partnerką szczerą, poważną rozmowę. Może dajcie sobie czas na przemyślenie wszystkiego. www.pilumnus.dl.pl

Gość KAmil87...
Dobra rada i całkowicie się z Tobą zgadzam. Będę musiał tak zrobić bo nie mam raczej innego wyjścia. Pozdrawiam

Gość jojojo ''
Ile ty masz lat?

Gość ytjtjtjtj
Przeczytałam to, wiem że piszesz o nas. Nie musisz mi już nic mowic. Odchodze od ciebie i nie martw sie o mnie, nie zamierzam plakac. Znajdz odpowiednia dla siebie dziewczyne a mnie zostaw w spokoju raz na zawsze. Chyba to mozesz dla mnie zrobic?