Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maarinaa

po rozmrożeniu w wodzie mineralnej pływają paprochy

Polecane posty

Gość maarinaa

Mam pytanie - może akurat ktoś będzie wiedział... Zamarznęła mi woda mineralna w butelce. Nie była wcześniej otwierana. Gdy się rozmroziła pływają w niej teraz jakieś paprochy... co to może być? Bo nie są to pozostałości z lodu, bo już całkowicie jest rozmrożona.. a tak jak pisze nie była wcześniej otwierana. Nie jest to pojedynczy przypadek, gdyż z kilkoma butelkami stało się to samo. Czy ktoś wie skąd wzięły się te paprochy?

Gość opiopi
może to minerały.

Gość czy ja pacze ?
Jak to skąd ? z biedronki albo z tesco czy lidla :D Kałużanka kolego a nie mineralna, ot co ! Kup sobie filtr i lej kranówę, ja już dawno to zauważyłem :)

Gość nnjggj
to jest właśnie syf jaki jest w wodzie, po odmrożeniu właśnie on wychodzi. taka woda to sie chyba nazywa żywa woda i jest czysta ale nie wiem jak to wytłumaczyc, kiedyś moja mamuśka tak często robiła i piła tylko odmrożona wodę,

Gość maarinaa
ale wydaje mi się że to nie mogą być minerały, bo w butelce która stała w temperaturze pokojowej, która nie zamarznęła takich paprochów nie ma...... tylko w tych butelkach które zamarznęły i po rozmrożeniu teraz pływaja małe białe paprochy

Gość jędza na miotle.
bakterie:D

Gość maarinaa
----nnjgg -- czyli generalnie można pić tą wodę tak?

Gość bla bla bla... bla...
to sole wapnia ;)

Gość czy ja pacze ?
popatrz jaką piją bambusy w afryce i żyją :D i jakie przyrodzenia mają :D :D :D

Gość maarinaa
nnjggj - dzięki za odpowiedź, poszukałam w internecie i faktycznie masz rację. wiedziałam, że znajdzie się chociaż jedna osoba tutaj która rzeczowo odpowie. dzięki i miłego dnia

Gość majkusisk
hej no właśnie mam podobnie zamierzam uderzyc na jakies forum chemiczne posiadam dobry filtr wody jak i jonizator jak i tutaj gdzie mieszkam woda nie jest najgorsza, chociaz wychodze z założenia że gdy jesteśmy zbudowani w ponad 70 % z wody to trzeba by było się na tym jednak chwile zatrzymać wracajac - próbowałe z wodą filtrowaną jak i nie i za każdym razem jest ten sam efekt różnej wielkości malutkich paproszków okolo 1 mm i mniejszych zastanawiam się więc co to jest, woda po rozmrożeniu oczywiscie :) zna ktoś odpoweidż i ma jakieś dane wiarygodne na ten temat? pozdrawiam i życzę miłego dnia :)