Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zozzolee

mocny kaszel pomocy

Polecane posty

Gość zozzolee

co polecacie na kaszel mokry,ale taki ze jak sie kaszle to az czuc ze z pluc sie odrywa ta cala wydzielina.Jakis dobry syrop,tabletki bez recepty,niewiem.Albo jakies domowe sposoby.Pomocy.

Gość nelafela555
syrop cebulowy z apteki polecam goraco. mi pomaga na kaszel zawsze ale pij na noc lub jak siedzisz w domu bo troche cebula - co jasne traci

Gość mikikun
polecam picie herbaty z majeranku

Gość zozzolee
syrop z cebuli robie sama ale srednio mi pomaga.a ta cherbata z majeranku to powaznie? pierwsze slysze...tzn moge zalac suszony majeranek wrzatkiem i juz?

Syrop z cebuli robie po domowemu. Do tego pije mleko z czosnkiem,dobra rozgrzewajaca masc i pod koldre wypocic dziadostwo... Polecam tez syrop Drosetux Tylko nie wiem na jaki to jest kaszel bo dawno temu uzywalam

Gość Miska_Animiska
Herbatka z lipy i melisy, do tego miód lipowy (NATURALNY) i sok z cytryny. Lub ciepłe mleko z miodem lipowym. (UWAGA! miód dodajemy, jak herbatka lub mleko ostygną i osiągną temp nie więcej niż 40stC - to ważne, bo inaczej te istotne składniki diabli wezmą pod wpływem zbyt wysokiej temp.). Można też samą łyżkę tegoż miodu wrąbać, ale nie łykać od razu, tylko possać chwilę. Sok lub syrop z malin (prawdziwy - czyste maliny, bez dodatków typu inne soki, czy słodziki. ) No i duuuuużo pić napojów o temperaturze ciała (36-37st). Z gotowych 'specyjałów' aptecznych - deflegmin (w tabletkach, nie mylić z flegaminą - ale nie wiem czy nie na receptę jest), syrop drosetoux, hedelix. Ewentualnie jeśli katar do tego jest gęsty - to sinupret na rozrzedzenie wydzieliny - rozrzedzi też tę co na dole jest, a dzięki temu łatwiej będzie odkaszlnąć. No i jeszcze acc 600 w tabletkach mususjących. Super rozrzedza śluz:)

Gość zozzolee
dziekuje za rady,skorzystam na pewno...kochane jestescie