Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolinadelila

Pomóżcie początkującej na Allegro

Polecane posty

Gość karolinadelila

Ponad miesiąc temu kupiłam na allegro jakiś drobiazg za około 65 zł. Wpłaciłam natychmiast kasę, ale przesyłki nie dostałam:( Odezwałam się do sprzedającego, aby wyjaśnił co się dzieje i przedstawił dowód nadania paczuszki. Odpisał szybko, przesłał skan dowodu. Jako, ze paczka nadal nie dochodziła, napisałam mu o tym. Odpisał, że złożył reklamację i że czeka na odpowiedź poczty i jak ją dostanie to mnie o tym poinformuje. Od 10 dni jest cisza. Nie wiem, czy wystawiać negatywa, czy pisać do niego o zwrot kasy, czy iść z tym na policję, a może zgłasza się takie przypadki gdzies do allegro ? jak mi radzicie? PS. Sprzedawca ma ponad tysiąc komentarzy pozytywnych, około 20 negatywnych w tym powtarzają się zarzuty, że towar nie doszedł.

Gość offerma/
autorko,to wydalas chyba całe kieszonkowe?

Gość cyrkowy klown
ja nigdy w zyciu nie kupiłam bym nic u kogos ,kto ma 20 negatywów i to jeszczer o tresci-towar nie doszedł.zanim cos kupisz,czytaj dokładnie komentarze-to jest podstawa. Poczekaj jeszcze troche a potem zgłoś sprawe allegro.

Poczta ma 2 tygodnie na ustosunkowanie się do reklamacji, więc pewnie facet nie dostał jeszcze odpowiedzi.

Gość karolinadelila
20 negatywnych ale ponad tysiąc pozytywnych. Poza tym koleżanka kiedyś coś u niego kupowała i towar dotarł:)